Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Κιόσου-Σάμα

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Κιόσου-Σάμα

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του Κιόσου-Σάμα

1η Ιανουαρίου 2018

Περιβεβλημένος από την αγάπη και τη χάρη του Θεού, που αδιάκοπα πραγματοποιεί το έργο της Δημιουργίας, Τον ευχαριστώ για το ξεκίνημα αυτής της ένδοξης χρονιάς ως ταπεινός υπηρέτης Του. Με πίστη και ελπίδα στον Θεό, και μαζί με όλους και όλα, θέλω να εκφράσω στον Θεό και στον Μέισου-Σάμα τις πιο ειλικρινείς ευχές μου για ένα ευτυχισμένο νέο έτος.

Καλή Πρωτοχρονιά!

Με βαθύ σεβασμό και φόβο του Θεού, λέω ότι ο Θεός ζει μέσα μας.

Η Συνείδηση του Θεού είναι η πηγή όλων των συνειδήσεων. Ο Μέισου-Σάμα την ονόμασε «Παγκόσμια Συνείδηση». Η Θεϊκή Θέληση που διαποτίζεται με την Παγκόσμια Συνειδητότητα ότι ο Θεός συνέλαβε τα δικά Του παιδιά. Με αυτόν το σκοπό, ο Θεός προετοίμασε τον Παράδεισο πριν ξεκινήσει το έργο Του της Δημιουργίας του ορατού κόσμου. Στον Παράδεισο αυτόν, ο Θεός συνέλαβε τα πνεύματα όλων των πραγμάτων, καθώς και τα πνεύματα των ανθρώπων, που προορίζονταν να γίνουν δικά Του παιδιά. Στον καθένα από αυτά τα ανθρώπινα πνεύματα έχει δοθεί το όνομα Μεσσίας, και μέσω αυτών των πνευμάτων, ο Θεός δημιούργησε ό, τι υπάρχει στο Σύμπαν.

Επομένως, όλα τα πράγματα του Σύμπαντος και όλοι μας, τα ανθρώπινα όντα, είμαστε ένα, ενωμένοι με το κοινό όνομα του Μεσσία. Ήμασταν ενωμένοι με όλα τα πράγματα πριν από τη Δημιουργία του Σύμπαντος και είμαστε και τώρα ενωμένοι με αυτά.

Όλα τα πράγματα του Σύμπαντος, συμπεριλαμβανόμενων των πνευματικών και αισθητηριακών μας ικανοτήτων και όλων των κύτταρων του σώματός μας, υπηρετούν, ακούν και ακολουθούν υπάκουα τη Θεία Θέληση, ώστε να γίνουμε παιδιά του Θεού. Χωρίς όλα τα πράγματα του Σύμπαντος δεν μπορούμε να γίνουμε παιδιά του Θεού. Ο σκοπός της Δημιουργίας του Θεού είναι να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε παιδιά Του.

Με την αρχή αυτού του νέου έτους, θα ήθελα να παραδοθώ εντελώς, ψυχή τε και σώματι, στον Θεό, αναγνωρίζοντας ότι Εκείνος χρησιμοποιεί όλα τα πράγματα του Σύμπαντος, περιλαμβανομένου του εαυτού μας ως μία και μόνο μονάδα και επίσης ότι η Θεία Βούληση εκτείνεται σε όλα τα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας.

Ο Θεός είναι αιώνιος και είναι ζωντανός. Ζει και εργάζεται μέσα μας και μέσα σε όλα τα πράγματα. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας βαθμιαία εξασθενεί και τελικά πεθαίνει. Ωστόσο, το αληθινό μας σώμα δεν είναι το υλικό σώμα που προορίζεται να πεθάνει. Στον καθένα από μας έχει δοθεί ένα «πνευματικό σώμα», το οποίο είναι η ψυχή, η ζωή και η συνείδηση του Θεού. Μέσα μας υπάρχει η ψυχή του Θεού – ένα ένδοξο πνευματικό σώμα που ζει μέσα μας.

