Δέηση Ευχαριστίας Απρίλιος 2016

Δέηση Ευχαριστίας Απρίλιος 2016

Δέηση Ευχαριστίας Απρίλιος 2016

Καλό μήνα! Καλή Άνοιξη! Πως είστε, καλά; Στο όνομα του Πνευματικού μας Ηγέτη Κιόσου-Σάμα και του Παγκόσμιου Προέδρου, Αιδεσιμότατου Κομπαγιάσι, σας ευχαριστώ για ότι κάνετε για τη δημιουργία του Επίγειου Παράδεισου στην Ελλάδα, και για τη διάδοση του Τζορέι και των Διδασκαλιών του Μέισου-Σάμα.

Πριν μπούμε στο κύριο θέμα μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις προσφορές για τους πρόσφυγες από τη Συρία. Επισκεφτήκαμε τον Πειραιά ώστε να δούμε από κοντά το δράμα αυτών των ανθρώπων. Είναι λυπηρό να βλέπουμε τέτοιες εικόνες στον 21 αιώνα, σε ευρωπαϊκό έδαφος, στην ήπειρο του πολιτισμού και της αλληλεγγύης. Παιδάκια να κάθονται στο τσιμέντο, κάτω από τον ήλιο, τη βροχή. Νομίζω ότι περισσεύει η υποκρισία… Τέλος πάντων, εμείς από την πλευρά μας, πέρα από τις προσευχές που κάνουμε για την αλλαγή της ανθρώπινης φύσης και για τον τερματισμό των αιτιών που προκαλούν τέτοιες καταστάσεις, μαζέψαμε και συνεχίζουμε να μαζεύουμε προσφορές, σε είδος και σε χρήματα.

Είμαστε λίγοι, και λογικό είναι να μαζεύουμε λίγες προσφορές. Μέχρι τώρα υπολογίζουμε ότι έχουμε προσφέρει γύρω στα 500 ευρώ σε χρήματα και σε είδος (ρούχα, κουβέρτες και άλλα). Τα χρήματα τα δίνουμε μέσω της Unicef, που έχει καλό δίκτυο, ώστε να τα χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο θεωρεί καλύτερα.

Ας μιλήσουμε τώρα για ευχάριστα πράγματα. Μπήκαμε στην Άνοιξη. Η φύση αναγεννιέται, ανανεώνεται. Έτσι πρέπει να είναι και οι άνθρωποι: συνεχώς να θέλουν να ανανεώνονται, να μαθαίνουν και να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα, να εξελίσσονται διαρκώς. (Διδασκαλία του Μέισου-Σάμα)

 

«Να είστε πάντα άνθρωποι του παρόντος

 «Ο άνθρωπος πρέπει να προοδεύει και να εξυψώνεται συνεχώς κι ειδικά αυτοί που έχουν Πίστη. Ας παρατηρήσουμε τη Φύση. Πάντα ανανεώνεται και προοδεύει συνεχώς χωρίς την παραμικρή διακοπή. Ο αριθμός των ανθρώπων μεγαλώνει από χρόνο σε χρόνο. Τα εδάφη τα εκμεταλλεύονται κάθε χρόνο. Δημιουργούνται μεγαλύτεροι και καλύτεροι αυτοκινητόδρομοι – έργα που η εκτέλεσή τους δείχνει συνεχή κατασκευαστική εξέλιξη – και μηχανήματα κάθε φορά πιο τέλεια. Τα φυτά και τα δέντρα αυξάνονται προς τα πάνω, προς τον Ουρανό. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν μένει στάσιμο.

Το ιδεώδες θα ήταν, όλα τα μέλη μας να ενδιαφέρονται να προοδεύουν και να εξυψώνονται κάθε φορά. Καθώς έχουμε στόχο να διορθώσουμε τον ψεύτικο πολιτισμό και να οικοδομήσουμε έναν ιδανικό κόσμο, τα μέλη οφείλουν να προσπαθούν, αυτήν την εποχή της αναδημιουργίας του κόσμου, να είναι πάντα ενημερωμένα άτομα, εκσυγχρονιζόμενα με τον εικοστό πρώτο αιώνα που πλησιάζει.»

