Λουλούδια φωτός στην Κηφισιά

Λουλούδια φωτός στην Κηφισιά

Λουλούδια φωτός στην Κηφισιά

Σάββατο 20 Μαΐου, με σύμμαχο την ωραία λιακάδα, μοιράστηκαν στην Κηφισιά 350 Λουλούδια Φωτός (μίνι-ικεμπάνα), δίνοντας χαρά στους περαστικούς και στις οικογένειες τους. Λίγη αγάπη, φως και ομορφιά στις δύσκολες στιγμές που περνά η κοινωνία μας.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες κινήσεις γίνονται από διάφορες ομάδες στην Ελλάδα, με ποικίλους τρόπους. Αυτό βοηθά στην αλλαγή συνείδησης του κάθε ανθρώπου, μέχρι να φτάσουμε στην κρίσιμη μάζα. Για να αλλάξει ο κόσμος, πρέπει να αλλάξουμε εμείς, ο καθένας ξεχωριστά.

Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από μικρά βήματα, όπως όλα στη ζωή άλλωστε. Ελπίζουμε ότι αυτή η μικρή προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Κέντρου Τζορέι, να έχει βοηθήσει, έστω και λίγο, σε αυτήν τη μεγάλη αλλαγή.

Ο ρόλος των λουλουδιών στην εγκατάσταση παραδείσου στη γη

 Ο κύριος σκοπός της δουλειάς μας είναι να βοηθήσουμε να εγκατασταθεί παράδεισος στην γη. Τι είναι παράδεισος στη γη; Είναι ένας κόσμος όπου η αλήθεια, η αρετή και η ομορφιά φανερώνονται πλήρως στην καθημερινή μας ζωή.

Φυσικά οι διδασκαλίες μας σχετικά με την υγεία και την καλλιέργεια της φύσης είναι οι πιο σημαντικές οδηγίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε το θέμα μας. Επίσης έχουμε το Τζορέι που δίνει καινούργια ζωή σε όλες τις φάσεις της ύπαρξης του ανθρώπου: πνευματική, διανοητική, φυσική. Έκτος από τα παραπάνω τα οποία αναφέραμε, πιστεύουμε ότι είναι αρκετά σημαντικό να εξυψώσουμε τη συνείδηση όλων μέσα από την ομορφιά. Σχετικά με αυτόν το στόχο αυτό, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε ένα καινούργιο σχέδιο.

Πρώτα θα αναφερθώ στην τωρινή κατάσταση της Ιαπωνίας ώστε να ξεκαθαρίσουμε το σημείο αυτό. Η ομορφιά εκτιμάται κυρίως μέσω των αισθήσεων της όρασης και της ακοής. Σχετικά με τα αυτιά,  δεν έχουμε ξαναβιώσει εποχή όπου η μουσική είχε ανθίσει τόσο πολύ στην Ιαπωνία. Αυτό οφείλεται κατά ένα μέρος στην εξέλιξη το ραδιοφώνου και του φωνογράφου. Άλλα και για τα μάτια υπάρχουν κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραστάσεις. Μπορούμε έτσι να έχουμε επαφή με την ομορφιά πιο εύκολα, χωρίς να υπάρχουν περιορισμοί χρόνου. Φυσικά με σκοπό να ευχαριστήσουμε τα ματιά, τα θεατρικά έργα και οι κινηματογραφικές ταινίες είναι πολύ καλά αλλά αν σκεφτούμε το χρόνο, τα έξοδα και την απόσταση, δε μπορούμε να τα δεχτούμε ολόψυχα ως τα καλύτερα πιθανά μέσα για να μελετήσουμε την ομορφιά.

Η καλλιέργεια των λουλουδιών

Εμείς θέλουμε να εμψυχώσουμε τους ανθρώπους να καλλιεργήσουν λουλούδια και να τα μοιράσουν ως την καλύτερη μέθοδο για την εκλαΐκευση της ομορφιάς. Αυτό ξεκινάει με τη διακόσμηση των δωματίων στα ίδια μας τα σπίτια και σε άλλα κτίρια. Είναι αλήθεια ότι βλέπουμε λουλούδια τοποθετημένα σε πολλά σπίτια της μεσαίας και της υψηλής τάξης αλλά αισθανόμαστε ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Ο σκοπός είναι να εμψυχώσουμε τους πάντες να το κάνουν αυτό, οπότε όλοι θα βλέπουν παντού λουλούδια και θα το ευχαριστιούνται.

Δε χρειάζεται να σας πω τι ανανεωτική ατμόσφαιρα θα προσθέτετε σε ένα τραπέζι, σε ένα γραφείο να έχουμε έστω κι ένα μοναδικό λουλούδι σε ένα βάζο. Μιλώντας ιδανικά, θα ήθελα επίσης να δω ανθοδέσμες τοποθετημένες σε κάθε φυλακή και σε κάθε κελί φυλακής. Πιστεύω ότι τα καλά αποτελέσματα που μπορούν να έχουν στις συνειδήσεις των τροφίμων είναι αμέτρητα. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθει μια στιγμή που όπου υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν και λουλούδια και τα αρνητικά του συγχρόνου κόσμου σίγουρα ελαττωθούν.

κκ

Παρόλα αυτά, πολύ λίγα μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν εξαιτίας των υψηλών τιμών των λουλουδιών. Πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε να τα κάνουμε πιο προσιτά με χαμηλότερο κόστος. Για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό πρέπει να ενθαρρύνουμε την παραγωγή τους σε βαθμό που να μην επηρεάζει την παραγωγή ειδών διατροφής. Πάνω σ’ αυτό το θέμα θα ήθελα να προσθέσω άλλο ένα σημαντικό στοιχείο. Η Ιαπωνία είναι αρκετά γνωστή ως χώρα με μεγάλη ποικιλία λουλουδιών. Επίσης λέγεται ότι οι μέθοδοι μας να τα καλλιεργούμε έχουν φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα στον κόσμο. Ακόμη και πριν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι τουλίπες οι οποίες αρχικά προήλθαν από την Ολλανδία είχαν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από τη Νομαρχία Νιϊγκάτα και αρκετά μεγάλη ποσότητα είχε εξαχθεί.

Επίσης την ίδια εποχή λευκοί κρίνοι είχαν παραχθεί στην Νομαρχία Καναγκάουα και υστέρα τους εξήγαγαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Μεγάλη Βρετανία με συνεχή μηνιαία αύξηση των εξαγωγών. Σύμφωνα με μια ερευνά που έχουμε κάνει, υπάρχει ένας αρκετός αριθμός Αμερικανών οι οποίοι θαυμάζουν τα Γιαπωνέζικα λουλούδια και είναι πρόθυμοι να διαφυλάξουν τα σπάνια είδη και αυτά τα οποία ξεχωρίζουν και δε μπορούν να τα βρεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα πρέπει να ασχοληθούμε εντατικά με την παραγωγή τους γιατί, μεταξύ άλλων, πιστεύω ότι αυτή θα ήταν μια μεγάλη βοήθεια στην Ιαπωνία στις προσπάθειές της να εξασφαλίσει ξένο συνάλλαγμα και επομένως να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση. Μέχρι τώρα αυτό το σημείο είχε εντελώς παραμεληθεί. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τραβήξουμε την προσοχή σ’ αυτό το θέμα αφού δεν υπάρχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα λουλουδιών. Πιστεύω ότι αυτήν την πρόταση αξίζει να τη σκεφτεί κανείς γιατί πολλά μπορούμε να κερδίσουμε από αυτήν την ιδέα.

 Μέισου-Σάμα, 8 Μαΐου 1949

 

 

You may also like