Αυτό το πνευματικό σώμα που ο καθένας μας κατέχει, είναι το αληθινό μας σώμα, η αληθινή μας ατομικότητα και ο αληθινός εαυτός μας. Μέχρι σήμερα εκτιμούσαμε το «εγώ» της υλικής μας ατομικότητας. Πιστεύω ότι αγνοούσαμε και δεν σεβόμασταν τον αληθινό «εαυτό μας» – το «Εγώ» του Θεού που υπάρχει στο εσωτερικό μας. Το «εγώ» της υλικής ατομικότητάς μας πρέπει να επιστρέψει στον Παράδεισο και να γίνει ένα με το «Εγώ» του Θεού. Το «εγώ» της υλικής μας προσωπικότητας θα χαθεί μια μέρα. Ωστόσο, αν συγχωνευθεί με το «Εγώ» του ζωντανού και αιώνιου Θεού, θα μπορέσουμε να ενωθούμε με την αιωνιότητα και να αναγεννηθούμε ως αληθινά παιδιά του Θεού.

Ο Μέισου-Σαμα κατάφερε να το κάνει αυτό. Κατάφερε να γίνει ένα με το «Εγώ» του Θεού και να γεννηθεί ξανά ως αληθινός Του γιος, ένας Μεσσίας. Ως πιστοί του Μέισου-Σάμα, πρέπει να ακολουθήσουμε τα βήματά του και να γίνουμε ένας με το «εγώ» του Θεού που υπάρχει μέσα μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να πιστεύουμε στο όνομα Μεσσίας – μέσω αυτού του ιερού ονόματος ο Θεός μας συγχωρεί, μας σώζει και μας καλωσορίζει στον Παράδεισό Του. Μέσα από αυτό το ιερό όνομα, ο Θεός μας δημιουργεί και μας εκπαιδεύει ώστε να μπορούμε να αποκτήσουμε αιώνια ζωή.

«Σωτηρία» σημαίνει να πιστεύουμε στη συγχώρεση του Θεού και να βρούμε τον αληθινό «εαυτό μας» – τον αληθινό Πατέρα μας που βρίσκεται στον Παράδεισο. «Η Δημιουργία του Επίγειου Παράδεισου», σημαίνει, για όσους από εμάς ζούμε στη Γη, να προσπαθούμε συνειδητά να επιστρέψουμε στον Παράδεισο στο όνομα του Μεσσία, να γίνουμε ένας με τον Θεό και να δημιουργήσουμε τον Παράδεισο του Θεού μέσα μας. Η αποκάλυψη αυτής της αλήθειας, σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να συμμετέχουμε στη «σωτηρία της ανθρωπότητας» που διδάσκει ο Μέισου-Σάμα.

Σε ένα από τα ποιήματα του, ο Μέισου-Σάμα έγραψε:

Τι χαρά!
Το Φως του Θεού τώρα λάμπει ένδοξα!
Το σκοτάδι αυτού του κόσμου
εξαφανίστηκε εντελώς!

Το Φως του Θεού έχει ήδη λάμψει στα πάντα και έχει φτάσει στο βαθύτερο και πιο σκοτεινό μέρος της καρδιάς του καθενός.

Αυτό το Φως έχει τη δύναμη να συγχωρεί και να σώζει. Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι η συγχώρεση του Θεού κατευθύνεται μόνο

στην κακή μας φύση. Ωστόσο, η σωτηρία του Φωτός της Σωτηρίας του Θεού λάμπει έντονα τόσο στα πράγματα που θεωρούμε καλά, όσο και στα πράγματα που θεωρούμε κακά, ταυτόχρονα. Τα μάτια του Θεού παρακολουθούν ό,τι κάνουμε και σκεφτόμαστε. Ο Θεός μας παρακολουθεί, όχι για να κρίνει αν είμαστε καλοί ή κακοί, αλλά για να αγκαλιάσει και να φέρει τα πάντα στον Παράδεισό Του. Να φέρει τη σωτηρία σε όλους.

