Ο πολιτισμός του Su, η κουκκίδα μέσα σε ένα κύκλο

Ο πολιτισμός του Su, η κουκκίδα μέσα σε ένα κύκλο

Ο πολιτισμός του Su, η κουκκίδα μέσα σε ένα κύκλο       

Επιτρέψτε μου να σάς πω το νόημα του  (Su)  προτού προχωρήσω σε περαιτέρω ερμηνεία του τίτλου. Όπως βλέπετε, είναι μία κουκκίδα μέσα σε έναν κύκλο. Αν ήταν αυτό μόνο μπορεί να φαινόταν ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά πρέπει να σάς πω ότι τίποτα δεν έχει περισσότερο μυστική, προφανή και μεγάλη σημασία από το  σχήμα (Su).

Πρώτα να εξηγήσω το νόημα του κύκλου. Όλα τα πράγματα στην οικουμένη είναι δημιουργημένα με αυτή τη μορφή. Ο ήλιος, το φεγγάρι και η γη είναι σε στρογγυλό σχήμα. Το πνεύμα ενός ανθρώπινου όντος, όταν κινείται από έναν τόπο σε έναν άλλον, είναι σε σχήμα μίας στρογγυλής μπάλας. Παρόλο που ένα θείο πνεύμα κι ένα ανθρώπινο πνεύμα είναι τα ίδια σε σχήμα, το ένα συντίθεται από  το λαμπερό φως και το άλλο έχει ένα αδιαφανές σώμα που με απόχρωση προς το κίτρινο ή προς το λευκό με λίγη λάμψη. Ένα κιτρινωπό ον είναι ένα αρσενικό πνεύμα κι ένα υπόλευκο  είναι θηλυκό πνεύμα. Το πρώτο αντιστοιχεί στον ήλιο και το δεύτερο στο φεγγάρι.

Όπως γνωρίζετε, αυτός ο κόσμος είναι φτιαγμένος στο σχήμα μίας σφαίρας. Μία σφαίρα χωρίς κέντρο θα ήταν απλά ένα άδειο κέλυφος, σαν ένα ανθρώπινο σώμα χωρίς ψυχή. Μόνο όταν μία ψυχή μπαίνει σ’ ένα σώμα γίνεται ένα συνειδητό ον και μπορεί να δραστηριοποιηθεί. Μία κουκκίδα μέσα σε έναν κύκλο συμβολίζει την ολοκλήρωση μίας δημιουργίας. Η τελική πινελιά που βάζει ένας καλλιτέχνης στο δημιούργημά του ονομάζεται στα Ιαπωνικά, «τοποθέτηση της ψυχής». Σημαίνει το ίδιο πράγμα.

Υπό αυτήν την έννοια,  η εποχή που τώρα περνάει είναι μία εποχή χωρίς αυτήν την κουκκίδα, την ψυχή ας πούμε. Κάποτε αποκάλεσαν την παλιά εποχή «εποχή εξωτερικού πολιτισμού», γιατί αυτή η κενότητα του εσωτερικού φαίνεται καθαρά σε όλες της φάσεις του παλαιού πολιτισμού.

Οι συμπτωματικές θεραπείες για ασθένειες είναι καλά παραδείγματα του επιφανειακού πολιτισμού. Γίνονται προσπάθειες να καταπνιγούν τα συμπτώματα όπως ο πόνος ή ο κνησμός με ενέσιμα φάρμακα για να αναισθητοποιείται το σώμα ή με την χρήση αλοιφών ή υγρών εντριβής. Όταν ο πυρετός είναι υψηλός, είτε χρησιμοποιούνται κρύα επιθέματα ή δίνονται χάπια. Αυτά καταπνίγουν τον εξαγνισμό. Οι άρρωστοι ανακουφίζονται προσωρινά από την ταλαιπωρία τους με τέτοιες μεθόδους, είναι αλήθεια, αλλά δε διώχνουν την αιτία.  Συνεπώς δεν είναι δυνατό να έχουμε αληθινή ίαση και οι προηγούμενες καταστάσεις είναι πιθανό να επανέλθουν. Θα μπορούσαμε να τα αποκαλέσουμε όλα αυτά μόνο αναβολές του πόνου. Η αληθινή αιτία της αρρώστιας βρίσκεται στο εσωτερικό, στην κουκκίδα μέσα στον κύκλο. Αυτό το γεγονός δεν έχει ακόμη γίνει αντιληπτό από την επιστήμη.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα εγκλήματα. Προς το παρόν η μόνη μέθοδος που χρησιμοποιείται για να εμποδίζουμε περαιτέρω εγκληματικές πράξεις είναι να δίνουμε στους εγκληματίες την άσχημη εμπειρία της τιμωρίας για να υποφέρουν. Είναι κι αυτή μία συμπτωματική θεραπεία, η ίδια όπως εκείνη που χρησιμοποιείται από την ιατρική επιστήμη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν κάποιος διαπράξει ένα έγκλημα, επαναλαμβάνει την πράξη του. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που διαπράττουν εγκλήματα δεκάδες φορές. Οι χειρότεροι από αυτούς περνούν  περισσότερη από τη ζωή τους στην φυλακή παρά έξω στον κόσμο. Η αιτία μίας τέτοιας κατάστασης βρίσκεται και στην αδυναμία της κουκκίδας μέσα στον κύκλο, δηλαδή στην κοιμισμένη ψυχή.

Το ίδιο ισχύει για τον πόλεμο. Όταν η μία πλευρά έχει περισσότερο οπλισμό, η άλλη πλευρά θα εγκαταλείψει την ιδέα της επίθεσης εναντίον της προς το παρόν διότι δεν υπάρχει περίπτωση να τη νικήσει. Αυτή είναι απλώς μία μέθοδος ν’ αναβάλλονται οι εχθροπραξίες. Ο πόλεμος θα ξαναρχίσει αναπόφευκτα, όπως μας λέει ξεκάθαρα η ιστορία. Όταν σκεφτούμε αυτά τα πράγματα μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ο πολιτισμός ως τώρα ήταν μία άδεια σφαίρα χωρίς την κεντρική κουκκίδα μέσα της.

Η δύναμη του ένα τοις εκατό

Συχνά μιλάω για το ενενήντα εννέα τοις εκατό της δύναμης του κακού ενάντια στο τελευταίο ένα τοις εκατό  της θείας δύναμης. Όταν η κουκκίδα μπει στον κύκλο, πράγμα το οποίο είναι το τελευταίο ένα τοις εκατό της θεϊκής δύναμης, αυτό θα γυρίσει την παλίρροια. Με άλλα λόγια το κακό το οποίο έχει το ενενήντα εννέα τοις εκατό της δύναμης, θα ξεπεραστεί από το τελευταίο ένα  τοις εκατό της δύναμής του καλού. Η κατάσταση έχει ως εξής: ακριβώς όταν το εσωτερικό του κύκλου βρεθεί στο σημείο να μολυνθεί πλήρως από το κακό, το τελευταίο ένα τοις εκατό της δύναμης του  κάλου θα εξαγνίσει το όλον κάνοντάς το αγνό λευκό. Με άλλα λόγια, ο Θεός θα βάλει τη κεντρική κουκκίδα, την ψυχή μέσα στον πολιτισμό ο οποίος ήταν ένα άδειο κέλυφος μέχρι σήμερα. Έτσι αυτός ο οποίος είναι απλώς ένας κύκλος χωρίς κουκκίδα θα ζωντανέψει. Αυτό εννοώ με τη γέννηση ενός νέου πολιτισμού.

                                                                                      Μέισου-Σάμα, 10 Σεπτεμβρίου  1952

You may also like