Το μήνυμα μας σήμερα

Το μήνυμα μας σήμερα

Το μήνυμα μας σήμερα

Αγάπη σε κάθε πλευρά της ζωής μας

   Από τη στιγμή που στη ζωή μας έχουμε επικεντρωθεί στο να κάνουμε καλές πράξεις, μοιραία θα ανυψωθούμε σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο. Έτσι μπορούμε να βιώνουμε όλο και περισσότερες άφθονες ευλογίες.

Ωστόσο, δεν κάνουμε πραγματικό καλό όταν προσποιούμαστε ότι κάνουμε κάτι καλό με σκοπό να ανταμειφθούμε. Η πραγματική αρετή εκφράζεται μέσα από καλές πράξεις για το καλό το ίδιο, χωρίς τη σκέψη κάποιου ανταλλάγματος.

    Στον κόσμο της αλήθειας, του καλού, του ωραίου, όλοι οι άνθρωποι θα λένε την αλήθεια για την ίδια την αλήθεια. Θα κάνουν καλές πράξεις για το ίδιο το καλό. Θα εκφράζεται η ομορφιά για το καλό της ίδιας της ομορφιάς.

    Αν ένα άτομο έχει κάποια επίπονη εμπειρία στην οποία μπήκε για το καλό κάποιου άλλου, και δεν παραμένει με κάποια πικρία για αυτόν, τότε δείχνει ότι έχει φτάσει σε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα κατανόησης. Θα πρέπει να κάνουμε σκοπό μας ένα τέτοιο επίπεδο. Φυσικά, δεν μπορούμε να το πετύχουμε από τη μια στιγμή στην άλλη. Ίσως πρέπει να ξεκινήσουμε από ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα.

    Το σημαντικό, όμως, είναι να ξεκινήσουμε. Θα πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους, καθώς εργαζόμαστε για να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο. Θα πρέπει να τους φερόμαστε με ευγένεια και προσοχή, καταβάλλοντας μεγάλη φροντίδα. Όταν εκφράζουμε τόσο μεγάλη αγάπη και αρχίζουμε να συνδεόμαστε στενά μαζί τους, αυτοί δυναμώνουν όλο και περισσότερο, μέχρι να δημιουργηθούν μεγάλοι και δυνατοί πνευματικοί λώροι.

    Δεν μπορούμε να περιμένουμε να επιτύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, εκτός και αν έχουμε δώσει τους καλύτερούς μας εαυτούς. Ας θυμόμαστε πάντα ότι το να έχουμε τη σωστή στάση, γεμάτοι από αγάπη και κατανόηση σε ό, τι και να κάνουμε για τους άλλους, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που συμβάλει στην πνευματική μας ανάπτυξη.

Νιντάι-Σάμα

 

 

Sparrow-and-red-flower

art

sincerity

 

remember-goodness

 

education

———————–love-for-others—————————————————————————————————————————

Η δημιουργία του Κόσμου του Μιρόκου

Θα γράψω τώρα για την πραγματική κατάσταση του Κόσμου του Μιρόκου για τον οποίο εργάζομαι. Έχω την πρόθεση να δημοσιεύσω κάποια μέρα αυτήν την εργασία.

Προς το παρόν, θα γράψω για τη διαδικασία μέχρι την οικοδόμηση του Κόσμου του Μιρόκου.

Αυτός είναι, χωρίς αμφιβολία, ο Παράδεισος που προφήτεψε ο Χριστός και ο Κόσμος του Μιρόκου που κήρυξε ο Βούδας. Αυτός ο ιδανικός κόσμος είναι έτοιμος να γεννηθεί. Σύμφωνα με την πνευματική μου αντίληψη, τα θεμέλια ήδη ρίχθηκαν στον Πνευματικό Κόσμο. Έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο κοντινό μέλλον ο Κόσμος του Μιρόκου θα εκδηλωθεί στον Υλικό Κόσμο. Είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι γιατί γεννηθήκαμε σε μια τόσο ευχάριστη εποχή.

Σχετικά με αυτό, πρέπει να γνωρίσουμε, για παράδειγμα, ότι για να οικοδομήσουμε ένα πολυτελές κτίριο σε ένα έδαφος όπου υπάρχει ένα παλιό σπίτι, πρέπει να κατεδαφίσουμε αυτό το σπίτι. Φυσικά, ανάμεσα στα παλιά υλικά, ό, τι είναι χρήσιμο για τη νέα κατασκευή θα επιλεχτεί, θα εξαγνιστεί και θα ανακαινιστεί. Το ίδιο φαινόμενο πρόκειται να γίνει στην οικοδόμηση του Κόσμου του Μιρόκου.

Διάφορες καταστάσεις που γίνονται από τώρα και στο εξής, γεγονότα που δεν έχουν λογική κατά την άποψη των ανθρώπων, πράγματα που δεν φαίνονται ωφέλημα, πράγματα καταστροφικά, πρέπει να μάθουμε ότι αποτελούν ένα μεγάλο καθαρισμό ακάθαρτων πραγμάτων.

Όλα είναι εκδήλωση της Θεϊκής Θέλησης.Με την ανθρώπινη άποψη ο κοινός άνθρωπος δεν μπορεί να κρίνει τα πράγματα. Πρέπει να είναι αρκετά ταπεινός και να προσαρμοστεί ολοκληρωτικά στην εξέλιξη όλων των πραγμάτων.

Εμείς, που καταφέρνουμε να μάθουμε αυτά μέσω της πνευματικής αντίληψης, πρέπει να προσέχουμε για να μην διαστρεβλώσουμε τη μεγαλειώδης Θεϊκή Θέληση. Από εδώ και πέρα, για οτιδήποτε απρόβλεπτο συμβεί, ακόμα και για καταστροφικές διαδικασίες που ποτέ δεν βίωσε η ανθρωπότητα μέχρι τώρα, θα πρέπει να θεωρηθούν αποτέλεσμα της Θέλησης του Θεού και η εμπιστοσύνη σε Αυτόν, ως προνόμιο των ανθρώπων που υπηρετούν μια πίστη.

Στην κατάσταση της αληθινής ηρεμίας που δεχτήκαμε, πρέπει απλά να περιμένουμε το χρόνο απολαμβάνοντας τη ζωή.        Αυτός ο τρόπος δύσκολης κατανόησης με τον οποίο μιλάω, οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα δεν πρέπει να εκφραστώ ανοιχτά σχετικά με τα βαθιά σχέδια του Θεού.

Συνοπτικά, ανέφερα μόνο ποια μέτρα ο άνθρωπος χρειάζεται να λαμβάνει. Επίσης ποια πρέπει να είναι η νοητική προετοιμασία που πρέπει να ακολουθήσει για να μπορέσει να ξεπεράσει τη διαδικασία που προηγείται της υλοποίησης του Κόσμου του Μιρόκου.

 Μέισου-Σάμα, στις  30 Ιανουαρίου του 1950

You may also like