Δεν χρειάζεται να κρύψουμε τίποτα από τον Θεό. Ανεξάρτητα από το τι σκέφτεστε, αν είναι θετικές ή αρνητικές σκέψεις, και τι κάνετε, είτε καλό είτε κακό, μιλήστε στον Θεό: «Σε ευχαριστώ που τα μάτια Σου με παρακολουθούν σε όλα όσα κάνω και σκέφτομαι! Στο όνομα του Μεσσία που είναι ενωμένο με τον Μέισου-Σάμα, παραδίδω τον εαυτό μου εξ ολοκλήρου, ψυχή τε και σώματι, σε Εσένα, ως ένα άτομο που έχει ήδη συγχωρεθεί και σωθεί. Παρακαλώ χρησιμοποίησέ με σύμφωνα με τη θέλησή Σου!»

Ακριβώς σε εποχές που αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις ή δύσκολους ανθρώπους, είναι που ο Θεός προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Μέσα από τις καθημερινές μας δυσκολίες, ο Θεός θέλει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κρίση και η άποψή μας σχετικά με μια κατάσταση ή με ένα άτομο, είναι περιορισμένη και εγωκεντρική. Επομένως, πριν κρίνουμε οτιδήποτε, πρέπει να μιλήσουμε στον Θεό και να πούμε: «Από τη δική μου άποψη, νομίζω ότι αυτή η κατάσταση ή αυτό το άτομο φαίνεται να είναι έτσι ή να είναι αλλιώς. Αλλά Θεέ, πώς το βλέπεις αυτό; Θέλω να υπηρετήσω Εσένα και όχι τον εαυτό μου. Ως εκ τούτου, χρησιμοποίησε τα μάτια μου ως δικά Σου, τα αυτιά μου ως δικά Σου, τις σκέψεις μου ως δικές Σου και μάθε με να κρίνω σύμφωνα με την αληθινή κρίση Σου.» Ο Θεός είναι συνεχώς ζωντανός μέσα μας, επικοινωνώντας μαζί μας και ακούγοντας τα λόγια που κατευθύνουμε σε Αυτόν.

Ο Θεός είναι ο αληθινός Πατέρας μας και μας στηρίζει πάντα, χωρίς παραλείψεις. Για πολύ καιρό, εμείς, η ανθρωπότητα, έχουμε αγνοήσει αυτόν τον αληθινό Θεό. Αυτό ακριβώς κάναμε. Σκεφτόμασταν και λέγαμε: «Γνωρίζουμε τον Θεό», «πιστεύουμε στο Θεό» και «υπηρετούμε τον Θεό», αλλά πιστεύω ότι είχαμε φτιάξει μια εικόνα του Θεού που ήταν βολική σε μας.

Όλα ανήκουν στον Θεό. Ωστόσο, μήπως δεν «κλέβαμε» από τον Θεό κάποια πράγματα όπως, «ευγνωμοσύνη», «αγάπη» και «καλές πράξεις», και αναγκάζουμε τους εαυτούς μας ή τους άλλους ανθρώπους να «ευχαριστούμε τους άλλους», να «αγαπάμε ο ένας τον άλλον» και να «κάνουμε καλές πράξεις»; Δεν «κλέβαμε» από τον Θεό εκφράσεις όπως «Επίγειος Παράδεισος» και «σωτηρία» και τις χρησιμοποιούσαμε για να εκφράσουμε τις δικές μας σκέψεις, αντί τις σκέψεις του Θεού; Δεν «κλέβαμε» από τον Θεό όλα εκείνα τα πράγματα που άνηκαν σε Αυτόν και, σύμφωνα με το βόλεμα μας, τα χρησιμοποιούσαμε ως δικά μας, για να προωθήσουμε και να γνωστοποιήσουμε τη δική μας βούληση και σκοπό, αντί για τη Βούληση και Σκοπό του Θεού;

Παρόλα αυτά, ο Θεός δεν θέλει να μας καταδικάσει για το ότι του κλέψαμε πράγματα που του ανήκουν. Εκείνος μας λέει ότι μας έχει συγχωρέσει για όλα όσα κάναμε, όπως επίσης για όσα κάνουμε και για όσα θα κάνουμε. Ωστόσο, στο όνομα του Μεσσία, ο οποίος είναι ένας με τον Μέισου-Σάμα, ας μετανοήσουμε και ειλικρινώς να επιθυμήσουμε να συναντήσουμε τον αληθινό Θεό, του οποίου η αγάπη δεν έχει όρια.

