Χαιρετισμός της Πρωτοχρονιάς – Δάσκαλος Μασαγιόσι Κομπαγιάσι

Χαιρετισμός της Πρωτοχρονιάς – Δάσκαλος Μασαγιόσι Κομπαγιάσι

Χαιρετισμός της Πρωτοχρονιάς – Δάσκαλος Μασαγιόσι Κομπαγιάσι
Παγκόσμιος Πρόεδρος της Σεκάι Κιουσέι Κιό – Κέντρο Τζορέι

Να διαβάζουμε τις Διδασκαλίες με την καρδιά μας
Να βάλουμε σε πράξη τη θέληση του Μέισου-Σάμα

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους σας!

Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη για την άδεια που έχουμε να αρχίσουμε ένα ακόμα νέο έτος περιβεβλημένοι από το φως του Θεού και του Μέισου-Σάμα και κάτω από τις προσευχές του Κιόσου-Σάμα .

Η πρώτη Διδασκαλία του έτους εδώ στο Ιερό Έδαφος του Ατάμι ήταν «Ο σκοπός της Παγκόσμιας Μεσσιανικής Εκκλησίας», όπου ο Μέισου-Σάμα μας διδάσκει: «Από την αρχή της δημιουργίας, ο Θεός είχε στόχο να καθιερώσει τον Παράδεισο στη Γη.»

Στην ανθρωπότητα δίδεται το Φως που λάμπει στο σκοτάδι, μέσω των Διδασκαλιών

Αυτήν την εποχή η Ιαπωνία περνά μέσα από πολλά προβλήματα όπως η μακρά οικονομική ύφεση, οι αβεβαιότητες σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση, το φαινόμενο του bulling στα παιδιά μας, που από τον φόβο τους ζουν απομονωμένα στα σπίτια τους. Άλλες χώρες επίσης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις που δημιουργούνται από τις διαφορές μεταξύ φυλετικών και θρησκευτικών ομάδων προκαλώντας αποσταθεροποίηση της παγκόσμιας τάξης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Μέισου-Σάμα έκανε την ακόλουθη δήλωση στη Διδασκαλία «Άνοιξαν οι πύλες των μυστηρίων» (Διδασκαλία που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα):

«Μιλάω συνέχεια για τη δημιουργία του Επίγειου Παράδεισου. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που βγήκε από το μυαλό μου. Με την πλήρωση του χρόνου που έχει καθορίσει ο Ουρανός, ο Θεός με χρησιμοποιεί για να δείξει την πραγματικότητα και τα έργα που πρέπει να εκτελεστούν. Την ίδια στιγμή, μου χορήγησε την απόλυτη δύναμη για την επίτευξη αυτού του σκοπού.»

Επιπλέον, είπε ότι οι Διδασκαλίες του είναι η εκδήλωση της δύναμης του «εν γιγνώσκω», δηλαδή, του να γνωρίζεις τα πράγματα.

Ο Μέισου-Σάμα επίσης έγραψε το ακόλουθο ποίημα:

«Ευγενείς είναι οι Διδασκαλίες της σωτηρίας του κόσμου που περιγράφουν τις αλήθειες του παρελθόντος,

του παρόντος και του μέλλοντος.»

Πρέπει λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε το μεγαλείο της αποστολής μας, αφού έχουμε ευλογηθεί με επαναστατικές Διδασκαλίες για την αιώνια σωτηρία.

Συνέθεσε επίσης το εξής ποίημα:

«Οι Διδασκαλίες που γράφω είναι το Φως για την ανθρωπότητα που περιφέρεται άσκοπα μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας.»

Μέσα από αυτό το ποίημα, ο Μέισου-Σάμα μας δείχνει ότι οι Διδασκαλίες δείχνουν με σαφήνεια το δρόμο που πρέπει να διανύσουν αυτοί που βρίσκονται στον κόσμο του σκότους, μέχρι να βρουν τη σωτηρία τους.

Η ψυχή σου πραγματικά επιδιώκει το Φως;

Οι Διδασκαλίες του Μέισου-Σάμα γράφτηκαν με ιδιαίτερη προσοχή ώστε το περιεχόμενο τους να ήταν εύκολα κατανοητό, φτάνοντας στο σημείο να κάνει διορθώσεις στα κείμενα μέχρι και είκοσι φορές. Έλεγε στους βοηθούς του να διαβάζουν αυτά τα κείμενα και τους ρωτούσε: «Καταλαβαίνετε το νόημα; Λέτε τα μέλη να το κατανοήσουν αν είναι γραμμένο με αυτόν τον τρόπο; Τι νομίζετε;». Όλα αυτά επειδή ήθελε να φέρει τη σωτηρία και την ευτυχία σε χιλιάδες ανθρώπους.

