Οχικάρι – Θρησκευτικό σύμβολο της ΠΜΕ

Οχικάρι – Θρησκευτικό σύμβολο

Οχικάρι – Θρησκευτικό σύμβολο της Παγκόσμιας Μεσσιανικής Εκκλησίας

Το Οχικάρι (Πνευματικό Φως στα γιαπωνέζικα), είναι το σύμβολο που βρίσκεται μέσα στο μενταγιόν που κάθε πιστός του Τζορέι φορά όταν του γίνεται η απονομή, δηλαδή, όταν γίνεται μέλος.

Αυτό σημαίνει ότι από αυτή τη στιγμή, ο πιστός και νέο μέλος, μπορεί να δώσει Τζορέι σε άλλο άτομο.

Αυτή η πράξη, δηλαδή, η απονομή του Οχικάρι, έχει πολλά νοήματα. Είναι πολλοί οι συμβολισμοί που κρύβει αυτό το γεγονός. Και προπαντός, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κάποιος έχει την άδεια να το λάβει.

Το Οχικάρι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον ερχομό της Νέας Εποχής και του Επίγειου Παράδεισου. Είναι ένα σύμβολο της μετατροπής του κόσμου αυτού, της ύλης, σε ένα κόσμο του πνεύματος και της μεγάλης μετάβασης από την Εποχή της Νύχτας στην Εποχή του Φωτός. Είναι άμεσα συνδεδεμένο με την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού και το λεγόμενο «Τέλος του Κόσμου», που βεβαίως δεν είναι «τέλος», άλλα μια νέα αρχή.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά τα λόγια ενδέχεται να ενοχλήσουν κάποιους, αλλά ήρθε η ώρα και δεν μπορώ πλέον να μη μεταδώσω αυτές τις αλήθειες.

Όταν φοράμε το Οχικάρι συνδεόμαστε άμεσα με την Σφαίρα Φωτός του Μεσσία Μέισου-Σάμα,  Μεσσία της Νέας Εποχής. Από τη στιγμή που φοράμε το Οχικάρι, γινόμαστε κανάλι της θεϊκής ακτίνας του φωτός της νέας εποχής, μοιραζόμαστε το όραμα του Μέισου-Σάμα και συμμετέχουμε ενεργά στην εκπλήρωση του θείου σχεδίου της δημιουργίας σ’ αυτόν τον κόσμο, που δεν είναι τίποτα άλλο από την δημιουργία του Επίγειου Παράδεισου.

Το Οχικάρι είναι η άδεια μας και η σύνδεση μας με την Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία που δημιούργησε ο Μέισου-Σάμα στην δεκαετία του 40 στη Ιαπωνία και που υπάρχει σήμερα σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία είναι ένα κίνημα υπεράνω της συμβατικής θρησκείας, και υπερβαίνει την ανθρώπινη κατανόηση του μέσου ανθρώπου όσο αφορά το θέμα της θρησκείας. Είναι ένα κίνημα της Νέας Εποχής, χωρίς δόγματα, χωρίς φόβους και τιμωρίες, χωρίς περιορισμούς. Δεν προσηλυτίζει τον άνθρωπο και δεν του αφαιρεί την εθνική του και θρησκευτική του ταυτότητα. Απλά, σε ένα κόσμο που όλο και περισσότερο προχωρά σε μια παγκόσμια ενότητα, αυτό το Κίνημα έρχεται να ενώσει τους ανθρώπους από διάφορες φυλετικές, θρησκευτικές και μορφωτικές πεποιθήσεις.

Το Οχικάρι είναι η άδεια μας να λειτουργήσουμε ως αντιπρόσωποι του Ύψιστου Θεού και του Μεσσία Μέισου-Σάμα για την υλοποίηση του σχέδιο Τους.