Όπως πάντα λέω, η Θέληση και ο Στόχος του Θεού είναι ένας: να μας κάνει να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά Του, ως δικοί Του Μεσσίες. Αυτή είναι η αποστολή του Θεού. Αυτό σημαίνει ότι αυτή είναι και η αποστολή μας. Μην έχετε καθόλου αμφιβολίες. Πάντα λέγαμε ότι «η αποστολή μας είναι να οικοδομήσουμε έναν Παράδεισο στη Γη». Αλλά πώς μπορεί η Γη να γίνει ένας Παράδεισος, αν ξεχάσουμε την αποστολή του Θεού; Πώς μπορεί κάποιος να επιτύχει την αληθινή ευτυχία χωρίς να καταλάβει την πραγματική του αποστολή που είναι να γίνει παιδί του Θεού, ένας Μεσσίας;

Στην πραγματικότητα, εμείς, η ανθρωπότητα, έχουμε ξεχάσει την αποστολή που μας έχει αναθέσει ο Θεός. Ωστόσο, ο Μέισου-Σάμα, μέσω της ζωής του, που ήταν καθοδηγούμενη από τον Θεό, μας δίδαξε ότι η αποστολή μας είναι να γίνουμε παιδιά του Θεού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Μέισου-Σάμα δήλωσε, ένα χρόνο πριν πεθάνει, ότι γεννήθηκε ξανά ως Μεσσίας. Δεν είναι αυτή η σπουδαιότερη Διδασκαλία που μας άφησε ο Μέισου-Σάμα; Δεν είναι αυτό που πρέπει να στοχεύσουμε εάν θεωρούμε τον εαυτό μας πιστό στον Μέισου-Σάμα;

Πόσο ευτυχισμένοι είμαστε εμείς που λαμβάνουμε γνώση της αποστολής του Θεού μέσω του Μέισου-Σάμα! Να γνωρίζουμε τον αληθινό Θεό μας, τον αληθινό Πατέρα μας, και να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να γίνουμε παιδιά Του. Αν αυτό δεν είναι σωτηρία, τι είναι τότε; Ήμασταν χαμένοι και είχαμε ξεχάσει ποιοι ήμασταν και πού πηγαίναμε. Ωστόσο, ο Μέισου-Σάμα ήρθε σε αυτόν τον κόσμο με το Φως του Θεού και φώτισε το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε – το μονοπάτι της αναγέννησης ως γιοι του Θεού.

Στο όνομα του Μεσσία, ο οποίος είναι ένας με τον Μέισου-Σάμα, ας αφυπνιστούμε για την αποστολή του Θεού! Ας επιστρέψουμε στον Παράδεισο ως άνθρωποι που έχουμε συγχωρεθεί και σωθεί! Και ας υπηρετήσουμε το νέο έργο του Θεού!

Ο Θεός τώρα ανανεώνει όλα τα πράγματα και μας κάνει να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά Του. Εγώ, μαζί με όλα τα πράγματα, όλους τους προγόνους, όλους εσάς και όλους εκείνους που θα γεννηθούν ακόμα στη Γη, θα ήθελα να προσφέρω τον πιο ειλικρινή έπαινό μου στον Θεό, ο οποίος όλα τα κυβερνά, τα διατηρεί και φτάνει παντού. Ο Θεός και το όνομα Μεσσίας να δοξάζονται παντοτινά.

__________________________________________

You may also like