Το Τζορέι και τα Τρία Βασικά Στοιχεία

Το Τζορέι και τα Τρία Βασικά Στοιχεία

Το Τζορέι και τα Τρία Βασικά Στοιχεία (Ήλιος, Σελήνη, Γη)

 (Διδασκαλία του Μέισου-Σάμα)

 

Τα πιο ζωτικά όργανα του σώματος λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές των τριών βασικών στοιχείων: της φωτιάς, του νερού και της γης. Έτσι το Τζορέι αποτελεί την τέλεια θεραπευτική ενέργεια για να ασχοληθούμε τόσο με την πνευματική όσο και τη υλική πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η καρδιά απορροφάει το στοιχείο της φωτιάς, τα πνευμόνια απορροφούν το στοιχείο του νερού και το στομάχι απορροφά το στοιχείο της γης. Η επιστήμη έχει εξηγήσει τον τρόπο που οι πνεύμονες δίνουν το οξυγόνο στο αίμα, αλλά αυτό μόνο δεν μπορεί να εξηγήσει το πιο σημαντικό: το κλειδί για την κατανόηση αυτών των λειτουργιών είναι η αρχή ότι το νερό κάνει τη φωτιά να ανάβει και ότι η φωτιά κάνει το νερό να κυλάει. Το οξυγόνο, τόσο οικείο στη σύγχρονη επιστήμη, είναι το πνεύμα της φωτιάς.

Το υδρογόνο είναι το πνεύμα του νερού, το άζωτο είναι το πνεύμα της γης. Αυτά τα τρία στοιχεία διατηρούν τις ατομικές τους ιδιότητες έως ότου ενωθούν. Τότε δημιουργείται το υλικό από το οποίο προέρχονται όλα τα πράγματα. Και κανένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την παρουσία του άλλου.

Αν το νερό εξαφανιζόταν από τη γη, ο κόσμος θα τιναζόταν στον αέρα. Αν εξαφανιζόταν το στοιχείο της φωτιάς, κάθε τι αυτομάτως θα πάγωνε. Αν εξαφανιζόταν η γη κάθε τι θα κατέρρεε στην ανυπαρξία.

Η καρδιά έλκει το στοιχείο της φωτιάς με τον παλμό. Οι πνεύμονες απορροφούν το νερό με την αναπνοή. Το στομάχι παίρνει το στοιχείο της γης με την πέψη της τροφής που του δίνουμε μέσω του στόματος και του οισοφάγου.

Μέχρι τώρα οι άνθρωποι πίστευαν ότι η καρδιά ήταν ένα όργανο που είχε αναλάβει μόνο την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Πολλοί άνθρωποι αποδέχονται αυτή τη γνώμη, γιατί η ύπαρξη του στοιχείου της φωτιάς παρέμενε άγνωστη. Αυτό ξεκαθαρίζει τη βασική σημασία της καρδιάς, των πνευμόνων και του στομαχιού. Η ρευστοποίηση των συμπυκνωμένων τοξινών απαιτεί θερμότητα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία του εξαγνισμού. Όταν αυτό χρειάζεται να γίνει σε μεγάλες δόσεις, ερμηνεύεται ως παθολογικό σύμπτωμα, και λέμε ότι το άτομο έχει πυρετό.

Οι παλμοί αυξάνουν σημαντικά σε τέτοιες περιπτώσεις, για να παράγουν την αναγκαία θερμοκρασία ή τον «πυρετό». Υπάρχουν φορές που η καρδιά έλκει περισσότερο στοιχείο της φωτιάς από τον Πνευματικό Κόσμο για να διαλύσει τα πνευματικά νέφη. Αυτή η λειτουργία προκαλεί τη διάλυση των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στην προσβεβλημένη περιοχή.

