Όνειρα και τα είδη τους

Όνειρα και τα είδη τους

Όνειρα και τα είδη τους

 

Συχνά με ρωτάνε για τα όνειρα, έτσι θα γράψω γι’  αυτό το θέμα. Δε νομίζω ότι υπάρχει ανθρώπινο πλάσμα που δεν έχει δει ποτέ ένα όνειρο. Μιλάμε για τα όνειρα συνολικά, αλλά υπάρχουν πολλά είδη. Για να αναφέρω λίγα, υπάρχουν θεϊκά όνειρα, πνευματικά όνειρα, όνειρα χωρίς νόημα, προφητικά όνειρα και αντιφατικά όνειρα. Θεϊκό όνειρο είναι αυτό που μεταβιβάζει ένα μήνυμα από το Θεό ή από ένα θεϊκό πνεύμα. Πνευματικό όνειρο είναι αυτό στο οποίο δίνεται μια προειδοποίηση από ένα πνεύμα – φύλακα. Όνειρο χωρίς νόημα είναι αυτό που δεν έχει σημασία και που όλοι βλέπουμε συνήθως κατά καιρούς. Προφητικό όνειρο είναι αυτό που  πραγματοποιείται. Αντιφατικό όνειρο είναι εκείνο που παρουσίαζε γεγονότα αντίθετα από όσα μας συνέβησαν κατόπιν.

Στα Ιαπωνικά η λέξη «όνειρο» προέρχεται από δυο άλλες λέξεις οι οποίες σημαίνουν «κρυμμένο» και «θαμπό». Η λέξη που σημαίνει «ο κόσμος όπου κατοικούν πνευματικά όντα», προέρχεται επίσης από τις δυο αυτές λέξεις. Όταν κάποιος βλέπει ένα όνειρο, στην πραγματικότητα η πνευματική του οντότητα φεύγει από το φυσικό του σώμα και επισκέπτεται τον αστρικό χώρο (το μέρος του πνευματικού κόσμου που είναι πλησιέστερο προς το φυσικό κόσμο). Εκείνη την ώρα κάποια πράγματα που βρίσκονται στο υποσυνείδητο, όπως ο ορισμένες ενδόμυχες επιθυμίες, μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές που συχνά δεν είναι δυνατό να αποκρυπτογραφηθούν. Αυτά είναι δημιουργήματα του ίδιου του ανθρώπου που ονειρεύεται.

Τα θεϊκά όνειρα περιορίζονται  σε κείνους που έχουν αληθινή πίστη στο Θεό. Σ’ αυτήν την περίπτωση, για κάποιο λόγο ένα θεϊκό πνευματικό ον μεταφέρει ένα μήνυμα σε κάποιον ενώ αυτός κοιμάται.

Εφόσον τα πνευματικά  όνειρα είναι μηνύματα από πνεύματα – φύλακες, πολλά είναι αλληγορικά ή μεταφορικά, δημιουργημένα από αυτά τα πνεύματα – φύλακες και έτσι απαιτούν ερμηνεία. Όπως είπα προηγουμένως, ο φυσικός κόσμος είναι αντανάκλαση του πνευματικού. Επειδή όλα συμβαίνουν πρώτα στον πνευματικό χώρο, είναι πιθανό τα πνεύματα – φύλακες να γνωρίζουν μελλοντικά συμβάντα για το φυσικό κόσμο και μετά να προσφεύγουν στην παραπάνω μέθοδο. Επίσης τα λεγόμενα προαισθήματα είναι και αυτά μηνύματα από τα πνεύματα – φύλακες.

            Όταν το πνεύμα ενός ζωντανού ανθρώπου πηγαίνει στον αστρικό χώρο, συνδέεται ακόμα με το φυσικό σώμα με έναν πνευματικό σύνδεσμο. Όταν κάποιος αρχίζει να ξυπνάει, το πνεύμα επιστρέφει ακαριαία στο φυσικό σώμα.

Εδώ υπάρχει κάτι στο οποίο θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή. Μερικοί πιστεύουν ότι κανείς δεν ονειρεύεται  όταν κοιμάται πολύ βαθιά. Είναι αλήθεια ότι, όταν κάποιος είναι τελείως εξουθενωμένος, μπορεί να μην ονειρεύεται. Ωστόσο σε έναν λιγότερο βαθύ ύπνο, θα ονειρευτεί. Αυτό δεν πρέπει να είναι αφορμή ανησυχίας εκ μέρους του, γιατί το να δει ένα όνειρο σημαίνει ότι αληθινά κοιμήθηκε, αν και ο ύπνος του δεν ήταν πολύ βαθύς.

Μερικές φορές πέφτω σε πολύ ελαφρύ ύπνο καθώς μιλάω με κάποιον και ονειρεύομαι για ένα – δυο λεπτά. Και μερικές φορές παίρνω έναν υπνάκο και ονειρεύομαι ενώ κρατιέμαι από μια χειρολαβή του τραίνου.

Μερικοί ανησυχούν όταν βλέπουν όνειρα συχνά, πιστεύοντας ότι εκείνοι που ονειρεύονται  πολύ δεν βρίσκονται σε νοητική εγρήγορση. Δεν θυμάμαι  να έβλεπα πολλά όνειρα όταν ήμουν νέος, αλλά νομίζω ότι βρισκόμουν σε μικρότερη εγρήγορση εκείνο τον καιρό σε σχέση με αυτό που είμαι τώρα.

 

                                             Μέισου Σάμα, 25 Ιανουαρίου 1949

 

You may also like