Ομιλίες του Δασκάλου Τετσούο Ουατανάμπε

Ομιλίες του Δασκάλου Τετσούο Ουατανάμπε

Ομιλίες του Αιδεσ. Τετσούο Ουατανάμπε

 

Ομιλίες του Δασκάλου Τετσούο Ουατανάμπε

Απόσπασμα

Ομιλία του Δασκάλου Τετσούο Ουατανάμπε

Νοέμβριος 2005

Καλημέρα σε όλους!

Περνάτε καλά;

Πρώτα από όλα θέλω να σας συγχαρώ όλους σας για τη συγκινητική συμμετοχή σας, σε αυτή τη σημαντική Δέηση για τις ψυχές των προγόνων μας.

Χθες και σήμερα, δεχόμαστε εδώ περισσότερο από 50 χιλιάδες άτομα, εκπροσώπους όλων των περιοχών της Βραζιλίας. Επίσης βρίσκονται μαζί μας 108 μεσσιανιστές που ήρθαν από 13 χώρες: Αγκόλα, Μοζαμβίκη, Νότια Αφρική, Σάο Τομέ, Αγγλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ισπανία, Αργεντινή, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Περού και Ηνωμένες Πολιτείες.

Από πέρυσι μιλάω για τα δύο βασικά σημεία της μεσσιανικής διδασκαλίας, για τα οποία ο Κιόσου-Σάμα μας καθοδηγεί και είναι:

«Όλοι έχουμε την θεϊκή σπίθα μέσα μας».

«Ο καθένας μας είναι το άθροισμα χιλιάδων προγόνων».

Ο Κιόσου-Σάμα λέει ότι αν όλα τα μέλη εξασκούν αυτά τα δύο σημεία, η πνευματική ατμόσφαιρα ολόκληρου του κόσμου θα μπορέσει να μεταμορφωθεί από τη νύχτα στην ημέρα.

Τότε, ρωτάω: εξασκείτε αυτές τις δυο Διδασκαλίες; Πολλά άτομα μου είπαν ότι δεν είναι εύκολο να το κάνουν.

Μετά που σας είπα εδώ: «Ας δώσουμε 10 Τζορέι την ημέρα!», το εφαρμόσατε, έτσι δεν είναι; Επειδή αυτά τα δυο σημεία της Διδασκαλίας είναι αφηρημένες έννοιες, φαίνεται πιο δύσκολο. Για να εξασκείτε κανείς σε μια Διδασκαλία δεν φτάνει με το να γνωρίσει το περιεχόμενο της. Πρέπει να το κατανοήσει και μετά να το πιστεύει. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να το εφαρμόσουμε μέρα με τη μέρα. «Ο άνθρωπος εξαρτάται από τη σκέψη του», έτσι δεν είναι; Για αυτό, η σημαντικότερη άσκηση είναι Η ΣΚΕΨΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. Η άσκηση αυτή δεν εξαρτάται από άλλα άτομα, αλλά μόνο από τον καθένα μας. Επειδή πραγματοποιούμε τη Δέηση για τις ψυχές των  Προγόνων και έχουμε τη σκέψη στραμμένη προς αυτούς, θα ήθελα να σας εξηγήσω καλύτερα τι σημαίνει «Είμαστε το άθροισμα χιλιάδων προγόνων».

Οι περισσότεροι άνθρωποι που πιστεύουν στην ύπαρξη του πνευματικού κόσμου, νομίζουν ότι τα πνεύματα εκδηλώνονται μόνο μέσω των μέντιουμ, της κατάληψης και της επισκίασης. Ή ακόμα όταν κάποιος πρόγονος εμφανίζεται μέσα σε ένα όνειρο για να κάνει κάποια προειδοποίηση.

Όμως, ο Μέισου-Σάμα μας δίδαξε ότι ο αληθινός πνευματικός άνθρωπος δεν είναι αυτός που μόνο πιστεύει στην ύπαρξη των πνευμάτων, γιατί βλέπει ή ακούει τις εκδηλώσεις τους, αλλά αυτός που καταφέρνει να αντιληφθεί την εκδήλωση τους μέσω των συναισθημάτων του. Αυτό που πολλά άτομα δεν ξέρουν, είναι ότι οι πρόγονοι τους είναι ζωντανοί μέσα τους, και εκδηλώνονται κάθε στιγμή. Ξέρετε ότι οι πρόγονοι μας επικοινωνούν μαζί μας μέσω του συναισθήματος μας; Συνήθως νομίζουμε ότι όλα όσα αισθανόμαστε, επιθυμούμε και σκεφτόμαστε είναι δικά μας, έτσι δεν είναι; Αλλά πραγματικά, δεν είναι όλα! Δυνατά συναισθήματα, πολλές φορές είναι εκδήλωση των προγόνων μας. Αυτό είναι που δεν αντιλαμβανόμαστε!