Ο παλμός της καρδιάς επιταχύνει τη δράση της απορρόφησης του στοιχείου της φωτιάς. Το γεγονός ότι οι παλμοί επιταχύνονται πριν την αύξηση της θερμοκρασίας, σημαίνει ότι η απορρόφηση της φωτιάς αυξάνει και συγκεντρώνεται στην προσβεβλημένη περιοχή. Συχνά κατεβαίνει σε άλλες περιοχές του σώματος, προκαλώντας δυσάρεστα ρίγη.

Οι πνεύμονες μετά απορροφούν μεγάλες ποσότητες νερού κάνοντας το ρυθμό της αναπνοής να επιταχυνθεί. Αυτό ενεργοποιεί τη δραστηριότητα της καρδιάς και εμποδίζει την αφυδάτωση. Όταν ο πυρετός κατεβαίνει, σημαίνει ότι η διαδικασία της διάλυσης των τοξινών έχει ολοκληρωθεί.

Το βασικό όργανο είναι η καρδιά, η οποία ενεργοποιεί τους πνεύμονες που με τη σειρά τους ενεργοποιούν το στομάχι. Ενώ η ανεπαρκής τροφή του στομαχιού δε σημαίνει άμεσο κίνδυνο, η διάσωση είναι δυνατή μόνο για λίγα λεπτά χωρίς αέρα, και μόνο για λίγα δευτερόλεπτα όταν η καρδιά σταματήσει να λειτουργεί. Ο άνθρωπος πεθαίνει όταν η καρδιά του σταματήσει να χτυπάει.

Το σώμα παγώνει όταν το πνεύμα, δηλαδή το στοιχείο της φωτιάς που πριν το διακατείχε, επιστρέφει στον Πνευματικό Κόσμο. Οι πνεύμονες τότε παύουν να λειτουργούν και το στοιχείο του νερού που υπάρχει διάχυτο στο σώμα αρχίζει να στεγνώνει. Το στομάχι επίσης σταματάει να λειτουργεί και το σώμα παθαίνει ακαμψία.

 

 

Η θεραπεία των ασθενειών και τα Τρία Στοιχεία

 

Μια που το σώμα συνίσταται από την ανάμιξη των τριών στοιχείων που θεραπεύουν τις ασθένειες, πρέπει να βασιζόμαστε στη δύναμη των τριών στοιχειών για να φτιάξουμε τα ιάματα.

Σχετικά με την ίαση, το διαθέσιμο φως κατά τη διάρκεια της Εποχής της Νύχτας δεν ήταν αρκετό για να ενεργοποιήσει την απαραίτητη ενέργεια για την απομάκρυνση των νεφών από το πνεύμα. Όχι πως το στοιχείο της Φωτιάς ήταν εντελώς ανύπαρκτο, γνωρίζουμε ότι μερικοί άγιοι άνθρωποι και θεραπευτές επίσης, είχαν αποκτήσει φήμη εξ αιτίας των θεραπειών που είχαν πετύχει.

Παρόλα αυτά, η ενέργεια που χρησιμοποιείτο ήταν κυρίως από το στοιχείο του Νερού, που αντιμετωπίζει πολύ αποτελεσματικά ορισμένες ασθένειες για ορισμένη χρονική περίοδο. Αυτό γινόταν γιατί το φεγγαρόφωτο είναι παράγοντας ψυχραντικός και συχνά επιδρά σκληραίνοντας τις τοξίνες. Καθώς το πνεύμα της φωτιάς άρχισε να κυριαρχεί στον Πνευματικό Κόσμο, το Τζορέι – που είναι πρωταρχικά Φωτιά – άρχισε να εκδηλώνεται στον Υλικό Κόσμο. Αυτή η Φωτιά είναι πολύ αποτελεσματική στη διάλυση των τοξινών.

Το Τζορέι επίσης περιέχει και το στοιχείο του Νερού, μια που η ουσία του Φωτός έχει στενή σύνδεση με τη Φωτιά και το Νερό. Αυτή η ενέργεια πληροί το σύμπαν από άκρη σε άκρη.

