Τζορέι και Υγεία – Τι είναι η αρρώστια

Τζορέι και Υγεία – Τι είναι η αρρώστια

Τζορέι και Υγεία – Τι είναι η αρρώστια

Όλοι οι άνθρωποι έχουν τοξίνες στο φυσικό τους σώμα. Μερικές κληρονομούνται από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της κύησης. Άλλες είναι επίκτητες και προέρχονται από τη χορήγηση ιατρικών σκευασμάτων, λιπασμάτων, συντηρητικών, εξευγενισμένων τροφών και εισπνοή μολυσμένου αέρα. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: περιέχουν χημικά που δεν μπορούν να αφομοιωθούν από το ανθρώπινο σώμα, και αντιμετωπίζονται σαν δηλητήρια. Το σώμα μπορεί αμέσως κι από μόνο του να αποβάλλει μερικές από αυτές τις τοξίνες. Όταν όμως ο οργανισμός υπερφορτώνεται από αυτές, τα νεφρά και τα υπόλοιπα απεκκριτικά όργανα (έντερα, δέρμα, κλπ.) δεν μπορούν πλέον να διώξουν την πληθώρα των δηλητηρίων και ο οργανισμός τα εναποθέτει σε διάφορα σημεία του σώματος.

Στην αρχή οι τοξίνες συσσωρεύονται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη λειτουργία των νεύρων. Η πιο έντονα λειτουργική περιοχή είναι το πάνω μέρος του σώματος, κυρίως γύρω από το κεφάλι κι ως εκ τούτου, οι περισσότερες τοξίνες μαζεύονται εκεί. Όταν το άτομο είναι ξύπνιο, ο εγκέφαλος, τα μάτια, τα αυτιά, η μύτη και το στόμα βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, ακόμα και αν τα πόδια και τα χέρια αναπαύονται. Και εφόσον τα εγκεφαλικά κύτταρα είναι σε εγρήγορση ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου, οι τοξίνες συνεχίζουν να συσσωρεύονται στο κεφάλι.

Το αμέσως επόμενο σημείο όπου μαζεύονται οι τοξίνες είναι ο λαιμός, οι ώμοι, οι λεμφαδένες, το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης και η περιοχή των αδένων γύρω από τα αυτιά. Αυτές οι τοξινωμένες περιοχές βαθμιαία σκληραίνουν, προκαλώντας ακαμψία και πόνο.

Όταν το σώμα φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο στη συσσώρευση των τοξινών, τότε «αρρωσταίνει» για να μπορέσει να αποβάλλει τα δηλητήρια από μέσα του.

Η αρρώστια λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του σώματος να καθαρίσει το περιβάλλον του και να αποκαταστήσει την υγεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν αφήσουμε την αρρώστια να κάνει τον κύκλο της, θα διαπιστώσουμε ότι σύντομα θα νοιώσουμε καλύτερα από ό, τι νοιώθαμε πριν την «αρρώστια», αφού το σώμα είναι καθαρότερο και πιο ικανό να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Μέισου-Σάμα

You may also like