Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Κιόσου-Σάμα

Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Κιόσου-Σάμα

 Μήνυμα Πρωτοχρονιάς του Κιόσου-Σάμα

1η Ιανουαρίου του 2017

 

Περιβεβλημένοι από την αγάπη και τη χάρη του Θεού, σε Αυτόν ευχαριστώ το γεγονός ότι ξεκινάμε ένα δοξασμένο έτος ως ταπεινοί υπηρέτες Του. Με όλους εσάς, πιστοί από όλο τον κόσμο, θα ήθελα να εξωτερικεύσω στον Θεό και στον Μέισου-Σάμα, που είναι μαζί Του, τις πιο ειλικρινείς μου ευχές για έναν ευτυχισμένο νέο έτος.

Με βαθύ σεβασμό και δέος για τον Θεό, σας λέω ότι μέσα από τον καθένα μας υπάρχει η Συνείδηση που είναι η πηγή όλων των πραγμάτων. Αυτή είναι η Συνείδηση του Θεού, του Δημιουργού, αυτή είναι η αιώνια Του ζωή. Αυτή είναι μέσα μας και μέσα σε όλη τη δημιουργία. Τίποτα δεν υπάρχει ή δημιουργείται χωρίς αυτήν.

Ο Μέισου-Σάμα ταύτισε αυτή τη Συνείδηση με τον Θεό.

Η πρόθεση του Θεού στη Δημιουργία είναι να κάνει να γεννιούνται τα Παιδιά Του και να γίνει Πατέρας.

Για αυτό, ο Θεός, ο οποίος βρίσκεται μέσα μας, ετοίμασε τον Παράδεισο πριν ξεκινήσει την εργασία της δημιουργίας όλου του Σύμπαντος. Μετά που ετοίμασε τον Παράδεισο, μέσα σε αυτόν, ο Θεός συλλάμβανε τα πνεύματα που θα γίνονταν όλα τα πράγματα στο Σύμπαν, όπως και τα θεϊκά πνεύματα, που αργότερα θα γίνονταν ανθρώπινα όντα.

Τότε ήταν που ο Θεός εγκατέστησε το όνομα Μεσσίας βαθιά στο θεϊκό πνεύμα του καθενός μας, στην ψυχή του καθενός μας.

Έτσι ο Θεός προχώρησε στη δημιουργία όλου του Σύμπαντος και έστειλε από τον Παράδεισό Του, τα δικά Του πνεύματα όλων των πραγμάτων  για να διαμορφώσουν τον ορατό κόσμο. Αυτά τα πνεύματα δημιουργήθηκαν για να εξελίσσονται και να γίνουν δοχεία ικανά να δεχτούν το θεϊκό πνεύμα και να μεταμορφωθούν σε ανθρώπινα όντα.  Όταν αυτή η διαδικασία της δημιουργίας έφτασε στην ωριμότητά της, ο Θεός αποφάσισε να στείλει τα θεία πνεύματά Του στη Γη και να τα εισάγει στα δοχεία δημιουργώντας έτσι τα ανθρώπινα όντα, το καθένα με τη δική του αίσθηση της ατομικότητας.

Γιατί αποκτήσαμε την αίσθηση της ατομικότητας; Γιατί έπρεπε να πάρουμε τη συνειδητή απόφαση, με την ελεύθερη και αυθόρμητη θέλησή μας να επιστρέψουμε στον Παράδεισο, στην αληθινή μας εστία, και να αναγνωρίσουμε ότι ο Θεός είναι ο αληθινός μας Πατέρας.

Ο Θεός θέλει να δεχτεί τον καθένα μας στον Παράδεισό Του και θέλει να γεννηθούμε ξανά ως αληθινά Του παιδιά-Μεσσίες. Ο Θεός θέλει να Τον υπηρετούμε στον Παράδεισο και να κληρονομήσουμε, ως παιδιά Του, το Θεϊκό Του Έργο. Αυτό είναι το νόημα της Δημιουργίας του Θεού,  και εμείς πρέπει να γνωρίσουμε ότι Εκείνος ήδη ολοκλήρωσε όλη την εργασία της Δημιουργίας στον Παράδεισο. Ο Θεός ήδη τα έκανε όλα.