Ωστόσο όταν το Τζορέι διοχετεύεται με το χέρι αυτό προσλαμβάνει πρόσθετα την ποιότητα της Γης. Και αυτό γίνεται επειδή το ανθρώπινο σώμα συνίσταται από το στοιχείο της Γης. Όταν διοχετεύεται έτσι, το Τζορέι αποπνέει κύματα ή δονήσεις φωτός που πνευματικά συνίστανται από Φωτιά, Νερό και Γη.

Το φως του Τζορέι διεισδύει στο σώμα και διώχνει τα μιάσματα από το πνευματικό σώμα. Το αποτέλεσμα τότε εκδηλώνεται στο σώμα με την μορφή των θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Μια που αυτή η θεραπευτική μέθοδος προκύπτει από την ένωση των τριών στοιχείων, αποτελεί πραγματική θεραπεία – ικανή να αποδώσει θεραπευτική δύναμη άνευ προηγουμένου.

 

 

 

Η σχέση των Στοιχείων της Φωτιάς, του Νερού και της Γης με την Τριλογία της Αλήθειας, του Καλού και του Ωραίου

 

 

Αλήθεια, Καλό και Ωραίο 

(Διδασκαλία του Μέισου-Σάμα) 25 Σεπτεμβρίου του 1953

 

Όπως έχω πει, ο Επίγειος Παράδεισος που έχουμε ως ιδανικό είναι ο κόσμος της  τέλειας Αλήθειας, του Καλού και του Ωραίου. Αλλά θα ήθελα να γράψω για αυτό το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Για να ακολουθήσουμε τη σειρά, θα αρχίσω με την εξήγηση για το τι καταλαβαίνουμε για την ΑΛΗΘΕΙΑ. Προφανώς, αναφερόμαστε στη συγκεκριμένη εκδήλωση της Αλήθειας, δηλαδή στην ίδια την πραγματικότητα, αυθεντική, σωστά εκφρασμένη, χωρίς το παραμικρό λάθος, μίασμα ή επικάλυψη. Η κουλτούρα που αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα, μπέρδευε την αλήθεια και θεώρησε αληθινά πολλά πράγματα που δεν ήταν και για αυτό πολλές ψεύτικες έννοιες θεωρούνταν αληθινές. Όμως, κανένας δεν το αντιλήφθηκε αυτό γιατί προφανώς η κουλτούρα μας μέχρι τώρα ήταν χαμηλού επιπέδου.

Αρκεί να παρατηρήσουμε τη σημερινή κοινωνία για να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους αναγκάζονται να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να κερδίζουν το ψωμί τους, κάνοντας το, χωρίς καμία διάθεση, χαρά ή ελπίδα, αλλά μόνο για να επιζήσουν. Ακόμα και αν πνίγονται σε ένα βούρκο από ανησυχίες που προέρχονται από την ασθένεια, τις οικονομικές δυσκολίες ή το φόβο του πολέμου, επιμένουν να λένε ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι προχωρημένος και πολιτισμένος.

Όμως, παρατηρώντας με αυστηρή αμεροληψία, αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι παλεύουν μεταξύ τους, μισούνται και συγκρούονται σαν τα ζώα, ετοιμοθάνατοι σε ένα στροβιλισμό ανασφάλειας και άγχους. Είναι σαν να κοιτάμε την ίδια την Κόλαση. Ακριβώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της κουλτούρας της ψευδοαλήθειας στην οποία αναφέρθηκα πριν. Ακόμα και οι διανοούμενοι δεν το αντιλαμβάνονται και πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα πολιτισμένο κόσμο, εξακολουθούν να τον εξυψώνουν. Καημένοι, αξίζουν τη συμπόνια μας…

 

 

Η ασθένεια και η απομάκρυνση από την Αλήθεια

 

