Μη γίνεσαι μισητός….

Μη γίνεσαι μισητός

Μη γίνεσαι μισητός

Έχω πολλές φορές τονίσει ότι δεν πρέπει να μισείτε κανέναν. Σας λέω επίσης ότι δεν πρέπει να γίνεστε μισητοί. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι κακές σκέψεις, το μίσος, ο φθόνος, η επιθυμία για εκδίκηση κι άλλα αρνητικά συναισθήματα που μας μεταδίδονται μέσα από την πνευματική επικοινωνία και μας εμποδίζουν σε πολλά πράγματα. Μένουμε κακοδιάθετοι, ενοχλημένοι και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε τέλεια στις υποχρεώσεις μας. Με τέτοιες συνθήκες η πρόοδος είναι αδύνατη, ανέφικτη. Προσέξτε λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σ’ αυτόν τον κόσμο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν τους πειράζει να βασανίζουν τον πλησίον τους, κάνοντάς τον δυστυχισμένο. Εκτός απ’ αυτό, υπερηφανεύονται για την επαγγελματική τους πρόοδο. Αυτοί που προσπαθούν να τους μιμηθούν, κρίνοντας ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για την πρόοδο, δε «βλέπουν» μακρύτερα.

Εάν ο αριθμός αυτών των πονηρών ανθρώπων αυξηθεί, θα είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθεί η παγκόσμια κοινωνία. Ο χρόνος το αποδεικνύει, μιας και κάθε σάπιος σπόρος παράγει σάπια φρούτα. Οι κακοί οπωσδήποτε θα καταστραφούν.

Έτσι, για να ζήσουμε ευδιάθετοι, για να προοδεύουν οι δουλειές μας κανονικά και για ν’ αποφεύγουμε μεγάλες ενοχλήσεις, είναι απαραίτητο να δίνουμε χαρά στους συνανθρώπους μας κάνοντάς τους ευτυχισμένους. Αυτή είναι μία από τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας. Όποιος συμπεριφέρεται έτσι, αξίζει να λέγεται «ευφυής». Για το λόγο αυτό, συνηθίζω να λέω ότι οι πονηροί έχουν άγνοια. Αυτή είναι μια αιώνια αλήθεια.

Μέισου-Σάμα,18 Ιουλίου 1951

You may also like