Ο Ανώτερος Κόσμος

Ο Ανώτερος Κόσμος

Ο Ανώτερος Κόσμος

Ο σκοπός του Τζορέι είναι η δημιουργία του Επίγειου Παραδείσου, δηλαδή, η δημιουργία ενός Ιδανικού Κόσμου Αλήθειας, Καλού και Ωραίου. Ενός κόσμου όπου υπάρχει τάξη, καθαριότητα, φως και λουλούδια παντού. Οι κάτοικοι αυτού του επιπέδου ζουν μια ζωή με ευγνωμοσύνη, μη – προσκόλληση και αλτρουισμό. Αυτή είναι η συχνότητα του ανώτερου επιπέδου. Στο χαμηλό επίπεδο υπάρχει πλήρης αταξία και ακαταστασία, σκοτάδι, βρωμιά και δεν υπάρχουν καθόλου λουλούδια. Το ενδιάμεσο επίπεδο μια πλησιάζει στο ανώτερο επίπεδο και μια στο κατώτερο.

Έτσι ο άνθρωπος έχει την ελεύθερη βούληση να βρίσκεται σε ένα από αυτά τα τρία επίπεδα. Ξέρετε, ο Θεός επιτρέπει στους ανθρώπους να είναι καλοί ή κακοί, καθαροί ή βρώμικοι, φωτεινοί ή σκοτεινοί. Ο Θεός επιτρέπει την ύπαρξη της Κόλασης ή του Παραδείσου. Αν δεν υπήρχε Κόλαση οι άνθρωποι δεν θα είχαν που να μείνουν και έτσι θα έπρεπε να εξαφανιστούν!

Το ανώτερο επίπεδο είναι ο Κόσμος του Φωτός όπου η αλήθεια φαίνεται όπως είναι πραγματικά, δηλαδή υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Σε αυτό το επίπεδο υπάρχει μεγάλη φωτεινότητα και υψηλή θερμοκρασία. Όσοι βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο κατανοούν καλύτερα τα πράγματα και το Θέλημα του Θεού. Έτσι, έχουν πάντα θετικές σκέψεις και κάνουν αλτρουιστικές και δημιουργικές πράξεις.

Στο ανώτερο επίπεδο επίσης υπάρχει καθαριότητα και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του φωτός, δεν μπορούν να συσσωρευτούν μιάσματα και τοξίνες. Μόλις εμφανιστούν είτε πνευματικές είτε σωματικές ακαθαρσίες, αμέσως ενεργοποιείται η διαδικασία του εξαγνισμού. Αυτή η κάθαρση βοηθά την ψυχή να φέρει εις πέρας την αποστολή της, φαρδαίνει την αύρα της και αυξάνει την λάμψη της. Έτσι αυξάνεται και η φυσική της προστασία.

Στο ανώτερο επίπεδο του Πνευματικού Κόσμου υπάρχουν σε αφθονία λουλούδια, εφόσον οι κάτοικοι του επιπέδου αυτού αναγνωρίζουν την σημασία των λουλουδιών στην ζωή τους, καταλαβαίνουν ότι τα λουλούδια έχουν ενέργεια και συναισθήματα. Δηλαδή, στο καλό αρέσουν τα λουλούδια.

Οι κάτοικοι του ανώτερου επιπέδου βρίσκονται πάντα σε κατάσταση ευγνωμοσύνης, ευχαριστούν ότι κι αν συμβεί και γνωρίζουν καλά ότι η αρμονία και η ευτυχία είναι φυσικό αποτέλεσμα της εξέλιξης του κάθε ατόμου.

Ευχαριστούν όταν κερδίζουν πνευματικό ύψος (όταν ανεβαίνουν στην πνευματική πυραμίδα) όταν κερδίζουν πνευματικό φάρδος (επεκτείνουν τα δικά τους όρια) κι ευχαριστούν όταν κερδίζουν περισσότερο πνευματικό βάθος, όταν δηλαδή αρπάζουν τις ευκαιρίες να γεμίσουν τις τρύπες που ανοίγουν στην ζωή τους, δημιουργώντας σε αυτές τις τρύπες τα θεμέλια της προσωπικής τους ανάπτυξης. Εφόσον πάντα ευχαριστούν, η φύση αυτών των ανθρώπων είναι πάντα θετική και αισιόδοξη.

Οι κάτοικοι αυτού του επιπέδου δεν έχουν καθόλου προσκόλληση, σέβονται τον Νόμο της Αναπνοής, το ότι δηλαδή όσο περισσότερο αέρα απελευθερώνουν τόσο περισσότερο αυξάνεται η ποσότητα του αέρα που μπορεί να εισχωρήσει στους πνεύμονες. Αφήνουν τα προσωπικά τους συμφέροντα σε 2η μοίρα και θέτουν πάντα σε προτεραιότητα το συνολικό συμφέρον, το συμφέρον όλης της ανθρωπότητας.

Οι κάτοικοι του ανώτερου επιπέδου επίσης χαρακτηρίζονται για τον αλτρουισμό τους και για το ότι δεν κάνουν απλά καλές πράξεις που δίνουν χαρά στους άλλους, αλλά προπαντός βοηθούν τους άλλους ανθρώπους να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους στη Γη, κάνοντάς τους χρήσιμους στο Θεϊκό Σχέδιο.

Όσοι άνθρωποι δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, δεν δημιουργούν ένα περιβάλλον τάξης, καθαριότητας, φωτεινότητας και λουλουδιών και δεν συμπεριφέρονται με ευγνωμοσύνη, μη – προσκόλληση και αλτρουισμό δεν θα μπορούν να βρίσκονται στον ανώτερο αυτό επίπεδο, δεν θα αντέχουν το φως και την ενέργεια. Το πολύ φως και η ενέργεια τους ενοχλούν και έτσι πραγματικά πρέπει να πάνε στα κατώτερα επίπεδα, είτε στο μεσαίο, είτε στο κατώτερο, γιατί νιώθουν οικεία με το λίγο φως, με την έλλειψη της τάξης και της καθαριότητας. Δεν τους πειράζουν η γκρίνια, η αγνωμοσύνη και η προσκόλληση γιατί τα θεωρούν φυσιολογικά.

Η δημιουργία του Βασιλείου του Ουρανού στη Γη είναι μέρος του Θείου Σχεδίου. Και ο Θεός ανέθεσε στον άνθρωπο την ευγενή αποστολή της δημιουργίας κατάλληλων συνθηκών για την υλοποίησή Του. Γι αυτό πρέπει οι άνθρωποι να ανεβάσουν τους κραδασμούς τους, την πνευματική τους συχνότητα.

Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση της εφαρμογής της Φιλοσοφίας του Μέισου Σάμα όταν εκείνη διδάσκει ότι ο ιδανικός κόσμος που όλοι οι άνθρωποι θέλουν να κατοικήσουν πρέπει να είναι ο ιδανικός κόσμος που είναι ικανοί να δημιουργήσουν.

Ευάγγελος Κρεατσούλας

You may also like