Το ίδιο συμβαίνει με την ασθένεια. Επειδή η Ιατρική βρίσκεται ασύμφωνη με την Αλήθεια, παντού υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι. Φυματίωση, λοιμώδης δυσεντερία, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλικό επεισόδιο, παιδική παραλυσία, τέλος πάντων, είναι αναρίθμητες οι ασθένειες. Η δικαιολογία για αυτό είναι: «Παλιά υπήρχαν επίσης μερικές ασθένειες αλλά η Ιατρική δεν ήταν τόσο αναπτυγμένη ώστε να μπορέσει να τις ανακαλύψει. Σήμερα όμως, η Ιατρική απέκτησε αυτήν την ικανότητα». Επιμένοντας σε αυτό το θέμα, αυτό που επιθυμούμε είναι να μειωθεί ο αριθμός των ασθενών και να αυξηθεί ο αριθμός των πραγματικά υγιών ανθρώπων. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο. Ας δούμε λοιπόν.

Οι σύγχρονοι άνθρωποι φοβούνται υπερβολικά την ασθένεια. Για αυτό το λόγο, οι αρχές και οι ειδήμονες ανησυχούν για την υγεία και προσπαθούν να προλαμβάνουν τις ασθένειες. Το πιο γελοίο σε αυτό είναι ότι το προληπτικό εμβόλιο δεν θεραπεύει αλλά απαλύνει τον πόνο. Για αυτό, η Ιατρική δεν ξέρει να ξεχωρίσει την προσωρινή από την αληθινή και ριζική θεραπεία. Αλλά ακόμα και αν ήξερε, αυτό δεν θα βοηθούσε σε τίποτα γιατί αγνοεί τη μέθοδο για την εξάλειψη της ασθένειας. Επίσης, επειδή αγνοεί εντελώς ότι η ασθένεια είναι μια Θεία Πρόνοια για την αύξηση της υγείας, προσπαθεί μόνο να σταματήσει την εξέλιξη της, νομίζοντας ότι αυτό είναι προοδευτικό.

Από την άλλη μεριά, αγνοώντας απολύτως ότι αυτή η μέθοδος προκαλεί την ασθένεια – όπως δείχνει η πραγματικότητα – όσο η Επιστήμη προοδεύει, τόσο πολλαπλασιάζονται οι ασθένειες και ο αριθμός των ασθενών, μειώνοντας κάθε φορά περισσότερο τη σωματική αντίσταση. Για αυτό οι άνθρωποι υποφέρουν από κούραση και αϋπνία, δεν έχουν επιμονή, δεν μπορούν να κάνουν καμία υπέρβαση. Σε περίπτωση που κάνουν κάποια λίγο πιο βαριά άσκηση νιώθουν κουρασμένοι. Γιατί; Αυτό δεν είναι ακατανόητο;  Η πραγματικότητα μας δείχνει όμως, ότι ακολουθώντας την αρχή της ασθένειας που διδάσκει η Εκκλησία μας και λαμβάνοντας Τζορέι, οι ασθένειες εξαλείφονται και οι άνθρωποι γίνονται αληθινά υγιείς.

Τώρα θα γράψω σχετικά με το ΚΑΛΟ, το οποίο είναι προφανώς το αντίθετο του Κακού. Αλλά τι είναι το ΚΑΚΟ;  Η αιτία του είναι ο αθεϊσμός που γεννιέται από την υλιστική σκέψη και το Καλό είναι το αντίθετο: γεννιέται από το θεϊσμό. Αυτή είναι η Αλήθεια. Όμως, επειδή η λογική της Επιστήμης αποτελείται από την άρνηση του θεϊσμού, ο οποίος είναι η Αλήθεια, όσο η Επιστήμη προοδεύει τόσο αυξάνει το Κακό. Αφού είναι έτσι, η πρόοδος της κουλτούρας είναι επιφανειακή. Έτσι, αναγνωρίζουμε την αξία της Επιστήμης, αλλά δεν μπορούμε να μη λαμβάνουμε υπόψη το Κακό που προκαλεί. Χωρίς να το αντιλαμβάνονται αυτό, οι άνθρωποι εξυψώνουν τα θετικά σημεία της και δημιουργούν ευφυείς θεωρίες που καλύπτουν τα αρνητικά στοιχεία, υποτάσσουν τα κυβερνητικά όργανα και τους κάνουν να συμπεράνουν ότι χωρίς την Επιστήμη τίποτα δεν λύνεται. Έτσι απομακρύνονται από την πνευματική ευτυχία.

