Κοσμικοί κύκλοι και Νέα Εποχή

Κοσμικοί κύκλοι και Νέα Εποχή

Κοσμικοί κύκλοι και Νέα Εποχή

Ο άνθρωπος ζει σε ένα άπειρο, μυστήριο και σε απόλυτη τάξη Σύμπαν, το οποίο εξελίσσεται και επανεξελίσσεται με κύκλους. Ένας κύκλος είναι μια χρονική περίοδος κατά την διάρκεια της οποίας συγκεκριμένες όψεις ή κινήσεις ουράνιων σωμάτων φτάνουν στο τέλος τους, και αρχίζουν να επαναλαμβάνουν έναν νέο κύκλο – μια περίοδο ετών ή και ολόκληρων εποχών – όπου διαδραματίζονται συγκεκριμένα φαινόμενα, τα οποία αλληλοεπηρεάζονται με όλη την πλάση. Στον ουρανό έχουμε κύκλους ουράνιων σωμάτων, στην Γη έχουμε κύκλους εποχών, κύκλους ημέρας και νύχτας. Και τέλος υπάρχουν και κύκλοι ηλικίας.

Οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε μικρή, μεσαία ή μεγάλη κλίμακα. Κύκλοι μικροί ή μεγάλοι πραγματοποιούνται κάθε δέκα, χίλια, τρεις χιλιάδες, δέκα χιλιάδες χρόνια κ.ο.κ. οι οποίοι επαναλαμβάνονται συνέχεια στη επ’ άπειρη πορεία του χρόνου. Στην πραγματικότητα το Σύμπαν είναι ατέλειωτα μυστήριο, τόσο μυστήριο, που η νοημοσύνη του σύγχρονου ανθρώπου δεν μπορεί ακόμα να το κατανοήσει.

Μετά από μια εποχή περίπου τριών χιλιάδων ετών σχετικού σκοταδισμού, είμαστε τώρα στην αυγή μιας Νέας Εποχής του Φωτός. Η μετάβαση αυτή δεν έχει προηγούμενο και για αυτό μας είναι δύσκολο να την κατανοήσουμε. Είναι μια αλλαγή την οποία κανένας από τους προγόνους μας δεν είχε το προνόμιο να την βιώσει. Είμαστε πολύ προνομιούχοι που ζούμε σε αυτήν την χρονική περίοδο, διότι καταλαβαίνουμε μερικώς την αληθινή σημασία αυτής της αλλαγής. Έχοντας τον τρόπο με το Τζορέι να κάνουμε αυτήν την μετάβαση πιο εύκολη για μας. Έχουμε επίσης την ευκαιρία να υπηρετήσουμε τον Θεό και την ανθρωπότητα.

Μέισου-Σάμα, στις 15 Ιουνίου του 1954

You may also like