Εμείς ζούμε με την άγνοια αυτού του Θεού που βρίσκεται μέσα μας και που ήδη τα έκανε όλα για μας.

Εμείς δεν Τον παίρνουμε στα σοβαρά, δεν Τον υπακούμε, κλέβουμε τη Συνείδησή Του και τη χρησιμοποιούμε σαν να ήταν δική μας. Τη χρησιμοποιούσαμε στο παρελθόν και ακόμα τη χρησιμοποιούμε για δικό μας όφελος σαν κατάλληλο κριτήριο για να κρίνουμε το καλό ή το κακό.

Συνεπώς, αμαρτάνουμε εναντίον του Θεού. Όμως, ο Θεός με την αγάπη και τη χάρη Του μας έφερε τη σωτηρία και μας συγχώρεσε γιατί θέλει να μας δεχτεί στον Παράδεισό Του ως αληθινά Του παιδιά.

Η αγάπη του Θεού είναι μέσα μας. Η συγχώρεσή Του είναι μέσα μας. Το όνομα Μεσσίας είναι χαραγμένο μέσα μας. Τώρα ο Θεός μας ανατρέφει και μας εκπαιδεύει για να μπορέσουμε να γεννηθούμε ξανά ως αληθινά Του παιδιά.  Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε ότι η σωτηρία και η συγχώρεσή μας γίνονται απλά μέσα από το όνομα Μεσσίας. Ας θυμηθούμε αυτή την αλήθεια, ας μετανοήσουμε και ας αποδεχτούμε το όνομα Μεσσία που είναι ήδη χαραγμένο στις ψυχές μας.

Όχι εμείς, αλλά ο Θεός είναι που χρειάζεται το όνομα Μεσσίας. Το χρειάζεται για να μας συγχωρέσει, για να μας δεχτεί ξανά στον Παράδεισό Του και να γίνει Πατέρας μας. Για αυτό, το όνομα Μεσσίας είναι σημαντικό για μας, γιατί πάνω από όλα είναι σημαντικό για τον Θεό.

Ο Μέισου-Σάμα έδωσε μεγάλη σημασία στο όνομα Μεσσίας. Αρχικά, το 1935, όταν ίδρυσε τη θρησκεία μας, ο Μέισου-Σάμα περιέλαβε το όνομα Κάννον στο όνομα της Οργάνωσης, και την ονόμασε «Σύλλογος Κάννον της Ιαπωνίας» (Ντάι Νιππόν Κάννον Κάι). Το 1950, ο Μέισου-Σάμα άλλαξε την ονομασία της Οργάνωσης και την αποκάλεσε Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία (Σεκάι Κιουσέι Κιό), αντικαθιστώντας την αναφορά στο Κάννον από την αναφορά στο Μεσσία.

Εκείνη την εποχή, ο Μέισου-Σάμα έγραψε ένα ποίημα στη μορφή   τάνκα που λέει:

«Ο κόσμος έχει φτάσει στο αδιέξοδο

και δεν έχει που να πάει.

Τι θα γίνει με τον κόσμο

αν δεν εμφανιστεί η Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία!»

Επίσης ήταν εκείνη την εποχή που άρχισαν να αποκαλούν τον  Μέισου-Σάμα με το πνευματικό του όνομα «Μέισου-Σάμα». Σχετικά με το όνομα «Μέισου», εκείνος είπε ότι «ο πνευματικός ήχος της λέξης Μέισου μοιάζει πολύ με τη λέξη Meshiya (Μεσσίας στα Ιαπωνικά). Ίσως μια μέρα το όνομα Μέισου γίνει Meshiya».

Το 1950, ο Μέισου-Σάμα συνέθεσε μερικά ποιήματα στη μορφή τάνκα με τον τίτλο «Μεσσίας».

«Πόσο μεγαλειώδες!

Είναι το όνομα του Bodhisattva Κάννον

ενός θεός του Μεγάλου Ελέους και της Συμπόνιας.

Εξελίχθηκε στο όνομα του Μεσσία!

Η ώρα έφτασε,

αυτή στην οποία ο Θεός αρχίζει να αποκαλύπτει το αληθινό Του πρόσωπο.

Εκείνος εγκατέλειψε την ενδυμασία του Κάννον

και τώρα γεννιέται ως Μεσσίας.  

Εγώ θα εγκαταλείψω το όνομα Bodhisattva Κάννον.

