Δέηση του Φθινόπωρου 8 Οκτωβρίου του 2018

Δέηση του Φθινόπωρου 8 Οκτωβρίου του 2018

Ομιλία του Κιόσου-Σάμα

Δέηση του Φθινόπωρου

Συνεδριακό Κέντρο Intex Οσάκα, Ιαπωνία

8 Οκτωβρίου του 2018

 

Με βαθύ σεβασμό και φόβο του Θεού, σας λέω ότι η θέληση του Θεού –του Ενός Θεού – είναι να μας κάνει εμάς, τα παιδιά Του, να γεννηθούμε κατ’ εικόνα και ομοίωσή Του και να κατοικίσουμε στον Παράδεισο μαζί Του. Με αυτό το σκοπό, ο Θεός ετοίμασε τον Παράδεισο πριν αρχίσει το Έργο Του της Δημιουργίας. Στον Παράδεισο, ο Θεός συνέλαβε αναρίθμητα πνευματικά παιδιά δηλαδή, εμάς τα ανθρώπινα όντα. Έτσι, στον Παράδεισο, γίναμε ένα μόνο σώμα με τον Θεό –το σώμα στο οποίο ο Θεός ονόμασε Μεσσίας.

Σήμερα, στη Γη, έχουμε την άδεια να γνωρίσουμε το όνομα Μεσσίας και να το προφέρουμε με δυνατή φωνή απευθυνόμενοι στον Θεό, επειδή, στον Παράδεισο, ήμασταν ένα μόνο σώμα με τον Θεό και μας δόθηκε αυτό το ιερό όνομα. Μέσα στον καθένα από μας, υπάρχει ένα πνευματικό σώμα που ονομάζεται Μεσσίας. Στο εσωτερικό αυτού του σώματος είναι ο Θεός. Μέσα στον Θεό βρίσκεται η θέλησή Του –η θέληση να συγχωρέσει, να εξαγνίσει, να σώσει και να ξαναγεννήσει όλη την ανθρωπότητα και να κάνει όλους να γεννηθούν ξανά ως τα παιδιά Του, ως Μεσσίες. Η θέληση του Θεού για τη δημιουργία υπάρχει μέσα στον καθένα μας και Εκείνος αναπτύσσει το έργο Του της δημιουργίας, το έργο Του της σωτηρίας, ακριβώς αυτή τη στιγμή.

Όταν ήρθαμε από τον Παράδεισο στη Γη, φέραμε μαζί μας αυτό το μοναδικό σώμα του Θεού, που ονομάζεται Μεσσίας. Λαμβάνοντας ένα φυσικό σώμα και μια ατομικότητα, αποκτήσαμε στη Γη μια αυτοσυνείδηση, η συνείδηση μας του «εγώ». Ωστόσο, θυμηθείτε ότι παρόλο που σήμερα αναπνέουμε εδώ, στη Γη, εμείς ανήκουμε στον Παράδεισο. Όπως μας δίδαξε ο Μέισου-Σάμα, ανεξάρτητα από το μέρος όπου βρισκόμαστε και το τι κάνουμε, είμαστε πάντα «πολίτες του Παραδείσου».

Έτσι, το να αποκτήσουμε τη δική μας αίσθηση της ατομικότητας δεν είναι ο τελικός στόχος για τον οποίο ο Θεός μας έστειλε στη Γη. Ο Θεός μας επιτρέπει να έχουμε την αίσθηση της ατομικότητας για να μπορέσουμε να υπηρετούμε στο δικό Του έργο, να μας κάνει να γεννηθούμε ξανά ως Μεσσίες και να γίνουμε όλοι, όλη ανθρωπότητα, δηλαδή, παιδιά Του.

Ο Θεός πραγματικά εκτιμάει το όνομα Μεσσίας. Σε αυτό το όνομα είναι που ο Θεός εμπότισε την υπόσχεσή Του να μας κάνει να γίνουμε παιδιά Του και να ζήσει αιώνια μαζί μας. Εμείς ξεχάσαμε αυτή την αιώνια υπόσχεση που ο Θεός μας έκανε. Ωστόσο, ο Θεός, με την αλάνθαστη και αιώνια αγάπη Του, μας καλεί και μας λέει το εξής: «Θυμηθείτε την υπόσχεση που σας έκανα στον Παράδεισο. Επιστρέψτε σε Εμένα με το όνομα που προετοίμασα για εσάς». Εγώ πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας να εισακούσουμε αυτό το κάλεσμα και να επιστρέψουμε σε Αυτόν.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας να θυμηθούμε εκείνη την υπόσχεση και να επιθυμούμε να συμμετέχουμε, μαζί με όλα τα πράγματα και με όλους, στο έργο του Θεού που είναι να δημιουργεί καινούρια πράγματα και να δημιουργεί το μέλλον.

