Ο Θεός είναι Φως, και όπου υπάρχει Φως…

Ο Θεός είναι Φως, και όπου υπάρχει Φως...

Ο Θεός είναι Φως, και όπου υπάρχει Φως…

Ο Μέισου-Σάμα μας διδάσκει με το ποίημα του, ότι «Ο Θεός είναι Φως, και όπου υπάρχει Φως, η ειρήνη, η ευτυχία και η χαρά είναι άφθονες… Εσείς που επιθυμείτε Φως και ευημερία, ελάτε! Ελάτε στο Φως, έτσι θα σωθείτε».

Όπως λέει ο Κιόσου-Σάμα, όλοι η ανθρωπότητα δέχεται Θεϊκό Φως και αυτό το εξαγνιστικό Φως είναι η εκδήλωση της Αγάπης και της Συγχώρεσης του Θεού.

Αφού είμαστε Ένα με τον Θεό, και ο Θεός είναι Φως, όλα είναι Φως. Το Τζορέι, αλλά και εμείς και όλο το Σύμπαν, είμαστε Φως.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, δηλώσαμε πάνω κάτω, την εξής απορία: «Δεν μπορεί αυτός να είναι ο κόσμος που διάλεξε ο Θεός για μας, πρέπει να γίνεται κάποιο λάθος και πρέπει να βρω την απάντηση», έτσι δεν είναι;

Και λάβαμε την απάντηση, λάβαμε το Οχικάρι, λάβαμε Φως.

Μπορούμε να πούμε ότι λάβαμε την απάντηση Φως μέσα από το φως, γιατί σύμφωνα με την επιστήμη, όταν μας έρχεται μια ιδέα στο μυαλό απελευθερώνεται ενέργεια, γίνεται μια έκρηξη φωτός στον εγκέφαλό μας. Για αυτό στα κόμικς σχεδιάζουν ένα λαμπτήρα πάνω στο κεφάλι αυτού που σκέφτηκε κάτι καινούριο.

Μέσα από το Φως του Τζορέι έχουμε την ευκαιρία να δημιουργούμε άλλες καταστάσεις στον κόσμο μας, διαφορετικές από αυτές που κατασκευάσαμε μέσα από την ψευδαίσθηση της ύλης, και να συνειδητοποιούμε ότι όλα είναι Φως.

Γιατί μέσα από την ψευδαίσθηση πήραμε απόσταση από τον Θεό, πιστεύαμε ότι είμαστε μόνο ύλη ή στην καλύτερη περίπτωση, πνεύμα και ύλη. Ακόμα και σήμερα όμως, ταυτιζόμαστε με το σώμα μας, με το όνομα, με το χαρακτήρα, με το επάγγελμά μας, κλπ.

Με το Θεϊκό Φως του Τζορέι έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε συνειδητά στη διόρθωση της αντίληψής μας, επιστρέφοντας στον Θεό ως αληθινά Του παιδιά.

Έχουν γίνει πειράματα σύμφωνα με τα οποία αποκαλύφθηκε ότι στο μικρότερο επίπεδο της ύλης, στο επίπεδο των στοιχειωδών σωματιδίων, όλα είναι ενέργεια, και κατά συνέπεια, η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια ή συμπυκνωμένο φως. Ενέργεια και ύλη δεν είναι τίποτα άλλο από δυο πόλοι μιας μοναδικής ουσίας, η μοναδική συμπαντική ουσία, το αγνό Θεϊκό Φως.

Έτσι, ο καθένας μας είναι ένα σύστημα ενεργειών που δονείται αδιάκοπα, και το Τζορέι δεν είναι άλλο παρά το κβαντικό Φως του Θεού διάχυτο στο Σύμπαν. Αυτό το Φως αποτελείται από ενέργεια και πληροφορία. Aν το παρομοιάσουμε με έναν υπολογιστή, μπορούμε να πούμε ότι η ενέργεια του είναι τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά στοιχεία, δηλαδή, το hardware. Η πληροφορία, που καθοδηγεί την ενέργεια, στον υπολογιστή είναι τα προγράμματα ή το software.

Με αυτό τον τρόπο, τα σώματά μας βρίσκονται σε ζώνες ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, και μέσα από συγκεκριμένο μήκος κύματος, εκπέμπουν και απορροφούν την συμπαντική πληροφορία. Έτσι, βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη συνείδηση του Θεού. Σύμφωνα με τον Δρ. Ervin Laszlo, ο ανθρώπινος εγκέφαλος, σε κατάσταση προσευχής ή διαλογισμού, είναι ικανός να έχει πρόσβαση σε όλη την πληροφορία και τη νοημοσύνη που είναι διάχυτη στο Σύμπαν.

Όμως, ο κάθε άνθρωπος δέχεται την πληροφορία σύμφωνα με το επίπεδο της συνείδησής του. Η εμπειρία του να ζούμε χωρισμένοι από τον Θεό μας κάνει να βιώνουμε καταστάσεις πόνου, ασθένειας και θανάτου. Κάθε πρόβλημα που βιώνουμε είναι η έκφραση του νου μας που ζει την ψευδαίσθηση του χωρισμού και έτσι πιστεύει ότι κάτι εξωτερικό μπορεί να μας κάνει καλό ή κακό.

Μήπως η πρόσβαση στην πληροφορία και τη νοημοσύνη του Θεού γίνεται με το Τζορέι;

Νομίζω ότι όταν δεχόμαστε Τζορέι, όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας καθοδηγούνται και ακολουθούν τη δόνηση ή την πληροφορία του Θεϊκού Φωτός, έτσι θυμούνται την αρχική τους λειτουργία και γίνεται η θεραπεία. Εκτός, αν τα κύτταρά μας εξακολουθούν να δέχονται πληροφορίες δυσαρμονίας από το Σόνεν μας (που σημαίνει σκέψη, συναίσθημα και θέληση).

Έτσι όπως η ανθρωπότητα έχει τη δική της κρίσιμη μάζα σε σχέση με την αφύπνιση, ο κάθε οργανισμός έχει επίσης τη δική του. Στην περίπτωση της ασθένειας, όταν ο αριθμός των υγειών κυττάρων ενός ανθρώπου φτάσει στην κρίσιμη μάζα, ακολουθεί η θεραπεία του ή με άλλα λόγια, το θαύμα.

Για αυτό είναι καλό να επιστρέψουμε στον Θεό τη λανθασμένη αντίληψή μας, και χωρίς να κρίνουμε, να διευρύνουμε με Μακότο (που σημαίνει ειλικρίνεια, πίστη, αγάπη, αφοσίωση…) το Σόνεν μας, εστιασμένοι στο καλό όλης της ανθρωπότητας. Έτσι, χωρίς τις παρεμβολές του εγώ, θα είμαστε καλύτεροι δέκτες της ανώτατης συχνότητας που εκπέμπει το Φως του Θεού.

You may also like