Από εδώ και πέρα, θα φέρω τη σωτηρία στον κόσμο

μέσα από το όνομα Μεσσίας.

Εγώ σας λέω, πιστοί μου

να μην το υποτιμάτε και θυμηθείτε

ότι το ιερό όνομα του Μεγάλου Μεσσία είναι το όνομα

που φέρνει τη σωτηρία στους έσχατους καιρούς.»

Ο Κάννον εξελίχθηκε σε Μεσσία. Η ουσία και η αληθινή φύση του Κάννον ήταν πάντα ο Μεσσίας. Είναι αλήθεια ότι ο Μέισου-Σάμα χρησιμοποίησε διάφορα ιερά ονόματα, όπως Κάννον, Μιρόκου, Ιζουνομέ, μεταξύ άλλων. Αλλά για τον Μέισου-Σάμα, όλοι εξελίχθηκαν σε ένα μόνο όνομα –Μεσσίας.

Την ημέρα 19 Απριλίου του 1954, δέκα μήνες πριν πεθάνει, ο Μέισου-Σάμα αρρώστησε με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου. Κάποιες εβδομάδες αργότερα, στις 5 Ιουνίου, ο Μέισου-Σάμα είπε στους πιστούς του ότι εκείνο το περιστατικό ήταν ένα «πραγματικά μυστηριώδες γεγονός στην εξέλιξη του Θεϊκού Έργου» και ότι ο ίδιος είχε γεννηθεί ξανά ως Μεσσίας. Δέκα μέρες αργότερα, στις 15 Ιουνίου, ο Μέισου-Σάμα πραγματοποίησε την «Προσωρινή Τελετή του Εορτασμού της Γέννησης ενός Μεσσία» και μας απέδειξε ότι ένα ανθρώπινο ον είναι ικανό να γεννηθεί ξανά ως γιος του Θεού, ως Μεσσίας.

Αυτός ο Μέισου-Σάμα που γεννήθηκε ξανά ως Μεσσίας βρίσκεται μέσα μας.

Πάντα μας καλεί, λέγοντας μας: «Μιμηθείτε εμένα! Ακολουθήστε τα βήματά μου!»

Αφού ίδρυσε τη θρησκεία μας το 1935, ο Μέισου-Σάμα έγραψε τον εξής πρόλογο για την πρώτη έκδοση του θεσμικού περιοδικού που υπήρχε εκείνη την εποχή, «Ο  Κόσμος του Θεϊκού Φωτός»

«Ο Θεός είναι Φως και όπου υπάρχει Φως,

η ειρήνη, η ευτυχία και η χαρά είναι άφθονες.

Στο σκοτάδι εισχωρούν η σύγκρουση, η φτώχεια και η ασθένεια.

Εσείς που επιθυμείτε το Φως και την ευημερία, ελάτε!

Ελάτε στο Φως και επικαλείστε το όνομα του Bodhisattva Kannon!

Έτσι θα σωθείτε.»

Αυτός ο πρόλογος γράφτηκε το 1935, αλλά σήμερα ξέρουμε ότι ο  Κάννον έγινε Μεσσίας, συνεπώς το κείμενο πρέπει να διαβαστεί έτσι:

 «Επικαλείστε το όνομα Μεσσίας! Έτσι θα σωθείτε».

Για αυτό, πρέπει να απευθυνθούμε στον Θεό επικαλώντας το όνομα Μεσσίας αν θέλουμε να δεχτούμε τη σωτηρία. Επίσης, ο Μέισου-Σάμα μας λέει να επιστρέψουμε στον Θεό, δηλαδή, εκεί όπου υπάρχει Φως. Συνεπώς, ας επιστρέψουμε στον Παράδεισο, στον Θεό, στο Φως, στο όνομα του Μεσσία που είναι ενωμένο με τον Μέισου-Σάμα.