Ο Μέισου-Σάμα επιθύμησε έντονα να γνωρίσουμε ότι ο Παράδεισος υπάρχει μέσα μας και ότι χρειάζεται να επιστρέψουμε σε αυτόν. Αυτός είναι ο λόγος που ο Μέισου-Σάμα μας διακήρυξε το εξής: «Εσείς που επιθυμείτε Φως και ευημερία, ελάτε!» Αυτός είναι ο λόγος που μας άφησε ιερές καλλιγραφίες όπως εκείνες που γράφουν: «Ο Παράδεισος υπάρχει στο κέντρο της καρδιάς μου» και «Ο Επίγειος Παράδεισος υπάρχει στην καρδιά μου».

Για τον Μέισου-Σάμα, το όνομα Μεσσίας είχε βαθιά σημασία. Πιο συγκεκριμένα, την ημέρα 4 Φεβρουαρίου του 1950, ο Μέισου-Σάμα ίδρυσε τη Σεκάι Μεσσία Κιό ή Παγκόσμια Εκκλησία του Μεσσία. Εκείνη την εποχή, ο Μέισου-Σάμα μας άφησε ένα «Μήνυμα Ίδρυσης της Νέας Εκκλησίας». Εκείνος έκλεισε αυτό το μήνυμα εκφράζοντας το εξής: «Η δύναμη να φέρουμε στους ανθρώπους τη σωτηρία μέσα από την Εκκλησία μας πρέπει να είναι αποτελεσματική. Αυτή η δύναμη δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δύναμη που ασκεί ο Μεσσίας – η δύναμη του Ύψιστου Θεού. Αχ! Τελικά βιώνουμε στιγμές χαράς!»

Ήταν επίσης στην εποχή της ίδρυσης της Παγκόσμιας Εκκλησίας του Μεσσία, που ο Μέισου-Σάμα πήρε το όνομα «Μέισου» και μας δίδαξε ότι ο πνευματικός ήχος τη λέξης «Μέισου» ήταν σχεδόν ο ίδιος του ονόματος Μεσσία. Ήταν τότε επίσης που ο Μέισου-Σάμα πρόσθεσε τη φράση «να γίνουμε Μεσσίες» στην προσευχή Ζενγκέν Σάντζι.

 

Από το 1950, ο Μέισου-Σάμα έδειξε ξεκάθαρα τη θέλησή του να εργαστεί μαζί με τους χριστιανούς, που αναγνωρίζουν τον Ιησού Χριστού ως Μεσσία

 

Μας είπε ότι η Παγκόσμια Εκκλησία του Μεσσία θα ενεργούσε αρμονικά με το χριστιανισμό και θα τον πλησίαζε αρκετά. Υπάρχουν τόσες διδασκαλίες του Μέισου-Σάμα σχετικά με τον Ιησού Χριστό, τον χριστιανισμό και τη Βίβλο, που θα ήταν αδύνατο να τις παρουσιάζαμε τώρα σε εσάς. Τελικά, τον Ιούνιο του 1954, οχτώ μήνες πριν το θάνατό του, ο Μέισου-Σάμα, με απερίγραπτη χαρά και έκπληξη, ανακοίνωσε ότι είχε γεννηθεί ξανά ως Μεσσίας, και πραγματοποίησε την «Προσωρινή Τελετή του Εορτασμού της Γέννησης του Μεσσία».

