Δέηση των Προγόνων – Φεβρουαρίου 16

Δέηση των Προγόνων – Φεβρουαρίου 16

Δέηση των Προγόνων – Φεβρουαρίου 16

Σύμφωνα με τον Κιόσου-Σάμα, στην 1η φάση του Σχεδίου της Δημιουργίας, ο Θεός έσωσε όλη την ανθρωπότητα και όλους τους προγόνους, δηλαδή μας συγχώρεσε όλους. Εμείς, συγχωρήσαμε τους προγόνους μας;

Στη 2η φάση ο Θεός μας δέχεται όλους στον Παράδεισο, αφού πρώτα, μέσα από την προστασία και την εκπαίδευσή που λαμβάνουμε από Αυτόν, και το παράδειγμα του Μεσσία Μέισου-Σάμα, γίνουμε αληθινά παιδιά Του.

Μπορούμε να γίνουμε αληθινά παιδιά του Θεού ανεξάρτητα από την πνευματική εξέλιξη των προγόνων μας;

O πρώην Παγκόσμιος Πρόεδρος Τετσούο Ουατανάμπε, μας είπε ότι το Σόνεν μας αντανακλάται στη συνείδηση των προγόνων μας και αυτή η συνείδηση, μαζί με την επιθυμία του Μέισου-Σάμα να σώσει τον κόσμο, επιστρέφει στην ύλη, σε εμάς, σύμφωνα με το νόμο: Tο πνεύμα προηγείται της ύλης.

Εμείς τι δεχόμαστε από τους προγόνους μας; Ποια είναι η ποιότητα των συναισθημάτων που δεχόμαστε από τους προγόνους μας; Εμείς έχουμε ευθύνη και σε αυτό. Ποιο είναι το αποτέλεσμα από την Άσκηση του Σόνεν που κάνουμε; Βλέπουμε διαφορά; Έχουμε την άδεια να δεχτούμε θαύματα;

Αν αναγνωρίσουμε τα θαύματα που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας, και νιώθουμε ευγνωμοσύνη για αυτά, το Σόνεν της ευγνωμοσύνης μας θα αντανακλάται  στη συνείδηση των προγόνων μας, και θα έχουμε την επιθυμία να την εκφράζουμε με διάφορους τρόπους  στον Θεό και στον Μέισου-Σάμα. (Με το Τζορέι, την προσφορά ευγνωμοσύνης, την υπηρεσία, κλπ.) Έτσι, θα αυξηθούν τα θαύματα στη ζωή μας.

Αν δεν συγχωρούμε και δεν έχουμε ευγνωμοσύνη για τα καθημερινά θαύματα που δεχόμαστε από τον Θεό και τον Μέισου-Σάμα, το Σόνεν μας θα είναι φτωχό σε ποιότητα και δεν θα φέρει ούτε στους προγόνους μας ούτε και σε εμάς τα καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν έχουμε ευγνωμοσύνη, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα θαύματα που  συμβαίνουν στη ζωή μας καθημερινά. Έτσι, δεν θα έχουμε την άδεια του Θεού να δεχτούμε περισσότερα θαύματα, γιατί ο Θεός μας εκπαιδεύει, δεν μας κακομαθαίνει.

Ξέρουμε ότι όταν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας, κάτι πρέπει να αλλάξουμε μέσα μας, δηλαδή, πρέπει να βρούμε την πνευματική λύση, γιατί μόνο αυτή μπορεί να φέρει οριστικά και αληθινά αποτελέσματα. Νομίζω ότι μια πνευματική λύση είναι να  εμπλουτίσουμε το Σόνεν μας για να φτάσει στη συνείδηση των προγόνων μας με ανώτερα συναισθήματα συγχώρεσης, ευγνωμοσύνης, πίστης και μακότο.

Ο Μέισου-Σάμα μας διδάσκει ότι 

«Η ορατή δύναμη του υλικού κόσμου, είναι περιορισμένη.

Η αόρατη δύναμη της σκέψης, είναι απεριόριστη και ατέλειωτη»

Μέσα από το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης θα μπορέσουμε να σπάσουμε το ψεύτικο φράγμα που οι προγονοί μας και εμείς έχουμε κατασκευάσει με το εγώ μας, και έτσι θα κερδίσουμε την άδεια να δεχόμαστε ακόμα περισσότερες ευλογίες και θαύματα  από τον Θεό και τον Mεσσία Μέισου-Σάμα.

Ως προετοιμασία για την Ετήσια Δέηση των Προγόνων που θα γίνει το Μάρτιο, προτείνω να ανανεώσουμε το Σόνεν μας, εμπλουτίζοντάς τον με ανώτερα ποιοτικά συναισθήματα.

 

Ευχαριστώ πολύ

 

 

 

 

You may also like