Επίσης το Πάσχα, που πλησιάζει, σηματοδοτεί μια ευκαιρία για ανανέωση. Προϋπήρχε των χριστιανικών χρόνων, όπως όλοι ξέρουν. Επίσης, η σταύρωση του Ιησού Χριστού κρύβει ένα σημαντικό μήνυμα. Είναι η Υπακοή στο Dori, στον Τέλειο Δρόμο. Η Υπακοή στη θέληση του Ύψιστου Θεού, στον Πατέρα. Η παράδοση του Ιησού Χριστού στον Ουράνιο Πατέρα ήταν η βάση όλου του χριστιανισμού. Το παράδειγμά του, που παρότι ότι ήξερε τι θα περνούσε, υπάκουσε στις εντολές του Ουράνιου Πατέρα.

Εκείνη την εποχή, ήταν ακόμα η Εποχή της Νύχτας. Έτσι, χρειάστηκε να θυσιαστεί με εκείνο τον τρόπο, ώστε να αφυπνίσει τους ανθρώπους. Σήμερα πλέον, που μπήκαμε στη Εποχή της Ημέρας, δεν χρειάζεται τέτοιου είδους θυσία. Αλλά το παράδειγμα παραμένει και είναι αιώνιο. Το παράδειγμα της σημασίας το να έχουμε μια σταθερή, συμπαγή και θεμελιωμένη πίστη.

Ότι περνάω αυτή τη στιγμή στη ζωή μου, είναι μια προετοιμασία για τη δημιουργία του Ιδανικού Κόσμου.

Όσο δεν θέλουμε να δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε, όσο δεν θέλουμε να κάνουμε μια βαθιά ενδοσκόπηση, δεν θα επιτραπεί η υλοποίηση του ιδανικού κόσμου. Το Φως και ο Παράδεισος που ήδη υπάρχει μέσα μας, πρέπει να το αφήσουμε να βγει. Ο Ύψιστος Θεός περιμένει την απόφαση μας.

Τι σημαίνει το Dori που ανέφερα προηγουμένως;

 

(Διδασκαλία «Υπακοή στον Τέλειο Δρόμο»)

(στο σωστό μονοπάτι, στη σωστή πορεία)

Dori (do + ri) – do = δρόμος, μονοπάτι  ri = λογική, σωστό, τέλειο

– Στα ιδεογράμματα, το dori επίσης προφέρεται miti. Mi = νερό, ύλη, αρνητικό Ti = αίμα, πνεύμα, θετικό. Μέσα στη λέξη miti υπάρχει επίσης το ιδεόγραμμα kubi (λαιμός). Ο λαιμός είναι το σημείο όπου ενώνονται το κεφάλι με το σώμα, δηλαδή, αν κόψεις το λαιμό, πεθαίνεις. Άμα χάσεις ένα πόδι ή ένα χέρι, δεν πεθαίνεις. Από εκεί βγαίνουν εκφράσεις όπως «του πήρε το κεφάλι», όταν π.χ., κάποιος χάνει τη δουλειά του.  

– Ο Μέισου-Σάμα μας διδάσκει σε αυτήν τη Διδασκαλία ότι όλα στη ζωή έχουν ένα δρόμο, μια πορεία, μια τέλεια διαδρομή. Η τροχιά των πλανητών, η διαδρομή του φωτός, ο Ήλιος και η Σελήνη, όλα ακολουθούν μια τέλεια διαδρομή.   

– Το ri είναι μέρος από την αλληλουχία ra-ri-ru-re-ro, που σημαίνει σπιράλ, περιδίνηση. Κινείται ταυτόχρονα κεντρομόλα και φυγόκεντρα.   

– Το Ιερό Έδαφος του Χακόνε είναι στην περιοχή που ονομάζεται «Gora«. Go σημαίνει πέντε και επίσης σημαίνει φωτιά και ra σπιράλ, περιδίνηση. Το ri υπάρχει επίσης στη λέξη «δράκος», που όταν κινείται παίρνει τη μορφή του ανεμοστρόβιλου, της περιδίνησης δηλαδή. Ο Μέισου-Σάμα λέει ότι τα άτομα που έχουν στο όνομα τους μια συλλαβή από την αλληλουχία ra-ri-ru-re-ro , έχουν χαρακτηριστικά δράκου.