Ως άτομα πάντα ενωμένα με τον Μέισου-Σάμα στον Παράδεισο, ήμασταν και εμείς παρόντες σε εκείνη την τελετή. Και δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή ο Μέισου-Σάμα, ο οποίος βρίσκεται τώρα μέσα μας, γεννήθηκε ξανά ως γιος του Θεού, ως Μεσσίας, έτσι και εμείς εκπαιδευόμαστε και ετοιμαζόμαστε για να γίνουμε παιδιά του Θεού, Μεσσίες Του, γιατί ο αληθινός μας Πατέρας είναι ο Θεός, έτσι δεν είναι; Για αυτό, μέσα από τον Μέισου-Σάμα, ο Θεός μας κάνει να γνωρίζουμε το πιο πολύτιμο και ιερό όνομα, Μεσσίας. Με μεγάλο σεβασμό, φόβο και χαρά, θα ήθελα να δεχτώ αυτό το όνομα μαζί με όλους εσάς και να αποδώσω όλη τη δόξα στον Θεό.

Η διδασκαλία της σημερινής Δέησης έχει τον τίτλο «Πραγματοποίηση της προφητείας του Βασίλειου των Ουρανών». Σχετικά με την βιβλική προφητεία που λέει ότι «Το Βασίλειο των Ουρανών πλησιάζει», ο Μέισου-Σάμα μας διδάσκει ότι: «Σχετικά με την προφητεία του Βασίλειου των Ουρανών, αυτή και μόνο αυτή η προφητεία θα πραγματοποιηθεί από τα ανθρώπινα όντα. Ο Παράδεισος πρέπει να οικοδομηθεί μέσα από την ανθρώπινη προσπάθεια.

Έτσι, είναι φυσικό ότι κάποια μέρα, κάποιος θα πρέπει να γίνει ο αρχιτέκτονάς που θα το πραγματοποιήσει. Αν αυτό είναι αλήθεια, εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η ‘κάποια μέρα’ είναι το παρόν και αυτός ο ‘κάποιος’ είναι η θρησκεία μας».

Εκτός αυτού, ο Μέισου-Σάμα έγραψε το εξής: «Η εργασία μας της κατασκευής ενός παραδείσου στη Γη αποδεικνύει ότι η προφητεία του Ιησού Χριστού είναι αληθινή».

«Το Βασίλειο των Ουρανών πλησιάζει» σημαίνει ότι ο Θεός, ο οποίος βρίσκεται στον Παράδεισο, είναι όλο και πιο κοντά μας –Εκείνος πλησιάζει άμεσα προς εμάς. Εκείνος μας πλησιάζει με ανοιχτές αγκάλες για να μας δεχτεί σύντομα στον Παράδεισό Του. Αυτό δεν συμβαίνει σε κάποιο μέρος έξω από εμάς. Ο Θεός ρίχνει το Φως Του σε εμάς, στο εσωτερικό μας, με σκοπό να σώσει όλα όσα συνδέονται με εμάς, όλα όσα συνδέονται με τη συνείδησή μας.

Σήμερα, πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στην αγάπη του Θεού, ο οποίος είναι έτοιμος να μας δεχτεί στον Παράδεισό Του. Πιστεύω ότι για να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του Θεού, πρέπει να προσπαθούμε συνειδητά να επιστρέψουμε στον Παράδεισο και να γίνουμε ένα με τη συνείδηση που ο Θεός ετοίμασε για τον καθένα από εμάς στον Παράδεισο, πριν από την αρχή της δημιουργίας του Σύμπαντος.

Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να ενωθούμε με τον Θεό, να γίνουμε τα αληθινά Του παιδιά και να ζούμε αιώνια στον Παράδεισο μαζί Του. Μέσα από αυτή τη συνειδητή προσπάθεια εκ μέρους μας, είναι που ο Παράδεισος οικοδομείται μέσα μας, στο εσωτερικό της συνείδησης του καθενός μας, και αυτή είναι η έννοια των δηλώσεων του Μέισου-Σάμα όταν μας βεβαιώνει ότι «Ο Παράδεισος πρέπει να οικοδομηθεί μέσα από την ανθρώπινη προσπάθεια» και ότι «Ο Επίγειος Παράδεισος υπάρχει στην καρδιά μου».

 

Ο Παράδεισος, πρώτα από όλα, πρέπει να οικοδομηθεί μέσα μας

 

Πρέπει να «οικοδομήσουμε έναν επίγειο παράδεισο στο κέντρο την συνείδησης του καθενός μας». Εναπόκειται στον καθένα από εμάς να αποφασίσουμε αν θέλουμε να κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια.

