Το Κίνημα μας στο εξωτερικό

Το Κίνημα μας στο εξωτερικό

Απόσπασμα από το «Το Κίνημα μας στο εξωτερικό». Περισσότερα στο έντυπο:Το Κίνημα μας 

Η Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία έχει σαν βάση την πνευματικότητα και τον αλτρουισμό και θέτει τα θεμέλια για την υλοποίηση του ιδανικού κόσμου, ενός κόσμου απαλλαγμένου από τη φτώχια, τις αρρώστιες, και τις συγκρούσεις. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια πιστοί και φίλοι σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Μέισου-Σάμα έχει κάνει μελέτες σχετικά με διάφορους τομείς της ανθρώπινης γνώσης, μεταξύ άλλων η πολιτική, η ιατρική, η εκπαίδευση, η φιλοσοφία και η οικονομία. Κυρίως όμως αφιερώθηκε στη μελέτη της θρησκείας, των τεχνών και της γεωργίας, έχοντας προτάσεις για ολοκληρωμένη κοινωνική πρόοδο, η οποία είναι βιώσιμη και μπορεί να πραγματωθεί στο κοινωνικό σύστημα. Ενθάρρυνε επίσης την πρακτική του αλτρουισμού και την εκτίμηση της ομορφιάς ως μεθόδους για να αυξηθεί η ευαισθησία των ανθρώπων. Προώθησε την εφαρμογή μιας βιώσιμης μεθόδου βιοκαλλιέργειας που θα διαφύλαγε το περιβάλλον, και θα προστάτευε την υγεία των παραγωγών και των καταναλωτών προσφέροντας θρεπτικά και νόστιμα αγροτικά προϊόντα χωρίς χημικές ουσίες.

Όλη η φιλοσοφία του Μέισου-Σάμα βασίστηκε στους Νόμους της Φύσης, που θεμελιώνονται στις αρχές της Αλήθειας, του Καλού και του Ωραίου. Με μια συνολική υπερθρησκευτική φιλοσοφία, η διδασκαλία του διαδίδεται μέσα από τα τρία θεσμικά όργανα που απαρτίζουν: την Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία, το Ίδρυμα Μοκίτι Οκάντα (Mokiti Okada Association in Japan and Mokiti Okada Foundation in Brazil) και την Korin Φυσική Γεωργία (Korin Natural Agriculture)

Υπάρχουν Κέντρα Τζορέι στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, Ταϊλάνδη, Κορέα, Φιλιππίνες, Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, καθώς και σε πολλές χώρες της Αφρικής, ειδικά στην Αγκόλα, όπου υπάρχουν χιλιάδες μέλη.

Η αποστολή της Παγκόσμιας Μεσσιανικής Εκκλησίας συμβάλλει ώστε ο υλισμός να μετατραπεί σε πνευματική εξύψωση, ο εγωισμός να μετατραπεί σε αλτρουισμό και στην αναζήτηση μιας φιλοσοφίας και στάσης που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε μια ζωή εναρμονισμένη με τους Νόμους της Φύσης.

You may also like