Προσευχή Αμάτσου Νορίτο

Προσευχή Αμάτσου-Νορίτο

Τακά-αμαχαρά νι, κανζούμαρι μασού

Kαμουρoγκί καμουρoμί νo, Mικoτό μochiτέ

Σουμέ-μιoγιά καμού Iζανάγκι νo, Mικoτό

Tσουκούshi νo χιμούκα νo ταchiχανά νo, oντό νo αουάγκι-χαρά νι

Mισόγκι χαράϊ ταμόου τoκί νι νάρι μασέρου

Χαράϊντo νo ooκαμί-ταchí μορό-μoρό νo, μαγκάγκoτo τσουμί κεγκάρε o

Χαράϊ ταμάε κιϊoμέ ταμάε τo μαόσου κoτό νo ιόshi o

Aμάτσου καμί κουνίτσου-καμί ιά o ιoρozού νo καμί ταchí τoμό νι

Aμέ νo, φουchí-κόμα νo μιμί φουρίτατε-τε,

κικόshi μεσέ τoKαshíκoμι καshíκoμι μo μαόσου 

MIΡOKΟΥ OOMIKAMI

Μάμορι ταμάε σακίχα ε ταμάε

Μιρόκου Οομικαμί, μαμόρι ταμάε σακίχα ε ταμάε 

OSHI E MIOΪA NΟΥSHI NO KAMI

Mάμορι ταμάε σακίχα ε ταμάε

Οshi ε μιοϊά νουshí νο κάμι,

Mάμορι ταμάε σακίχα ε ταμάε

(Σιωπηλή Προσευχή)

KAN NAΓΚAΡA

Tαμάchi χα ε μασέ

Kαν ναγκαρά ταμάchi χα ε μασέ


Αμάτσου-Νορίτο (μετάφραση)

Στα υψηλότερα και αγιότερα μέρη του Ουρανού

Τα Θεϊκά όντα Καμουραγκί και Καμουρομί*.

Στο δικό τους κόσμο

Ο Ιζαναγκί-νο-μικοτό, ο πρώτος μας πρόγονος.

Στο αειθαλές λιβάδι στην εκβολή του ποταμού στο Τσουκουσί της Τατσιχανά της επαρχίας Χιμούκα

Εξαγνιζόταν με το νερό, την ίδια στιγμή που τα θεϊκά πνεύματα του εξαγνισμού γεννιόνταν.

Εμείς ζητούμε από αυτούς, να διαλύσουν όλο το κακό, τα λάθη και τα μιάσματα.

Ζητούμε ταπεινά όλα αυτά να διαλυθούν και να εξαγνισθούν.

Ζητούμε από εσάς Θεϊκές οντότητες να ακούσετε τις προσευχές μας, μαζί με όλα τα Θεϊκά πνεύματα του Ουρανού και της Γης, και όλο το πλήθος των χαμηλότερων πνευματικών όντων.

Όπως τα άλογα του ουρανού τεντώνουν τα αυτιά τους στον παραμικρό ήχο,

Έτσι κι εσείς παρακαλώ, δώστε προσοχή στις προσευχές μας.

Μιρόκου Οομικαμί (Μεγάλε Θεέ του Φωτός),

Προστάτεψέ μας και ευλόγησέ μας με την υπέρτατη ευτυχία (επανάληψη)

Οσιέ Μιογιά Νουσί νο Καμί

(σεβαστέ μας Πνευματικέ Πατέρα, Μέισου-Σάμα),

Προστάτεψέ μας και ευλόγησέ μας με την υπέρτατη ευτυχία

(επανάληψη)

(Σιωπηλή Προσευχή)Παύση

Σύμφωνα με την θέλησή Σου,

Δώσε απέραντη ακτινοβολία στις ψυχές μας (επανάληψη)


*Καμουραγκί και Καμουρομί: Σύμβολα του αρσενικού και θηλυκού, yin-yang, θετικού – αρνητικού, αρχές του σύμπαντος.