Μόνο όταν ο Θεός εμπιστεύεται τα λόγια Του –τη θέλησή Του- σε κάποιον, είναι που αυτό το άτομο μπορεί να κάνει μια προφητεία. Ο Μέισου-Σάμα μας δίδαξε ότι ο Θεός του, είναι ο Θεός του χριστιανισμού –ο Θεός που ονομάζεται Ιεχωβά. Αυτό σημαίνει ότι στον Παράδεισο, η ίδια λέξη εμπιστεύτηκε από τον Θεό στον Μέισου-Σάμα και στον Ιησού Χριστό. Και οι δύο έλαβαν την ίδια λέξη και τη θέληση του Θεού.

Εγώ σας λέω ότι η θέληση που εμπεριέχεται στο λόγο του Θεού είναι «όλα τα ανθρώπινα όντα θα γίνουν παιδιά Μου». Σήμερα, είμαι πεπεισμένος ότι ο Μέισου-Σάμα και ο Ιησούς Χριστός δέχτηκαν μαζί αυτή τη θέληση του Θεού. Επειδή εμείς ήμασταν μαζί με τον Μέισου-Σάμα στον Παράδεισο –στον κόσμο της αρχής- δεχτήκαμε επίσης αυτή την ίδια λέξη, αυτή την ίδια θέληση, στον Παράδεισο, μαζί με τον Μέισου-Σάμα και τον Ιησού Χριστό. Αν εσείς πιστεύετε σε αυτό όπως και εγώ, η αποστολή σας είναι να υπηρετείτε τον Θεό και να υλοποιήσετε τη θέλησή αυτή.

Στη Διδασκαλία που διαβάστηκε σήμερα, ο Μέισου-Σάμα λέει: «Η ‘κάποια μέρα’ είναι το παρόν, το σήμερα και το ‘κάποιον’ είναι η θρησκεία μας». «Παρόν» δεν σημαίνει κάποια εποχή του παρελθόντος. Αν εσείς αντιληφθείτε τώρα ότι πρέπει να επιστρέψετε στον Παράδεισο για να υπηρετείτε τον Θεό, εκείνο το «παρόν» γίνεται το δικό σας «παρόν» επίσης. «Η θρησκεία μας»,  με τη σειρά της, αναφέρεται σε εσάς. Αν εσείς πραγματικά επιθυμείτε να υπηρετήσετε τον Θεό, εσείς μπορείτε να είσαστε «η δική μας θρησκεία», εσείς μπορείτε να είσαστε αυτός ο «κάποιος».

Έχουν περάσει πάνω από δυο χιλιάδες χρόνια από τότε που ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε για να λυτρώσει την ανθρωπότητα από τις αμαρτίες της, λόγω του ότι αυτή αγνόησε τη θέληση του Θεού. Εκείνος ζήτησε συγχώρεση από τον Θεό και αναστήθηκε εκ νεκρών. Ο Ιησούς όχι μόνο υπηρέτησε τον Θεό λυτρώνοντας την ανθρωπότητα από τις αμαρτίες της, αλλά επίσης γεννήθηκε ξανά ως γιος του Θεού –για αυτό αναστήθηκε. Έτσι, ο Ιησούς εκτέλεσε την αποστολή του ως Χριστός, ως Μεσσίας.

Ήταν εκείνος ο Ιησούς που είπε ότι «μόνο εκείνος που γεννιέται ξανά θα μπορέσει να δει το Βασίλειο των Ουρανών». Παρόλο που ο Ιησούς είπε αυτά τα λόγια, η αληθινή έννοια τους παρέμενε χωρίς να αποκαλυφθεί για πολύ καιρό. Ο Ιησούς θεωρήθηκε ως ο μοναδικός Χριστός, ο μοναδικός Μεσσίας.

Δύο χιλιάδες χρόνια μετά από τον Ιησού, ο Μέισου-Σάμα ανακοίνωσε ότι είχε γεννηθεί ξανά και ότι ο Μεσσίας είχε γεννηθεί. Ο Μέισου-Σάμα ανακοίνωσε αυτό το γεγονός στον κόσμο μέσα από την «Προσωρινή Τελετή του Εορτασμού της Γέννησης του Μεσσία», τον Ιούνιο του 1954. Πιστεύω ότι αυτή η πράξη του Μέισου-Σάμα ήταν ένα μήνυμα του Θεού –το μήνυμα ήταν ότι όλα τα ανθρώπινα όντα, χωρίς εξαίρεση, προορίζονται να δεχτούν τη συγχώρεση του Θεού και να γεννηθούν ξανά ως παιδιά του Θεού, ως Μεσσίες.

