Το Τζορέι και τα τρία Βασικά Στοιχεία

Το Τζορέι και τα τρία Βασικά Στοιχεία

Το Τζορέι και τα τρία Βασικά Στοιχεία

Τα πιο ζωτικά όργανα του σώματος λειτουργούν σύμφωνα με τις αρχές των τριών βασικών στοιχείων: της Φωτιάς, του Νερού και της Γης. Έτσι το Τζορέι αποτελεί την τέλεια θεραπευτική ενέργεια για να ασχοληθούμε τόσο με την πνευματική όσο και την υλική πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η καρδιά απορροφάει το στοιχείο της Φωτιάς, τα πνευμόνια απορροφούν το στοιχείο του Νερού και το στομάχι απορροφά το στοιχείο της Γης. Η επιστήμη έχει εξηγήσει τον τρόπο που οι πνεύμονες δίνουν το οξυγόνο στο αίμα, αλλά αυτό μόνο δεν μπορεί να εξηγήσει το πιο σημαντικό: το κλειδί για την κατανόηση αυτών των λειτουργιών είναι η αρχή ότι το Νερό κάνει την Φωτιά να ανάβει και ότι η Φωτιά κάνει το Νερό να κυλάει. Το οξυγόνο, τόσο οικείο στη σύγχρονη επιστήμη, είναι το πνεύμα της Φωτιάς.

Το υδρογόνο είναι το πνεύμα του Νερού, το άζωτο είναι το πνεύμα της Γης. Αυτά τα τρία στοιχεία διατηρούν τις ατομικές τους ιδιότητες έως ότου ενωθούν. Τότε δημιουργείται το υλικό από το οποίο προέρχονται όλα τα πράγματα. Και κανένα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την παρουσία του άλλου.

Αν το Νερό εξαφανιζόταν από τη γη, ο κόσμος θα τιναζόταν στον αέρα. Αν εξαφανιζόταν το στοιχείο της Φωτιάς, καθετί αυτομάτως θα πάγωνε. Αν εξαφανιζόταν η Γη καθετί θα κατέρρεε στην ανυπαρξία.

Η καρδιά έλκει το στοιχείο της Φωτιάς με τον παλμό. Οι πνεύμονες απορροφούν το Νερό με την αναπνοή. Το στομάχι παίρνει το στοιχείο της Γης με την πέψη της τροφής που του δίνουμε μέσω του στόματος και του οισοφάγου.

Το Τζορέι και τα τρία Βασικά Στοιχεία

Μέχρι τώρα οι άνθρωποι πίστευαν ότι η καρδιά ήταν ένα όργανο που είχε αναλάβει μόνο την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Πολλοί άνθρωποι αποδέχονται αυτή τη γνώμη, γιατί η ύπαρξη του στοιχείου της Φωτιάς παρέμενε άγνωστη. Αυτό ξεκαθαρίζει τη βασική σημασία της καρδιάς, των πνευμόνων και του στομαχιού.

Η ρευστοποίηση των συμπυκνωμένων τοξινών που προκαλούν απαιτεί θερμότητα. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα στη διαδικασία του εξαγνισμού. Όταν αυτό που χρειάζεται σε μεγάλες δόσεις ερμηνεύεται ως παθολογικό σύμπτωμα, λέμε ότι το άτομο έχει πυρετό. Οι παλμοί αυξάνουν σημαντικά σε τέτοιες περιπτώσεις, για να παράγουν την αναγκαία θερμοκρασία ή τον «πυρετό».

Υπάρχουν φορές που η καρδιά έλκει περισσότερο στοιχείο της Φωτιάς από τον Πνευματικό Κόσμο για να διαλύσει τα πνευματικά νέφη. Αυτή η λειτουργία προκαλεί την διάλυση των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στην προσβεβλημένη περιοχή.

Ο παλμός της καρδιάς επιταχύνει τη δράση της απορρόφησης του στοιχείου της Φωτιάς. Το γεγονός ότι οι παλμοί επιταχύνονται πριν την αύξηση της θερμοκρασίας σημαίνει ότι η απορρόφηση της Φωτιάς αυξάνει και συγκεντρώνεται στην προσβεβλημένη περιοχή. Συχνά κατεβαίνει σε άλλες περιοχές του σώματος, προκαλώντας δυσάρεστα ρίγη.