Στη συνέχεια, ας αναλύσουμε το ΩΡΑΙΟ, το οποίο επίσης αποτελεί ένα πρόβλημα.

Είναι γεγονός ότι ακολουθώντας την ανάπτυξη της κουλτούρας, τα αντιπροσωπευτικά στοιχεία του Ωραίου πολλαπλασιάστηκαν και ατομικά είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά ο λαός δεν καταφέρνει να τα απολαμβάνει.

Μόνο ένα μέρος – η προνομιακή τάξη – απολαμβάνει τα καλά ρούχα, την καλή διατροφή και τα καλά σπίτια. Η λαϊκή τάξη όμως, ενώ δεν καταφέρνει να τρέφεται καλά, δεν βρίσκεται και σε κατάσταση για να σκεφτεί το Ωραίο. Ίσως αυτό να συμβαίνει μόνο στη Ιαπωνία (του 1953), αλλά αυτά τα άτομα διαθέτουν τροφές απλά και μόνο για να «σκοτώσουν» την πείνα, σπίτια για να κοιμηθούν, δρόμους για να περάσουν οι ίδιοι και τα μέσα μεταφοράς, όπου πρέπει να αντιμετωπίζουν τα σπρωξίματα. Επίσης η κοινωνία δεν καταφέρνει να απολαμβάνει τις φυσικές ομορφιές, οι οποίες είναι δώρα του Θεού, όπως τα βουνά, τα νερά, τα φυτά και τα λουλούδια, ούτε τις καλλιτεχνικές ομορφιές που δημιουργεί ο άνθρωπος.

Έτσι, παρά τη μεγάλη ανάπτυξη του πολιτισμού και αφού η ανθρωπότητα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυτά τα δώρα, ο σύγχρονος κόσμος είναι πραγματικά ο παράδεισος των πλουσίων και η κόλαση των φτωχών. Η αιτία είναι ένα μεγάλο ελάττωμα σε κάποιο σημείο του πολιτισμού. Όταν αυτό το ελάττωμα διορθωθεί και η ευτυχία θα απολαμβάνεται δίκαια, ο κόσμος θα είναι πολιτισμένος. Αυτή είναι η αποστολή της Παγκόσμιας Εκκλησίας του Μεσσία.
Για όλα όσα έθεσα, νομίζω ότι μπορείτε να καταλάβετε την ουσιαστική σημασία της Αλήθειας, του Καλού και του Ωραίου, αλλά το πιο σημαντικό είναι η δύναμη της υλοποίησης τους. Δεν έχουν καμία αξία τα λόγια αν αυτά απλά αποτελούν ένα σύνθημα ζωγραφισμένο σε ένα πίνακα. Αλλά πρέπει να χαρούμε γιατί αυτό το όνειρο το τόσο επιθυμητό πρόκειται να γίνει πραγματικότητα στον πλανήτη μας.

 

    Μέισου-Σάμα, στις 25 Σεπτεμβρίου του 1953

 

 

Μπορούμε να συμπεράνουμε λοιπόν ότι η Αλήθεια σχετίζεται άμεσα με το Στοιχείο της Φωτιάς, το Καλό με το Στοιχείο του Νερού και το Ωραίο με το Στοιχείο της Γης.

Το Τζορέι, αυτή η εξαγνιστική ενέργεια της Εποχής της Ημέρας που ήδη έχουμε διαβεί, σχετίζεται στενά με τα τρία στοιχεία: Φωτιά, Νερό και Γη, όπως και με την Τριλογία της Αλήθειας, του Καλού και του Ωραίο.

 

Κέντρο Τζορέι Ελλάς

 

 

 

 

 

You may also like