Δηλαδή, αλλάζω θρησκεία και ξεχνάω αυτά που πίστευα μέχρι σήμερα; Αυτό θέλουν να πιστεύετε αυτοί που θέλουν να εμποδίσουν τον Ύψιστο Θεό να εφαρμόσει το Σχέδιο Του επάνω στην Γη. Αυτοί που επιμένουν να είναι οπισθοδρομικοί και προκατειλημμένοι. Αυτοί που δήθεν είναι προσκολλημένοι στην «παράδοση» και στον ελληνισμό. Αυτοί που δεν θέλουν η Ελλάδα να μπει στην Νέα Εποχή, που τους συμφέρει να είναι η Ελλάδα στο σκοτάδι και προσκολλημένοι στο ένδοξο πολιτισμό της πριν χιλιάδες χρόνια. Που δεν θέλει η Ελλάδα να εξελιχθεί πνευματικά, να μη χάσουν τα «κάστρα τους», εγκλωβίζοντας τον κόσμο με μια πρακτική «θεοφοβία» και «ψεύδο εγωισμού για την πατρίδα μας και την ιστορία μας».

Δυστυχώς, η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει τίποτα να κάνει με την Ελλάδα του χθες!

Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν άτομα σήμερα στην Ελλάδα που θέλουν αλλαγές, που θέλουν αυτή η χώρα να προοδέψει, να μπει στην Νέα Εποχή. Οι άνθρωποι που φορούν το Οχικάρι, είναι τέτοιοι άνθρωποι. Είναι άνθρωποι που αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν αυτή η θαυμάσια χώρα, με τόσους θησαυρούς, να προσφέρει ξανά στην ανθρωπότητα, δίνοντας το φως πάλι. Αλλά το φως της Νέας Εποχής.

Οι άνθρωποι που φορούν το Οχικάρι, είναι άνθρωποι που αγαπούν τον πλησίον τους και θέλουν, με καθημερινές μικρές αλτρουιστικές πράξεις να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Το να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους είναι ένα είδος «χόμπι» για αυτούς. Είναι άνθρωποι με καλούς τρόπους, με ευγενική καρδιά, που εκπέμπουν αγάπη και ενδιαφέρονται για κάθε δυστυχία. Είναι αληθινοί χριστιανοί της νέας εποχής, που εφαρμόζουν στην πράξη τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού περί αγάπης και αλληλεγγύης.

Το να φορά κάποιος το Οχικάρι λοιπόν, είναι μεγάλο δώρο αλλά και μεγάλη ευθύνη. Όποιος νομίζει ότι «θεραπεύει» ο ίδιος τους άλλους μέσω του Τζορέι, στην πραγματικότητα λερώνει το όνομα του Μέισου-Σάμα, και τον ντροπιάζει. Το σωστό Τζορέι είναι αυτό που δίνεται γνωρίζοντας ότι είμαστε απλά ένα κανάλι του Μεσσία Μέισου Σάμα και ότι τον αντιπροσωπεύουμε. Αλλιώς, δεν έχει αλήθεια, καλό και ωραίο, δεν έχει αγάπη, συμπόνια και ταπεινοφροσύνη.

Αυτοί που φορούν το Οχικάρι είναι αληθινοί μεσσιανιστές, και από φέτος, βασισμένοι πάνω σ’ αυτούς θα προχωρήσουμε και θα διαδώσουμε το όραμα του Μέισου-Σάμα σε όλη την Ελλάδα και όπου αλλού μας καλέσουν.

 

Απόσπασμα από την διδασκαλία του Μέισου -Σάμα : «ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ»

 

