Κλίμα, καιρός και ανθρώπινο συναίσθημα

Κλίμα, καιρός και ανθρώπινο συναίσθημα

Κλίμα, καιρός και ανθρώπινο συναίσθημα

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να δίνουν μόνο επιστημονικές επεξηγήσεις για όλα τα φυσικά φαινόμενα, είναι δύσκολο να πεισθούν για την αλήθεια. Εντούτοις, όπως έχει συμβεί με τις περισσότερες αλήθειες, η πνευματική εξήγηση του κλίματος και του καιρού μου αποκαλύφτηκε  και αφού έχω πεισθεί σας την παραθέτω.

Θα το εκφράσω απλά: Οι ακραίες αλλαγές του κλίματος και του καιρού είναι όλες ανθρώπινης υπαιτιότητας.

Εκτός των διαφόρων συνθηκών και γεγονότων που εκτυλίσσονται στο φυσικό κόσμο και των οποίων έχουμε συνείδηση μέσω των αισθήσεών μας, υπάρχουν φαινόμενα στο μη ορατό κόσμο τα οποία επιδρούν επί του φυσικού. Το έτος διαιρείται σε τέσσερις εποχές και το κλίμα μεταβάλλεται από το κρύο του χειμώνα  στη ζέστη του καλοκαιριού ποικίλλοντας σε ένταση αναλόγως περιοχής. Αυτό αποτελεί μια φυσική συνθήκη κι έτσι η αλλαγή εποχής έρχεται ακολουθώντας τη διαδοχή του χρόνου.

Μερικές φορές όμως, συμβαίνει μια υπερβολική αλλαγή θερμοκρασίας που έχει προκληθεί από ανθρώπινες σκέψεις που αντικατοπτρίζονται στην πνευματική σφαίρα. Για παράδειγμα, εάν η πλειοψηφία των κατοίκων μιας περιοχής έχουν δίκαιες κι ειρηνικές σκέψεις, το κλίμα θα είναι ήπιο και φυσιολογικό. Εάν, αντιθέτως, η πλειοψηφία των κατοίκων διακατέχεται από ακραίες σκέψεις και η συμπεριφορά τους χαρακτηρίζεται από έλλειψη ζεστασιάς και αγάπης, τότε ο καιρός θα είναι ψυχρότερος απ΄ ό,τι θα έπρεπε για την εποχή.

Από την άλλη πλευρά, αν η πλειοψηφία των κατοίκων  ενός τόπου χάσει τη συναισθηματική της ισορροπία και τον έλεγχο, ο καιρός τείνει να γίνει θερμότερος από ό,τι θα έπρεπε. Επίσης, αν αρκετοί άνθρωποι κάνουν επιβλαβείς σκέψεις, διαμαρτύρονται, δυσανασχετούν, παραιτούνται ή απελπίζονται, αυτό θα επιδράσει στην πνευματική σφαίρα και θα προκαλέσει μια μουντή ατμόσφαιρα στο φυσικό κόσμο.

Λόγος και καιρός

Η λεκτική έκφραση επηρεάζει επίσης τον καιρό και το κλίμα. Το αρνητικό λεξιλόγιο, τα ψέματα, τα παράπονα, οι καταχρήσεις, η γκρίνια συννεφιάζουν την πνευματική σφαίρα.

Κάποτε είχα ένα διορατικό φίλο ο οποίος μπορούσε να δει την αύρα των λέξεων. Έλεγε πως  αν ξεστομίζονταν λόγια αγάπης , διέκρινε φωτεινότητα και λευκό χρώμα από το στόμα του ομιλητή και πως όταν λέγονταν απεχθείς λέξεις διέκρινε κάτι σαν σκοτεινιά. Αυτή η σκοτεινή ουσία σκοτείνιαζε την πνευματική σφαίρα.

Όταν αυτά τα σύννεφα αυξάνονται, τότε προκύπτει αυτόματα κάθαρση για να διαλυθούν. Αυτός είναι ένας φυσικός νόμος στην πράξη. Ο φυσικός εξαγνισμός μιας μεγάλης περιοχής μπορεί να επιτευχθεί με διάφορες μορφές, όπως μέσω βροχοπτώσεων, τυφώνων, πλημμυρών, σεισμών ή πυρκαγιών. Αποτελούν τα μέσα που χρησιμοποιεί η φύση για να καθαρίσει το φυσικό κόσμο, ακριβώς όπως εξαγνίζει το ανθρώπινο σώμα μέσω του πυρετού και του συναχιού (κρυολογήματος) προκειμένου ν’ απομακρύνει τις τοξίνες και τα λοιπά απόβλητα.

Οι ίδιοι φυσικοί νόμοι εφαρμόζονται από την αρχή της ζωής στη γη. ΄Όταν αντιληφθούμε την έννοια αυτών των νόμων, συνειδητοποιούμε σιγά – σιγά τα θαύματα της φύσης, καθώς και τη θεϊκή σοφία η οποία την κυβερνά μέσω του αδιάλλακτου αυτορρυθμιζόμενου νόμου της ισορροπίας.

 

Μέισου-Σάμα, 5 Δεκεμβρίου 1951

 

You may also like