Οι πνεύμονες μετά απορροφούν μεγάλες ποσότητες Νερού κάνοντας το ρυθμό της αναπνοής να επιταχυνθεί. Αυτό ενεργοποιεί τη δραστηριότητα της καρδιάς και εμποδίζει την αφυδάτωση. Όταν ο πυρετός κατεβαίνει,  αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία της διάλυσης των τοξινών έχει ολοκληρωθεί.

Το βασικό όργανο είναι η καρδιά, η οποία ενεργοποιεί τους πνεύμονες που με τη σειρά τους ενεργοποιούν το στομάχι. Ενώ η ανεπαρκής τροφή του στομαχιού δε σημαίνει άμεσο κίνδυνο, η διάσωση είναι δυνατή μόνο για λίγα λεπτά χωρίς αέρα, και μόνο λίγα δευτερόλεπτα όταν η καρδιά σταματήσει να λειτουργεί. Ο άνθρωπος πεθαίνει όταν η καρδιά του σταματήσει να χτυπάει.

Το Τζορέι και τα τρία Βασικά Στοιχεία

Το σώμα παγώνει όταν το πνεύμα, δηλαδή το στοιχείο της Φωτιάς που πριν το διακατείχε, επιστρέφει στον Πνευματικό Κόσμο. Οι πνεύμονες τότε παύουν να λειτουργούν και το στοιχείο του Νερού που υπάρχει διάχυτο στο σώμα αρχίζει να στεγνώνει. Το στομάχι επίσης σταματάει και το σώμα παθαίνει ακαμψία.

Μια που το σώμα συνίσταται από την ανάμιξη των τριών στοιχείων που θεραπεύουν τις αρρώστιες, πρέπει να βασιζόμαστε στη δύναμη των τριών στοιχειών για να φτιάξουμε τα ιάματα.

Σχετικά με την ίαση, το διαθέσιμο φως κατά τη διάρκεια της Εποχής της Νύχτας δεν ήταν αρκετό για να ενεργοποιήσει την απαραίτητη ενέργεια για την απομάκρυνση των μιασμάτων από το πνεύμα. Όχι πως το στοιχείο της Φωτιάς ήταν εντελώς ανύπαρκτο, γνωρίζουμε ότι μερικοί άγιοι άνθρωποι και θεραπευτές επίσης είχαν αποκτήσει φήμη εξαιτίας των θεραπειών που είχαν πετύχει.

Παρόλα αυτά, η ενέργεια που χρησιμοποιείτο ήταν κυρίως από το στοιχείο του Νερού, που αντιμετωπίζει πολύ αποτελεσματικά ορισμένες αρρώστιες για ορισμένη χρονική περίοδο. Αυτό γινόταν γιατί το φεγγαρόφωτο είναι παράγοντας ψυχραντικός και συχνά επιδρά σκληραίνοντας τις τοξίνες. Καθώς το πνεύμα της Φωτιάς άρχισε να κυριαρχεί στον Πνευματικό Κόσμο, το Τζορέι, που είναι πρωταρχικά Φωτιά, άρχισε να εκδηλώνεται στον Υλικό Κόσμο. Αυτή η Φωτιά είναι πολύ αποτελεσματική στη διάλυση των τοξινών.

Το Τζορέι επίσης περιέχει και το στοιχείο του Νερού, από τη στιγμή που η ουσία του φωτός έχει στενή σύνδεση με τη Φωτιά και το Νερό. Αυτή η ενέργεια πληροί το σύμπαν από άκρη σε άκρη.

Ωστόσο, όταν διοχετεύεται με το χέρι και τα δάχτυλα του ατόμου  που δίνει Τζορέι αυτό προσλαμβάνει πρόσθετα την ποιότητα της Γης. Και αυτό επειδή το ανθρώπινο σώμα συνίσταται από το στοιχείο της Γης. Όταν διοχετεύεται έτσι, το Τζορέι αποπνέει κύματα ή δονήσεις φωτός που πνευματικά συνίστανται από Φωτιά, Νερό και Γη.

Το Τζορέι και τα τρία Βασικά Στοιχεία

Το φως του Τζορέι διεισδύει στο σώμα και διώχνει τα μιάσματα από το πνευματικό σώμα. Το αποτέλεσμα τότε εκδηλώνεται στο σώμα με τη μορφή των θεραπευτικών αποτελεσμάτων. Μια που αυτή η θεραπευτική μέθοδος προκύπτει από την ένωση των τριών στοιχείων, αποτελεί πραγματική θεραπεία, ικανή να αποδώσει θεραπευτική δύναμη άνευ προηγουμένου.

 

Μέισου-Σάμα

You may also like