«Στο σώμα μου βρίσκεται η σφαίρα του Θεϊκού Φωτός που την ονομάζουν από την αρχαιότητα CINTAMANI (σανσκριτική λέξη που υποδηλώνει την εκπληκτική σφαίρα φωτός που έχει την δύναμη να εισακούσει όλα όσα επιθυμούν οι άνθρωποι). Έχω αναφερθεί σε αυτό το θέμα παλαιότερα αλλά θα το εξηγήσω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Όταν μιλάμε για Φως, οι αναγνώστες μπορεί να σκέφτονται το φως του Ήλιου αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα αναφέρεται στην ένωση του Ήλιου και της Σελήνης. Εφόσον η φύση αυτού του φωτός που βρίσκεται στο σώμα μου συνίσταται από αυτά τα δύο αντίθετα στοιχεία και εφόσον το σώμα μου συνίσταται από το στοιχείο της Γης, δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο η τριάδα Φωτιά – Νερό – Γη. Αλλά είναι όλοι οι άνθρωποι το αποτέλεσμα αυτής της τριάδας; Βεβαίως. Όλοι οι άνθρωποι έχουν φως, το οποίο όμως είναι ελάχιστο και αδύναμο. Αλλά το φως που έχω μέσα μου είναι απίστευτα δυνατό. Είναι εκατομμύρια φορές ανώτερο από αυτών των απλών ανθρώπων, ξεπερνώντας τα όρια της φαντασίας, φτάνοντας σχεδόν στο άπειρο.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι τα τρία είδη Οχικάρι: HIKARI (Φως), KOMYO (Θεϊκό Φως), DAI KOMYO (Μεγάλο Θεϊκό Φως). Βάζοντάς το στο σώμα μας, αμέσως εκδηλώνεται μια δύναμη ικανή να εξαλείψει τις αρρώστιες. Αυτό οφείλεται στο Φως που εκπέμπει το ιδεόγραμμα που εγώ έχω γράψει μέσα στο Οχικάρι, παρόλο που δεν χρειάστηκα ποτέ να προσευχηθώ ή να κάνω οτιδήποτε ξεχωριστό για να το γράψω. Απλά γράφω γρήγορα λέξη προς λέξη. Κάνω 7 δευτερόλεπτα κατά μέσον όρο για να γράψω ένα ιδεόγραμμα και γράφω με μεγάλη ευκολία περίπου 500 ιδεογράμματα σε μία ώρα. Μόνο με αυτό το κομμάτι χαρτιού χιλιάδες άρρωστοι μπορούν να θεραπευτούν. Από δω και πέρα, και άπειρα Οχικάρι να δοθούν, η δύναμη του κάθε Οχικάρι θα είναι η ίδια. Πιστεύω ότι μπορείτε να καταλάβετε πόσο δυνατή είναι η δύναμη του Φωτός μου.

Κατέχοντας τέτοια δύναμη δεν υπάρχει τίποτα που να μην γνωρίζω. Όπως γνωρίζουν τα μέλη, ποτέ δεν έχω καμία δυσκολία να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση μου κάνουν. Καμιά φορά δέχομαι τηλεγραφήματα από ανθρώπους που βρίσκονται πολύ μακριά και χρειάζονται βοήθεια και δέχονται την χάρη που ζητούν μόνο μέσα από αυτήν την πράξη. Αυτό γίνεται γιατί την στιγμή που μαθαίνω για το συγκεκριμένο πρόβλημα, το φως που υπάρχει μέσα μου διαχωρίζεται και φτάνει σε αυτόν που χρειάζεται βοήθεια. Έτσι, μέσω του πνευματικού λώρου ο άνθρωπος δέχεται την χάρη που αναζητά. Επομένως είναι ένα φως πολύ πρακτικό και αποτελεσματικό, αφού μπορεί να πολλαπλασιαστεί εκατομμύρια φορές και να φτάσει οπουδήποτε, όσο μακριά κι αν βρίσκεται. Για να καταλάβετε καλύτερα, το Φως αυτό που πηγάζει από μένα είναι κάτι σαν «σφαίρα φωτός». Η διαφορά μεταξύ αυτής της «σφαίρας» και της σφαίρας ενός πυροβόλου όπλου είναι ότι η τελευταία σκοτώνει, ενώ εγώ δίνω ζωή στους ανθρώπους. Ακόμα, εκείνη είναι περιορισμένη ενώ η δική μου δεν γνωρίζει όρια. Η παραπάνω εξήγηση αποτελεί μόνο ένα ελάχιστο κομμάτι της δύναμής μου. Δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω πλήρως.

Τι ιδανικό θα ήταν οι αναγνώστες να παρακολουθήσουν με μεγάλη προσοχή από δω και πέρα το έργο μου. Ακόμα και αυτοί που έχουν ανεπτυγμένοι ευφυΐα, θα μπορέσουν να το καταλάβουν μέχρι κάποιο βαθμό. Όσο για τους πιστούς, ο καθένας θα το καταλάβει ανάλογα με το πνευματικό του επίπεδο, οπότε το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να σμιλεύσει την ψυχή του, αφαιρώντας από αυτήν τα μιάσματα και τότε θα έχει την σοφία για να κατανοήσει πλήρως την δύναμή μου.»

 

                                                                                                                25 Μαΐου 1952

 

You may also like