Να επεκτείνουμε το Σόνεν μας έξω από το κουτί

Να επεκτείνουμε το Σόνεν μας έξω από το κουτί

Να επεκτείνουμε το Σόνεν μας έξω από το κουτί

Σόνεν: Σκέψη, συναίσθημα, θέληση

Ο Μέισου-Σάμα μας διδάσκει ότι Εμείς οι ίδιοι χαράζουμε το πεπρωμένο μας, και μας λέει: “…Είναι κοινό να θεωρείται η τύχη σαν «κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει». Αλλά εγώ επιθυμώ να διδάξω ότι όλοι μπορούν να την αλλάξουν ανάλογα με την προσωπική τους θέληση ή καλύτερα, ο καθένας μπορεί να χαράξει το μέλλον του”.

Ο Μέισου-Σάμα λέει ότι ο άνθρωπος εξαρτάται από τη σκέψη του και η κβαντική φυσική λέει ότι ο παρατηρητής δημιουργεί την πραγματικότητα και ότι οι επιλογές είναι απεριόριστες.

Δηλαδή, μέσα στον κόσμο του Σόνεν υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι επιλογές, υπάρχει η επιλογή να είμαστε ευτυχισμένοι και η επιλογή να μην είμαστε, υπάρχει η υγεία και η ασθένεια, υπάρχει η ευημερία και η φτώχεια, υπάρχει η ειρήνη και η σύγκρουση. Όπως λέει ο Μέισου-Σάμα, «η γκρίνια φέρνει γκρίνια και η ευγνωμοσύνη φέρνει ευγνωμοσύνη».

Σε περίπτωση που δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τις καταστάσεις που ζούμε, πρέπει να απελευθερώσουμε το Σόνεν μας από τις αλυσίδες με τις οποίες εμείς μαζί με τους προγόνους μας το έχουμε περιορίσει, δηλαδή, να σκεπτόμαστε διαφορετικά από τον τρόπο που το έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί.

Το παρελθόν μας είναι πολύ χρήσιμο για τη ζωή μας, αλλά μέσα στο υποσυνείδητό μας, υπάρχουν πληροφορίες του παρελθόντος, που χωρίς να το συνειδητοποιούμε καθορίζουν τη σκέψη μας σήμερα. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές, επαναλαμβάνοντας το ίδιο Σόνεν, το οποίο μας οδηγεί ξανά και ξανά στο να κάνουμε τις ίδιες πράξεις και να έχουμε τις ίδιες εμπειρίες.

Η κβαντική φυσική λέει ότι ακόμα και το παρελθόν μας μπορεί να αλλάξει, και κατά συνέπεια, θα αλλάξει το παρόν μας και το μέλλον μας.

Τον Ιούλιο του 2000, ένας ιατρός από το Ισραήλ, ο Leonard Leibovici, οργάνωσε μια έρευνα σχετικά με τη δύναμη της προσευχής. Επέλεξε ασθενείς σε ένα νοσοκομείο που είχαν κάποια μόλυνση (σήψη) και τους χώρισε στην τύχη σε δύο ομάδες. Για τη μια ομάδα θα γίνονταν προσευχές, για την άλλη όχι. Οι ασθενείς που δέχτηκαν προσευχές βελτιώθηκαν συντομότερα από τους άλλους.

Αυτό από μόνο του δεν μας προσφέρει καμία πληροφορία που δεν ξέραμε, αλλά υπάρχει άλλο ένα στοιχείο που προέκυψε από αυτή την έρευνα, που αξίζει την προσοχή μας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα άτομα που προσευχήθηκαν, χωρίς να το ξέρουν, προσευχήθηκαν όχι για τους ασθενείς που νοσηλεύονταν το 2000, αλλά που είχαν νοσηλευτεί την περίοδο 1990-1996. Έτσι, ενώ αυτοί οι ασθενείς δέχτηκαν τις προσευχές το 2000, η κατάσταση της υγείας τους βελτιώθηκε σημαντικά χρόνια πριν.

Ο κβαντικός νόμος λέει ότι όλα τα πιθανά παρελθόντα και τα πιθανά μέλλοντα γίνονται ταυτόχρονα. Μεταξύ τους, υπάρχουν το παρελθόν που ζήσαμε και το μέλλον προς το οποίο κατευθυνόμαστε, αν δεν κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές του παρελθόντος και του μέλλοντος που βρίσκονται επίσης στη διάθεσή μας.

Αλλάζοντας με το Σόνεν κάποιες στιγμές του παρελθόντος, θα αλλάξουμε αυτόματα και τις συνέπειες του μέλλοντος, συμβάλλοντας και στη σωτηρία των προγόνων μας.