Όπως μας καθοδήγησε ο Κιόσου-Σάμα, είναι σημαντικό να είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι είμαστε το σύνολο χιλιάδων προγόνων γιατί ακόμα και αν δεν έχουν πια υλικό σώμα, εξακολουθούν να ζουν μέσα μας, ως συνείδηση, σκέψη και γενετική πληροφορία. Για παράδειγμα: Κάποιοι από εσάς  όταν δεχτήκατε Τζορέι για πρώτη φορά, δεν αρχίσατε να κλαίτε να χωρίς να ξέρετε γιατί; Και μετά από το κλάμα δεν αισθανθήκατε μια πνευματική γαλήνη που δεν είχατε νιώσει ποτέ πριν; Τότε εκείνο το κλάμα θα μπορούσε να ήταν η εκδήλωση της ευγνωμοσύνης κάποιου πρόγονου, για το Φως που δεχόταν μέσω του Τζορέι. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα μιας εκδήλωσης, δε νομίζετε;

Όταν οι πρόγονοι είναι φωτισμένοι και είναι σε υψηλό επίπεδο, εκδηλώνονται μέσω της χαράς μας, της καλής διάθεσης μας, της ευγνωμοσύνης μας, τέλος πάντων, μέσω των θετικών συναισθημάτων. Αλλά αν υποφέρουν, χρειάζονται τη βοήθεια μας, και εκδηλώνονται στη θλίψη μας, στην ανησυχία μας, στο θυμό μας, στα αρνητικά συναισθήματα μας. Όταν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι αυτά τα πράγματα είναι εκδήλωση των προγόνων μας, αντιδρούμε σαν να ήταν προσωπικό μας συναίσθημα, και προσπαθούμε να το λύσουμε με τον τρόπο μας, και οι προγονοί μας απογοητεύονται και στενοχωριούνται, γιατί δεν καταλαβαίνουμε το μήνυμα τους.

Αυτό που θέλω να σας εξηγήσω σήμερα είναι πώς μπορούμε να σώσουμε τους προγόνους μας.

Πρώτα από όλα, ο καθένας μας πρέπει να δημιουργήσει ένα δεύτερο άτομο για να παρατηρεί όλα τα συναισθήματα μας, από έξω προς τα μέσα. Έτσι, όταν αντιληφθούμε κάποιο αρνητικό συναίσθημα μέσα στην καρδιά μας, αυτό το δεύτερο άτομο θα μας ειδοποιήσει: «Κοίτα! Αυτό το συναίσθημα είναι εκδήλωση των προγόνων που υποφέρουν και χρειάζονται υποστήριξη». Αφού ξέρουμε αυτό, θα προσπαθήσουμε να τους πούμε ότι  θα καθοδηγήσουμε αυτό το συναίσθημα στον Μέισου-Σάμα λέγοντας το εξής: «Παρακαλώ Μέισου-Σάμα, δέξου αυτό το αρνητικό συναίσθημα από τον πρόγονο μου και εξάγνισε τα μιάσματα του για να σωθεί. Τα παραδίδω στον Κύριο» Έτσι ο Μέισου-Σάμα θα ανταποκριθεί στη αίτηση μας, γιατί είναι ο Σωτήρας μας.

Το να σκεφτεί κανείς έτσι, είναι ο δρόμος για να γίνει αληθινός πνευματικός άνθρωπος. Θα ήθελα όλοι οι μεσσιανιστές να κάνουν αυτή την άσκηση της ΣΚΕΨΗΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να καθοδηγήσουμε στον Μέισου-Σάμα έναν έναν (όλους τους προγόνους μας), όλα τα αρνητικά συναισθήματα. Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα εκπληρώσουμε την αποστολή μας ως εκπρόσωποι των προγόνων, εδώ στη Γη, οδηγώντας τον καθένα από αυτούς στο δρόμο του Παραδείσου.