Για να ολοκληρώσει ο Θεός την πρόθεση για την οποία έστειλε τον Χριστό στη Γη, έστειλε και τον Μέισου-Σάμα σε εμάς, στην ανθρωπότητα. Πιστεύω σε αυτό. Πιστεύω ότι αυτή είναι η αλήθεια. Μαζί με όλους εσάς, θα ήθελα να δεχτώ αυτή την αλήθεια –αυτό το καλό νέο- και να προσφέρω την πιο ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στον Θεό.

Πριν από λίγο, ανέφερα το πώς ο Μέισου-Σάμα ίδρυσε την Παγκόσμια Εκκλησία του Μεσσία το 1950 και μας άφησε το «Μήνυμα της Ίδρυσης της Νέας Εκκλησίας». Σε αυτό το μήνυμα, ο Μέισου-Σάμα βεβαίωσε ότι «Έφτασε η ώρα, και πρέπει εμείς να δώσουμε ένα τεράστιο βήμα μπροστά για να σώσουμε όλη την ανθρωπότητα. Πρέπει όλες οι δραστηριότητές μας να είναι παγκόσμιες και να γίνουν πολύ γρήγορα. Από εκεί βγαίνει το όνομα Παγκόσμια Εκκλησία του Μεσσία».

Όπως εσείς γνωρίζετε, τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μασαάκι (ο γιος του Κιόσου-Σάμα) επισκέφτηκε τη Γερμανία και έδωσε το πρώτο βήμα για την παγκόσμια διάδοση σε μια εντελώς νέα πίστη του Μέισου-Σάμα. Αυτό ήταν δυνατόν μόνο γιατί 68 χρόνια πίσω, ο Μέισου-Σάμα ίδρυσε για εμάς την Παγκόσμια Εκκλησία του Μεσσία.

Η εντελώς νέα σωτηρία που ο Μέισου-Σάμα μας έδειξε είναι, πρώτα από όλα, η σωτηρία των ψυχών μας. Ταυτόχρονα, αυτή είναι η σωτηρία του παρελθόντος και του μέλλοντός μας. Αυτή είναι η σωτηρία όλων των πράξεων που η ανθρωπότητα και οι πρόγονοί μας έκαναν. Αυτή είναι η σωτηρία όλων όσων εμείς και οι απόγονοί μας θα κάνουν. Η δύναμη της σωτηρίας προέρχεται από τον Θεό και από το όνομα Μεσσίας.

Ο Θεός ήδη άνοιξε τις πύλες του Παραδείσου για εμάς και μας κάνει να θυμηθούμε τα λόγια Του –τη Διδασκαλία Του – μέσα από τον Μέισου-Σάμα. Ο Θεός, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τον Μέισου-Σάμα, ήδη δημιούργησε και σύστησε την αληθινή Του εκκλησία μέσα μας –την Παγκόσμια Εκκλησία του Μεσσία, μέσα μας. Εγώ σας λέω ότι τώρα είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε με μεγάλο θάρρος αυτή την αλήθεια!

Στο «Μήνυμα της Ίδρυσης της Νέας Εκκλησίας», ο Μέισου-Σάμα μας δίδαξε ότι «Πρεσβεύουμε την πίστη μας σε έναν Επίγειο Παράδεισο. Αυτός πρέπει να είναι ο μεγαλύτερός μας στόχος». Δεχόμενοι και ανταποκρινόμενοι στη θέληση του Θεού, έχουμε το στόχο να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά του Θεού, ως Μεσσίες, και να κατοικήσουμε μαζί Του στον Παράδεισο. Με άλλα λόγια, πρέπει να έχουμε τον στόχο να «οικοδομήσουμε τον επίγειο παράδεισο στο κέντρο της συνείδησης του καθενός μας». Με αυτή την πρόθεση βαθιά χαραγμένη στην καρδιά μας και μαζί με όλα και με όλους, ας υπηρετήσουμε στη νέα φάση της σωτηρίας που ο Μέισου-Σάμα μας έδειξε!

You may also like