 

 

 

Η δύναμη του Λόγου

 

Υπέροχα αποτελέσματα μπορούμε να βιώσουμε μέσω της προσευχής. Όταν κάποιος είναι σοβαρά άρρωστος και πονά ή κινδυνεύει ή αντιμετωπίζει κάποια άλλη δυσκολία, τα μέλη στην Ιαπωνία συχνά ψάλλουν την Αμάτσου Νορίτο* δυνατά. Το άτομο που βρίσκεται σε δυσχέρεια ανακουφίζεται, συχνά τόσο θαυματουργά που αναρωτιέται τι μπορεί να συνέβη. Υπάρχει συγκεκριμένη αιτία γι’ αυτήν την πράξη.

Είναι η δονητική δύναμη του λόγου που προκαλεί ένα τέτοιο φαινόμενο που μοιάζει με θαύμα. Το σύμπαν είναι γεμάτο με αιθέρα, μέσα στον οποίο υπάρχουν εβδομήντα πέντε βασικοί ήχοι κι όλες τους οι παραλλαγές ή διαφορετικές συχνότητες βρίσκονται σε συνεχή δονητική κίνηση. Αυτός ο χώρος λέγεται «το πνευματικό πεδίο του λόγου». Μέσα από τις συχνότητες τους, όλα τα πράγματα στο σύμπαν βρίσκουν την ύπαρξη τους και με την σειρά τους εκπέμπουν ήχους με συγκεκριμένα μήκη κύματος.

Το ανθρώπινο αυτί έχει τη δυνατότητα να άκουει μόνο τους ήχους που εμπίπτουν μέσα στο περιορισμένο φάσμα του. Οι λέξεις που προφέρουμε αποτυπώνονται στον αιθέρα που μας περιβάλλει και δημιουργούν κραδασμούς που επηρεάζουν το πνευματικό πεδίο. Οι ενάρετες λέξεις εκπέμπουν υψηλούς κραδασμούς που ελαττώνουν τα σύννεφα στον πνευματικό κόσμο, ενώ οι κακές λέξεις εκπέμπουν χαμηλούς κραδασμούς που αυξάνουν τα σύννεφα.

Υπάρχει συγκεκριμένη σειρά στη διάταξη των βασικών ήχων στο πνευματικό πεδίο του λόγου. Το μήκος κύματος των λέξεων που διαβιβάζουν καλές σκέψεις γεμάτες αγάπη είναι συντονισμένες σ’ αυτήν την επιταγή και στο νόμο της αλήθειας, της αρετής και της ομορφιάς. Είναι ευχάριστες στο ανθρώπινο αυτί, γιατί διαπερνούν κι έρχονται σ’ επαφή με την ψυχή, το κέντρο της συνειδητότητος. Αντίθετα, οι κακές λέξεις γεμάτες μίσος δεν φτάνουν στην ψυχή, αλλά σταματούν στο μυαλό.

Το δευτερεύον πνεύμα, που είναι ζωώδους φύσεως, μπορεί να κυριαρχήσει στο μυαλό και να μείνει εκεί, αλλά δεν μπορεί να μπει στην ψυχή. Όσο πυκνά είναι τα σύννεφα που κυκλώνουν το μυαλό, τόσα πιο δυνατά και κατά συνέπεια πιο ενεργά γίνονται τα δευτερεύοντα πνεύματα.

Όταν έχουμε μια τέτοια κατάσταση, τα σύννεφα και τα δευτερεύοντα πνεύματα καλύπτουν το φως της ψυχής, η φωνή της συνείδησης γίνεται αδύναμη και το άτομο αρχίζει να αντλεί ευχαρίστηση από κακές πράξεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται ν’ ακούν κάτι καλό. Επειδή οι δονήσεις που απελευθερώνονται έχουν μια υφή ανάτασης, προκαλούν μια ευχάριστη αντίδραση στο πνευματικό μας σώμα.

Όταν οι άνθρωποι αρέσκονται ν’ ακούν άσχημες λέξεις, είναι γιατί τα κατώτερα πνεύματα αρέσκονται στους χαμηλούς κραδασμούς που εκπέμπουν αυτές οι λέξεις. Για παράδειγμα, αν καλοί άνθρωποι τύχαινε να ακούσουν κατά λάθος κάποιους κακούς ανθρώπους να κάνουν ανήθικα σχέδια, η κουβέντα τους θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη στους ακροατές, σχεδόν αφόρητη, ενώ στους κακούς θα ήταν ευχάριστη.