– Και ο Μέισου-Σάμα συνεχίζει τα παραδείγματα σε αυτή τη Διδασκαλία, αλλά νομίζω φτάνουν τα μαθήματα για τα ιαπωνικά ιδεογράμματα.

– Σημασία έχει το νόημα, δηλαδή, η σημασία της λέξης Dori. Μας λέει λοιπόν ότι Dori σημαίνει Θεός. Να υπακούμε στο Dori (στον τέλειο δρόμο) σημαίνει να υπακούμε στον Θεό. Ο άνθρωπος, σε οποιαδήποτε περίπτωση, πρέπει να σέβεται το Dori, να το υπακούει και ποτέ να μην παρεκκλίνει από αυτό.

 20 Νοεμβρίου του 1950 

 

Όλα εξαρτώνται από την αλλαγή του σόνεν μας. Μια μικρή αλλαγή του συναισθήματος μας, του τρόπου σκέψης μας, μπορεί να προκαλέσει θαύματα.

Τα προβλήματα εμφανίζονται ώστε να αναζητήσουμε τη Θεϊκή Θέληση. Πιστεύουμε ότι η κρίση την οποία περνάμε τώρα ως έθνος, είναι για την εξέλιξη μας ως κοινωνία; Πιστεύουμε ότι τα όποια προβλήματα που περνάμε τώρα στη ζωή μας, είναι για την εξέλιξη μας;

Ο Μέισου-Σάμα μας λέει ότι οι κρίσεις ανοίγουν το δρόμο για την πρόοδο. (Διδασκαλία)

 

Αδιέξοδο

« Η κρίση ανοίγει το δρόμο για την πρόοδο, οπότε παύει να είναι κρίση.

Μπορούμε να τη συγκρίνουμε με μια ανάπαυλα για να πάρεις ανάσα όταν τρέχεις ή με τους κόμπους του καλαμιού. Το ότι το καλάμι μένει γερό κι όρθιο, οφείλεται στη δημιουργία των κόμπων καθώς αυξάνει. Εάν έλειπαν οι κόμποι, δεν θα παρουσίαζε τη γνωστή σταθερότητα κι ευλυγισία. Όσο πιο πολλούς κόμπους έχει το καλάμι, τόσο πιο σταθερό είναι. Η φύση είναι πάντα ένα θαυμάσιο παράδειγμα. Αν την παρατηρήσουμε λεπτομερέστατα, μας βοηθά στο να καταλάβουμε περισσότερα πράγματα. «

Άλλα, με ποιο σόνεν υπηρετούμε; Με ποιο σόνεν περνάμε τις κρίσεις μας; Μήπως υπηρετούμε προσδοκώντας χάρες, οφέλη; Δεν πρέπει να υπηρετούμε ώστε να δεχθούμε χάρες, ευλογίες. Πρέπει να υπηρετούμε για να δώσουμε χαρά στους συνάνθρωπους μας.

Όταν ο άνθρωπος υπηρετεί τον Θεό με Μακότο, οι χάρες έρχονται από μόνες τους, τα θαύματα έρχονται από μόνα τους. Οι άνθρωποι που ακόμα δεν έχουν αληθινή πίστη είναι αυτοί που χρειάζονται να δουν θαύματα.

Θέλουμε να υπηρετήσουμε τον Θεό ή να μας υπηρετήσει Εκείνος; Νομίζω ότι πολλές φορές οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον Θεό σαν να ήταν υπηρέτης τους.

Τα θαύματα υπάρχουν απλά για να μας δείξει ο Θεός τη δύναμη Του. (ποίημα που μόλις διαβάσαμε στη Δέηση Ευχαριστίας)

 

« Η θρησκεία που προσφέρει υλικές χάρες

έχει την πραγματική δύναμη να σώσει τον κόσμο.

 

Εάν οι διδασκαλίες που κηρύττουμε

δεν παράγουν θαύματα και αποτελέσματα,

οι άνθρωποι δεν θα τις δεχθούν,

όσο ανώτερες και βαθιές να είναι.

 

Αληθινές διδασκαλίες είναι αυτές που

αποκαλύπτουν μυστήρια που η λογική

δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει.»