Μπορούμε να διαπιστώσουμε το βάθος σε αυτό το συναίσθημα μέσα από τις σοβαρές επιπλήξεις εκ μέρους του Μέισου-Σάμα όταν ένα μέλος διέπραττε κάποιο σφάλμα: «Διαβάζεις τις Διδασκαλίες;» «Όταν περνάς από εξαγνισμό, όσο σοβαρός και αν είναι, πρέπει να διαβάζεις τις Διδασκαλίες τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα» και «Όποιος αγνοεί την ανάγνωση των Διδασκαλιών θα χάσει σταδιακά τη δύναμη.»

Ο Μέισου-Σάμα είπε επίσης ότι οι Διδασκαλίες πρέπει να διαβάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι έτσι εμβαθύνουμε στην πίστη και η ψυχή μας γίνεται πιο σμιλευμένη. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να διαβάσετε τις Διδασκαλίες με την καρδιά σας.

Η επιθυμία να διαβάζουμε όλο και περισσότερο τις Διδασκαλίες είναι ένα «θερμόμετρο» για τη μέτρηση της εξέλιξης της πίστης μας.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν έχουμε ισχυρή επιθυμία να διαβάσουμε, η ψυχή μας ανυπόμονα αναζητεί το Φως. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν έχουμε καμία επιθυμία να διαβάσουμε, υπάρχει κάτι μέσα μας που έχει μια αποστροφή προς αυτό το Φως.

Ο μηχανισμός
Ανάγνωση Διδασκαλιών – Θαύματα – Ευγνωμοσύνη
Η ανάγνωση των Διδασκαλιών μας ωθεί στην εφαρμογή τους,
και η εφαρμογή τους με τη σειρά τους, δημιουργεί θαύματα,
που είναι η πηγή της ευγνωμοσύνης.

Οι Διδασκαλίες του Μέισου-Σάμα έχουν πολλές διαφορετικές μορφές, ανάλογα με τη χρονική στιγμή της δημοσίευσής τους και το κοινό στο οποίο απευθυνόταν. Κάποιες φορές είχαν έναν τόνο εκλεπτυσμένο και άλλες φορές πιο λαϊκό. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να στρεβλώσουμε τα λόγια του Μέισου-Σάμα, όταν στεκόμαστε μόνο σε ένα ορισμένο τμήμα των Διδασκαλιών ή όταν προσπαθούμε να τις προσαρμόσουμε με το ζόρι στην πραγματικότητα μας.

Λέγεται ότι η κατανόηση των Διδασκαλιών ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο της ψυχής του αναγνώστη. Για τον λόγο αυτό, δεν αρκεί μια Διδασκαλία να διαβαστεί μόνο μια φορά. Το πιο σημαντικό είναι να εμβαθύνουμε την κατανόησή μας σε κάθε ανάγνωση, προσπαθώντας να διαβάζουμε τις Διδασκαλίες σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας.

Ο Μέισου-Σάμα είπε ότι η Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία είναι μια θρησκεία που βασίζεται στον πραγματισμό. Ως εκ τούτου, εκτός από το να προσπαθούμε να εφαρμόσουμε την πρακτική «συναντάω – ακούω – δίνω Τζορέι», θα πρέπει να ασκούμε καθημερινά όλα αυτά που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό μας όταν διαβάζουμε τις Διδασκαλίες, πάντα επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε οικίες γεμάτες ευτυχία και ευημερία.

Η ανάγνωση των Διδασκαλιών οδηγεί στην εφαρμογή τους, που με τη σειρά τους, γεννούν θαύματα που είναι η πηγή της ευγνωμοσύνης. Σίγουρα, μέσω αυτού του μηχανισμού θα έχουμε την ευλογία της εξέλιξης της πίστης μας. Εύχομαι φέτος όλοι σας να το καταφέρετε αυτό.

Τελειώνω το χαιρετισμό μου, προσευχόμενος με όλη την καρδιά μου, για την επιτυχία και την ευτυχία όλων σας σε αυτό το νέο έτος που αρχίζει σήμερα.

Καλή χρονιά σε όλους σας!

You may also like