Όταν φιλάνθρωπες λέξεις φτάσουν στο εσώτερο μέρος του πνευματικού σώματος, το πρωταρχικό πνεύμα παίρνει μεγαλύτερη λάμψη κι αρχίζει να διαλύει τα σύννεφα που κυκλώνουν την ψυχή. Αυτό στη συνέχεια κάνει τη δύναμη του δευτερεύοντος πνεύματος να εξασθενήσει. Καθώς γίνεται αυτό, το πρωταρχικό πνεύμα κερδίζει περισσότερη δύναμη και γίνεται κυρίαρχο, κάνοντας τον άνθρωπο ν’ αναπτύξει μεγαλύτερη απαρέσκεια για λέξεις με χαμηλό κραδασμό.

Όταν ψάλλετε η προσευχή Αμάτσου Νορίτο, οι ισχυρές δονήσεις που εκπέμπονται από τις λέξεις, αδυνατίζουν τα δευτερεύοντα πνεύματα μέσα στους ψάλλοντες, αλλά και μέσα στους ακροατές. Αν ένα κακοποιό πνεύμα έχει κάνει κατάληψη σε κάποιον από τους ακροατές βασανίζοντας το κορμί του, αυτό το πνεύμα θα χρειαστεί να φύγει. Του είναι αδύνατο ν’ αντέξει την υψηλή κραδασμιακή δύναμη της προσευχής.

Όταν τα σύννεφα που κυκλώνουν το μυαλό ενός ανθρώπου ελαττωθούν ή διαλυθούν, ανάλογα και το φυσικό σώμα ελευθερώνεται από τα βάσανά του.

Η δύναμη του κραδασμού καλοδιαλεγμένων λέξεων είναι τρομερή. Έτσι, όταν η προσευχή Αμάτσου Νορίτο απαγγέλλεται δυνατά, ο περιβάλλων πνευματικός κόσμος καθαρίζεται ακόμη περισσότερο. Κατά τον ίδιο τρόπο, αποτελεσματική είναι και η προσευχή του Κυρίου, Αποσπάσματα από τη Βίβλο, το να διαβάζουμε τους ψαλμούς ή ιερές λέξεις, αν και τα επίπεδα της κραδασμιακής τους δύναμης διαφέρουν. Αν δεν είχαμε αυτές τις καλές λέξεις υψηλού κραδασμού, θα είχαν μαζευτεί πολύ περισσότερα σύννεφα γύρο από τον κόσμο, προκαλώντας πολύ περισσότερες καταστροφές απ’ αυτές που βλέπουμε σήμερα.

Υπάρχει άλλο ένα σημαντικό σημείο ν’ αναφέρουμε σε σχέση με τη δύναμη των λέξεων. Δεν είναι μόνο οι δονήσεις των ίδιων των λέξεων που καθορίζουν το αποτέλεσμα τους, αλλά επίσης κι ο βαθμός αγνότητας του πνευματικού όντος που τις προφέρει. Όσο πιο καθαρή είναι η ψυχή, τόσο πιο δυνατά θα είναι τα δονητικά κύματα που εκπέμπονται από τις προφερόμενες λέξεις.

Γι’ αυτό, πρέπει πάντα να κάνουμε το παν για ν’ ανεβάσουμε τους κραδασμούς μας σ’ ένα ανώτερο πεδίο, ώστε οι λέξεις μας να έχουν μεγαλύτερη δύναμη.

Μέισου-Σάμα

 

 

* Η προσευχή Αμάτσου Νορίτο, κατά λέξη σημαίνει “Η Προσευχή Των Ουρανών”. Είναι μια αρχαία Ιαπωνική προσευχή, που χρησιμοποιείτο από τις απαρχές της ιστορίας της Ιαπωνίας. Με τον τρόπο που συνδυάζει ήχους και συλλαβές, η προσευχή Αμάτσου Νορίτο μεταφέρει έναν πολύ υψηλό και δυνατό κραδασμό. Γι’ αυτό τον λόγο, ο Μέισου-Σάμα τη χρησιμοποιεί.

You may also like