Τζορέι και Επιστήμη

Τζορέι και Επιστήμη

Τζορέι και Επιστήμη

Η Επιστήμη διαρκώς προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο που μας περιβάλλει, αλλά και μας συνθέτει σαν όντα. Παίρνει υπόψη της την πληθώρα των πληροφοριών και γεγονότων της εποχής της και έτσι σχηματίζει απόψεις και θεωρίες που είναι χαρακτηριστικές για την εποχή της, ενώ ανατρέπει συχνά τις παλαιότερες απόψεις.

Στη σημερινή εποχή, που χαρακτηρίζεται από μια όλο και αυξανόμενη πνευματικότητα, είναι πλέον αποδεκτό ότι οι νοητικές και ψυχικές διαδικασίες επιδρούν καθοριστικά πάνω στο σώμα, στην υγεία αλλά και στην εξέλιξη και την πορεία μιας ασθένειας.

Πλέον, σε πολλές χώρες ποικίλουν οι εναλλακτικές θεραπείες που στηρίζονται στις ενεργειακές μεθόδους ή που αναβιώνουν τις αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές. Ταυτόχρονα πολλοί άνθρωποι αποστρέφονται τις κλασικές θεραπείες ως αναποτελεσματικές και με πολλές παρενέργειες.

Ο Μέισου-Σάμα, που έζησε τον περασμένο αιώνα (1882-1955), μίλησε με το δικό του τρόπο χωρίς να αποτρέπει τον κόσμο από τη φυσική ιατρική και χωρίς να τον φέρνει σε σύγκρουση με αυτή. Έδωσε μεθόδους για γρηγορότερη και πληρέστερη διάλυση των πνευματικών νεφών που μας συνθλίβουν καθημερινά, για να επέλθει η πλήρης ίαση από τα ανώτερα πεδία, ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγουμε στις κλασικές θεραπείες τόσο συχνά.

Περνώντας ο ίδιος μέσα από ανίατες ασθένειες, κακουχίες, τη φτώχια, την πικρία και τις καταιγίδες της ζωής, οραματίστηκε ένα Νέο Άνθρωπο και ένα Νέο Πολιτισμό που θα στηρίζεται στην αλήθεια, στην αρετή και στην ομορφιά.

Προέβλεψε τις εξελίξεις του σημερινού πολιτισμού, τις οικολογικές καταστροφές, τη μόλυνση του αέρα, της γης και του νερού, προσπάθησε να αφυπνίσει την ανθρωπότητα σε ατομική βάση και επισήμανε την ανάγκη για μια πιο συνετή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Έδωσε μία ολοκληρωμένη διδασκαλία που αφορά όχι μόνο τον τρόπο θεραπείας αλλά και την πρόληψη και τη στάση ζωής του ανθρώπου, την πρακτική μιας φυσικής γεωργίας και την ισορροπία με το περιβάλλον και το σεβασμό προς το σύμπαν ώστε ο άνθρωπος να απολαμβάνει την πλήρη υγεία, την πνευματική ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Η Διδασκαλία του μας βοηθάει να αντιληφθούμε και να δεχτούμε το Θείο Φως που υπάρχει παντού γύρω μας, χωρίς να περιοριζόμαστε από θρησκευτικούς δογματισμούς, αλλά και χωρίς να απαρνιόμαστε ή να προδίδουμε τη θρησκεία που έχουμε επιλέξει.

Τοποθετεί τον άνθρωπο σε μία άλλη θέση στο σύμπαν, κοντύτερα στο δημιουργό του και του δίνει σκοπό και κατεύθυνση.

Οι πεποιθήσεις του έχουν αρχίσει πια να δίνουν καρπούς, όχι μόνο στην πατρίδα του την Ιαπωνία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τρία «πρότυπα του Επίγειου Παραδείσου» στην Ιαπωνία, όπου συντελούνται φυσικές καλλιέργειες, σωστή διατροφή, αναψυχή και πνευματική ανάταση, είναι πια πραγματικότητα. Τέτοια πρότυπα υπάρχουν επίσης στην Ταϊλάνδη, στη Βραζιλία και στην Αγκόλα.

Τέχνες όπως η Ικεμπάνα και θεραπευτικές μέθοδοι όπως το Τζορέι διαδίδονται γρήγορα σε πολλές χώρες, ευεργετώντας πλήθος ανθρώπων, θεραπεύοντας ή ανακουφίζοντας ακόμα και ανίατες ασθένειες.

Οι επιστήμονες λοιπόν, ξεπερνώντας την αρχική τους έκπληξη, αρχίζουν τώρα να ερευνούν τα αποτελέσματα και τις διαδικασίες που επιτελούνται στο ανθρώπινο σώμα.

 

You may also like