Έτσι θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην αληθινή σωτηρία με το να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά του Θεού. Ο Μέισου-Σάμα μας έμαθε ότι εκείνος θα οικοδομούσε τον Παράδεισο στη Γη ή ότι σχεδίαζε στη Γη τον Παράδεισο. Όταν χρησιμοποιούμε αυτά τα λόγια, αυτόματα θεωρούμε ότι υπάρχουν μέρη στη Γη όπου ο Παράδεισος ακόμα δεν έφτασε και ότι οι άνθρωποι πρέπει να φέρουν τον Παράδεισο ή το φως σε αυτά τα μέρη του κόσμου.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ακόμα υπάρχει σκοτάδι στη Γη και ότι μόνο οι προσπάθειες των ανθρώπων μπορούν να φωτίσουν τον κόσμο και να κάνουν τη Γη ένα καλύτερο μέρος. Πιστεύαμε ότι αυτή είναι η έννοια της «κατασκευής του Επίγειου Παραδείσου». Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλος ο κόσμος σκέφτεται αυτό, το ότι πρέπει εμείς να δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο.

Όμως, θα ήθελα να γνωρίσετε ότι όταν σκεφτόμαστε έτσι ατιμάζουμε τον Θεό γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι ο Θεός δεν έχει δύναμη, κοιμάται και επιτρέπει να υπάρχει σκοτάδι στη Γη, χωρίς να κάνει τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση.

Αυτό πρέπει να διορθωθεί! Παραπλανηθήκαμε σοβαρά! Ο Θεός είναι πραγματικά παντοδύναμος και ήδη φώτισε όλη τη Γη.  Ήδη έκανε τον κόσμο ένα τέλειο μέρος. Ο Επίγειος Παράδεισος ήδη έφτασε! Ήδη οικοδομήθηκε! Αν δεν είναι έτσι, για ποιο λόγο ο Μέισου-Σάμα μας δίδαξε τη θεωρεία του «εξαγνισμού» σύμφωνα με την οποία η αγάπη του Θεού υπάρχει σε πράγματα φαινομενικά αρνητικά, όπως είναι οι ασθένειες; Ναι, είναι αλήθεια ότι φαίνεται να υπάρχει σκοτάδι στον κόσμο. Όμως, δεν είναι καθήκον των μεσσιανιστών να αναγνωρίσουν ότι η αγάπη του Θεού βρίσκεται σε κάθε σκοτεινό σημείο που υπάρχει σε αυτό τον κόσμο; Αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος θα το κάνει;

Εμείς έχουμε δημιουργήσει έναν Επίγειο Παράδεισο αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει φως στο σκοτάδι, ότι ο Θεός είναι παντοδύναμος και η δύναμή και το φως Του ήδη αγκαλιάζουν όλο τον κόσμο.

Κατανοούσαμε λάθος τις Διδασκαλίες του Μέισου-Σάμα για να μπορέσουμε εμείς να πάρουμε τη λάμψη και τις τιμές. Όμως, ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε τον Θεό να λάμψει και να τιμηθεί; Εμείς, κατά κάποιο τρόπο, εγκαταλείψαμε τον αληθινό Θεό και αρχίσαμε να πιστεύουμε σε έναν Θεό αδύναμο, κοιμισμένο και βολικό σε εμάς. Ο Μέισου-Σάμα δεν μας έμαθε για έναν Θεό κοιμισμένο, μας έμαθε για έναν αληθινό Θεό, ο οποίος είναι ο Δημιουργός των πάντων. Συνεπώς, ας αναγνωρίσουμε ότι η Γη ήδη είναι δικιά Του, είναι περιβεβλημένη από το μεγάλο Του φως και ας επιστρέψουμε στον αληθινό Θεό, στον Παράδεισό Του, στο όνομα του Μεσσία που είναι ενωμένο με τον Μέισου-Σάμα.

Ας αφυπνιστούμε στον αληθινό Θεό και σε ένα εντελώς νέο είδος πίστης! Θυμηθείτε ότι μόνο μέσα από το όνομα Μεσσίας μπορούμε να συγχωρεθούμε και να σωθούμε. Ο Θεός είναι ζωντανός και βρίσκεται μέσα στον καθένα μας. Στο εσωτερικό μας, ο Θεός εξελίσσει το Θεϊκό Του Έργο που είναι να γίνουν όλα τα ανθρώπινα όντα δικά Του παιδιά. Μαζί με όλη τη Φύση, όλους τους προγόνους και όλη την ανθρωπότητα, δοξάζω βαθιά και ειλικρινά αυτόν τον Θεό.

Η χάρη του Θεού να είναι πάντα μαζί σας.

 

 

You may also like