Για πολλούς προγόνους, εμείς είμαστε η μοναδική ελπίδα για να είναι δεχτοί στον Παράδεισο. Εκτός από αυτό, μέσω αυτής της άσκησης, εξαλείφοντας πολλά πνευματικά μιάσματα, θα κάνουμε τη θεϊκή σπίθα να λάμπει και να ακτινοβολεί το αληθινό Φως σε όλους όσους είναι συνδεδεμένοι μαζί μας.

Η Δέηση για τις Ψυχές των Προγόνων τελείωσε πριν λίγο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα βρεθούμε μαζί τους μόνο του χρόνου.

Όπως είπα, οι προγονοί μας είναι μαζί μας κάθε μέρα και εκδηλώνονται μέσω των συναισθημάτων μας. Οι πρόγονοί μας ήδη δέχτηκαν την άδεια του Μέισου-Σάμα για να υπηρετούν μαζί μας, και για να είναι χρήσιμοι στο Θεϊκό Έργο. Για αυτό το λόγο εκείνοι μας καθοδήγησαν.  Όπως βεβαίωσε ο Κιόσου-Σάμα, αν όλοι οι μεσσιανιστές ασκούν τα δυο βασικά σημεία της φιλοσοφίας μας (ότι όλοι μας έχουμε την Θεία Σπίθα μέσα μας και είμαστε το άθροισμα των προγόνων μας), ο πνευματικός κόσμος θα αλλάξει. Θα ήθελα να σας δώσω μια καθημερινή άσκηση της σκέψης. Θέλετε να την κάνετε;

Άσκηση

Κάθε πρωί, πριν βγείτε από το σπίτι σκεφτείτε:

  1. Έχω μια θεϊκή σπίθα, είμαι αντιπρόσωπος του Θεού σε αυτό τον κόσμο και όλα τα άτομα που θα συναντήσω σήμερα είναι επίσης αντιπρόσωποι του Θεού.
  1. Είμαι το άθροισμα των προγόνων μου, για αυτό είμαι αντιπρόσωπος όλων τους και θέλω να εκδηλωθούν στις σκέψεις και στα συναισθήματα μου για να τους καθοδηγήσω στον Μέισου-Σάμα.
  1. Μαζί τους θέλω να υπηρετήσω στο Θεϊκό Έργο ως όργανο του Μέισου-Σάμα

Και τη νύχτα πριν κοιμηθούμε ας σκεφτούμε: «Θέλω να ευχαριστήσω γιατί υπηρέτησα στο Θεϊκό Έργο μαζί με όλους τους προγόνους μου, επιβεβαιώνοντας πάντα, κάθε μέρα, αυτή τη σκέψη»

Τώρα θέλω να ρωτήσω σε όλους τους προγόνους που είναι εδώ παρόν: καταλάβατε καλά αυτά που είπα;

Ωχ! Σχεδόν κανένας δεν απάντησε… Εσείς δεν είστε αντιπρόσωποι τους; Τότε θα ρωτήσω ξανά: κύριοι πρόγονοι είστε συνδεδεμένοι με όλους τους παρόντες απογόνους! Καταλάβατε καλά αυτά που είπα πριν; Ναι;

Τα συγχαρητήρια μου! Τότε κύριοι πρόγονοι μπορείτε να μένετε ήσυχοι γιατί από σήμερα και στο εξής οι απόγονοι σας, οι οποίοι είναι οι αντιπρόσωποι σας, θα ανοίξουν την πόρτα της σωτηρίας, για να καταλάβουν ακόμα περισσότερο την εκδήλωση των συναισθημάτων σας.

Τώρα θέλω να σας μιλήσω, αντιπρόσωποι των αγαπημένων όντων που έχουν πεθάνει. Ξέρω ότι όλοι θα έχετε πολύ δουλειά, καθοδηγώντας έναν έναν τους χιλιάδες προγόνους σας. Αλλά ξέρω ότι στο τέλος, θα αισθανθείτε μια ασύγκριτη ευτυχία, γιατί αυτή η ευτυχία θα είναι το άθροισμα της ευτυχίας χιλιάδων προγόνων που σώθηκαν στον Πνευματικό Κόσμο.

Ευχαριστώ πολύ και καλή αποστολή σε όλους!