Ο Θεός μας έδωσε την ικανότητα της δημιουργίας, αλλά και την αποστολή να είμαστε παραδεισένιοι. Για να ανακαλύψουμε τον Παράδεισο που βρίσκεται μέσα μας, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας συνειδητά, γιατί για να ήμαστε παραδεισένιοι, ο νους και το σώμα μας πρέπει να λειτουργούν αρμονικά.

Ο Μέισου-Σάμα μας λέει ότι ο Θεός βλέπει αρμονία εκεί που εμείς βλέπουμε δυσαρμονία, δηλαδή, έχουμε περιορίσει το Σόνεν μας σε στενά πλαίσια σύμφωνα με τον τρόπο που έχουμε μάθει να βλέπουμε τα πράγματα. Όταν δεν καταλαβαίνουμε μια κατάσταση πιστεύουμε ότι πρόκειται για χάος, όταν κάτι πάει να αλλάξει, λέμε ότι περνάμε κρίση, όταν συμβαίνει κάτι που δεν το είχαμε προβλέψει, νομίζουμε ότι έγινε τυχαία. Όταν τα πιστεύουμε όλα αυτά, απομακρυνόμαστε από τον Θεό.

Σχετικά με αυτό το θέμα, θα σας διαβάσω τη Διδασκαλία του Μέισου-Σάμα.

Η διαλεκτική της αρμονίας

Αρμονία είναι ένας παλιός όρος που εντυπωσιάζει πολύ και υποδεικνύει μια αρχή της Αλήθειας. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να γίνεται δεκτή με κλειστά μάτια. Αν και αυτή η ερμηνεία δεν είναι λάθος, είναι ωστόσο πολύ επιπόλαιη. Έτσι λοιπόν, χρειαζόμαστε να τη γνωρίσουμε σε βάθος.

Όλα όσα υπάρχουν στον Κόσμο βρίσκονται σε τέλεια αρμονία. Δεν υπάρχει αρμονία μόνο για αυτόν που βλέπει τα πράγματα επιπόλαια. Είναι λάθος ο τρόπος με τον οποίο τα βλέπει. Η δυσαρμονία που εμφανίζεται στους ανθρώπους είναι απλώς φαινομενική γιατί αυτό είναι δημιούργημα των ανθρώπων και η αιτία της δυσαρμονίας αυτής είναι οι μη φυσιολογικές ενέργειές τους. Όπως φαίνεται από τη σκοπιά της παντοδύναμης Φύσης, η δυσαρμονία που προέρχεται από τις μη φυσιολογικές ενέργειες θα φέρει την πραγματική αρμονία. Αυτή είναι η Απόλυτη Αλήθεια.

Κατόπιν αυτού, αρκεί ο άνθρωπος να σέβεται τους Νόμους του Κόσμου, ώστε να εναρμονισθούν όλα τα πράγματα και να έχουμε μια φυσιολογική πρόοδο. Έτσι, όταν προκαλείται δυσαρμονία, προκύπτει

έλλειψη αρμονίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση έχουμε αρμονία. Σε αυτό βασίζεται η θαυμάσια Αρμονία της Φύσης. Για να είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος χρειάζεται να εμβαθύνει τις γνώσεις του γύρω από το θέμα αυτό. Έχουμε συχνές αποδείξεις του ότι, με το πέρασμα του χρόνου, η στιγμιαία έλλειψη αρμονίας μετατρέπεται σε αρμονία ή και το αντίθετο. Αυτή είναι η πραγματικότητα της ζωής και απαιτεί βαθιά φροντίδα.

Συμπέρασμα: Η έλλειψη αρμονίας αποτελεί προϊόν μιας στενής αντίληψης («Σότζο») και η αρμονία προϊόν μιας βαθιάς αντίληψης («Ντάιτζο»). Μέισου-Σάμα , την 1η Οκτωβρίου του 1952

Να ευχαριστήσουμε για τις ανησυχίες μας γιατί χάρη σε αυτές εξελισσόμαστε, και όταν είναι η ώρα να προχωρήσουμε, να τις παραδώσουμε στον Θεό και στον Μεσσία Μέισου-Σάμα.

Όταν δημιουργούμε σκεπτόμαστε και νιώθουμε πέρα από τον χώρο, τον χρόνο, το σώμα μας, δεν μας περιορίζουν οι ανησυχίες για την υγεία, τα οικονομικά προβλήματα, τις σχέσεις μας με τους άλλους, γιατί όταν δημιουργούμε βγαίνουμε έξω από το κουτί.

 

You may also like