 

Πρέπει να ασκούμε το σόνεν της ευγνωμοσύνης για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Πρέπει να εξαφανίσουμε τις αιτίες που προκαλούν τις ασθένειες και όλα τα προβλήματα μας. Δεν αρκεί καθαριότητα, καλή υγιεινή, αγνή και καθαρή διατροφή. Χρειάζεται προπαντός αγνά και καθαρά συναισθήματα, αγνές και καθαρές σκέψεις.

Ο Θεός έχει για τον καθένα μας ένα πλάνο. Αυτό το πλάνο δεν το καταλαβαίνουμε με τη μικρή μας αντίληψη.

Πρέπει να γυρίσουμε αληθινά στον Ύψιστο Θεό. «Εγώ τα καταφέρνω μόνος μου, εγώ ξέρω». Τέτοιες σκέψεις μας απομάκρυναν από τον αληθινό Θεό.

Αυτό σημαίνει «να ξαναγεννηθούμε ως αληθινά παιδιά του Θεού».

Τον Μάιο του 2016 γιορτάζουμε τα 25 χρόνια του Μέισου-Σάμα στην Ελλάδα, την ενθρόνιση της πρώτης εικόνας του Θεϊκού Φωτός στη χώρα μας. Έχετε ευγνωμοσύνη για αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή, έχουμε τον Μέισου-Σάμα στην Ελλάδα; Και αν την έχουμε, πως την εκφράζουμε; Με λόγια;

Μόλις ακούσαμε αυτή τη φανταστική και δυνατή εμπειρία πίστης. Η αφοσίωση της κύριας που διηγήθηκε την εμπειρία αυτή, ήταν το καθοριστικό σημείο ώστε όλη η οικογένεια της κοπέλας που τόσο υπέφερε από την ασθένεια της, να θελήσει να αλλάξει στάση, σόνεν. Ακόμη, καθοριστικό σημείο ήταν η ακούραστη προσπάθεια της να πηγαίνει κάθε μέρα στο σπίτι της κοπέλας, μετά από τη δουλειά της.

Αυτή η εμπειρία μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να φροντίσουμε μια οικογένεια, να τους επισκεπτόμαστε, να τους δίνουμε Τζορέι, να κάνουμε μαζί τους τις προσευχές μας. Δεν πρέπει να μείνουμε εγκλωβισμένοι στα δικά μας προβλήματα. Όταν φροντίζω μια άλλη οικογένεια, ο Θεός φροντίζει τη δικιά μου. Αυτό μπορώ να το πω με βεβαιότητα από προσωπική εμπειρία, αφού το ζω αυτό εδώ και 35 χρόνια. Όσοι υπηρετούν μόνο για το καλό της δικιάς τους οικογένειας, αργά ή γρήγορα θα απομακρυνθούν από την πίστη, από το φως του Μέισου-Σάμα. Το Τζορέι και όλη η φιλοσοφία του Μεσσία Μέισου-Σάμα βασίζεται στον αλτρουισμό, στην προσφορά προς τους συνανθρώπους μας.

Τελειώνοντας, θέλω να πω κάτι. Οι Έλληνες είχαν ένα μεγάλο πολιτισμό. Ο Μέισου-Σάμα θέλει να μας ευχαριστήσει για όσα προσφέραμε ως πολιτισμός στο παρελθόν και για αυτό επιμένει τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Για αυτόν το λόγο έστειλε έναν αντιπρόσωπο του στην Ελλάδα και επέλεξε εσάς σαν αντιπροσώπους του επίσης. Η μεσσιανική πίστη είναι εκείνη που περισσότερο ταιριάζει στην νοοτροπία των Ελλήνων. Παρέχει ελευθερία, χαρά, δημιουργικότητα, συμμετοχή. Όταν αρκετοί Έλληνες το καταλάβουν αυτό, όταν αρκετοί Έλληνες θελήσουν να γίνουν μεσσίες, με την έννοια που μας διδάσκει ο Μέισου-Σάμα και ο Κιόσου-Σάμα, τότε η Ελλάδα θα γίνει ένα πρότυπο του Επίγειου Παράδεισου.

          Ευχαριστώ πολύ, καλό μήνα και καλή Άνοιξη!

You may also like