Καλό φθινόπωρο! Η ζωή κάνει κύκλους

Καλό φθινόπωρο! Η ζωή κάνει κύκλους

Καλό φθινόπωρο! Η ζωή κάνει κύκλους

Καλό φθινόπωρο! Ελπίζουμε όλοι σας να έχετε ξεκουραστεί έστω και για λίγο και να έχετε απολαύσει τον φανταστικό ήλιο του καλοκαιριού…

Η ζωή κάνει κύκλους. Το καλύτερο παράδειγμα, σε γνώριμους ρυθμούς, είναι οι εποχές του χρόνου. Χειμώνας, Άνοιξη και κ.ο.κ. Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα όπου οι εποχές του χρόνου είναι διακριτές. Για την ώρα τουλάχιστον…

Όπως υπάρχουν οι κύκλοι του έτους, στο Σύμπαν υπάρχουν και οι μεγαλύτεροι κύκλοι, ανά εκατοντάδων και χιλιάδων χρόνων, που μπορούμε να τους συλλάβουμε μόνο μέσα από τις αναμνήσεις των διάφορων ενσαρκώσεων μας, από τότε που μας δημιούργησε ο/η Πατέρας/Μητέρα μας, ο Ύψιστος Θεός, στο Θεϊκό Κόσμο.

«Κάθε αρχή και δύσκολη», λέει η λαϊκή σοφία. Πιστεύουμε ότι αυτή η δυσκολία βρίσκεται κάπου στη μέση της διαδρομής μας. Ο καθένας μπορεί να το έχει βιώσει διαφορετικά. Αλλά, όπως ο ήλιος μας καίει περισσότερο το μεσημέρι, και όχι το πρωί ή το απογευματάκι, έτσι πιστεύουμε, σε γενικές γραμμές, ότι είναι και η ζωή των περισσότερων ανθρώπων. Κάπου εκεί, στη μέση της διαδρομής του, θα έχει τις περισσότερες ευθύνες, τις περισσότερες δυσκολίες. Θα χρειαστεί να φροντίσει για τα παιδιά του, άλλα και για τους γονείς του που πλέον έχουν μεγαλώσει… Κάπου εκεί θα γίνει και η πνευματική του αφύπνιση…

Και εκεί βρίσκεται όλη η μαγεία! Είμαστε στην πιο παραγωγική ηλικία. Έχουμε την κατάλληλη γνώση και βιώματα να ανταποκριθούμε στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής μας, που είναι το  χαριτωμένο ερώτημα: «Τι ήρθα να κάνω σε αυτή τη ζωή;» Και η απάντηση που μας έρχεται είναι: «Να ξαναγεννηθείς, ως αληθινό παιδί Μου!» Κάποιοι, όπως ο Ιησούς Χριστός, με την ιδιαίτερη αποστολή πού του έδωσε ο Πατέρας/Μητέρα, θα το ζήσουν αυτό νωρίτερα. Άλλοι σαν εμάς, αγαπημένα επίσης κύτταρα του σώματος Του/Της, θα το ζήσουμε σε πιο ώριμες ηλικίες. Θα το περάσουμε πιο μαλακά… Παρότι όταν το περνάμε, συνήθως το βιώνουμε σαν το χειρότερο που έχει περάσει άνθρωπος πάνω στη Γη… «Γιατί Θεέ, τι έκανα;» Τέλος πάντων, ο καθένας ξέρει και νιώθει αυτά που περνά.

Ξεκινάμε λοιπόν μια νέα σεζόν. Δυναμικά, με πολύ όρεξη για πνευματική δουλειά και πνευματική ανάπτυξη.

Το Κέντρο Τζορέι και τα μέλη που το απαρτίζουν συνεχίζουν να προσπαθούν. Συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι λύσεις για όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας βρίσκονται μέσα μας. Δεν κατέχουμε την αλήθεια. Η Αλήθεια μας κατέχει! Απλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο μας, κάθε χρόνο και λίγο περισσότερο.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας. Συνεχίζουμε μαζί σε αυτό το ωραίο ταξίδι. Σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι!

Το Κέντρο Τζορέι σας εύχεται (και θα είναι δίπλα σας για να το πετύχετε αυτό) μια νέα πολύ παραγωγική σεζόν, με δυσκολίες και χαρές. Έτσι είναι οι Κοσμικοί Κύκλοι, όπως τα κύματα στη θάλασσα (μια πάνω, μια κάτω), που μόλις πριν λίγο καιρό τα απολαύσατε.

 

Με αγάπη,

Το team του Κέντρου Τζορέι στην Ελλάδα.

You may also like