Κέντρο Τζορέι Ελλάς, εγκαίνια

Κέντρο Τζορέι Ελλάς, εγκαίνια

Χαιρετισμός στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Τζορέι Ελλάς
15 Οκτωβρίου 2016

Αυτό το νέο Κέντρο σημαίνει πολλά για εμάς. Πρώτα από όλα, φέτος κλείσαμε 25 χρόνια υπηρεσίας στην Ελλάδα, από το 1991.

Όλο αυτό το εγχείρημα βασίζεται στον εθελοντισμό και στην προσφορά πολλών ανθρώπων. Ο βασικός στόχος μας είναι η δημιουργία ενός ιδανικού κόσμου, απαλλαγμένου από ασθένειες (ψυχικές και σωματικές), φτώχεια και συγκρούσεις. Γιατί πιστεύουμε ότι ο Δημιουργός, ο ένας Θεός, όπως αναγράφεται εδώ πίσω σε αυτήν την εικόνα, θέλει τα παιδία Του, τα δημιουργήματα Του, να κατακτήσουν το δικαίωμα να ζήσουν σε έναν όμορφο κόσμο. Σε έναν κόσμος συνδυασμό της δημιουργίας του Θεού, της φύσης και του ανθρώπου. Χωρίς κόπο και προσπάθεια τίποτα δεν έχει αξία σε αυτόν τον κόσμο. Ο Θεός, το Σύμπαν, δεν δίνει τίποτα χωρίς αξιοκρατία.

Ο Θεός μας δημιούργησε ως θείες σπίθες, αγνές αλλά άπειρες. Μας έδωσε την ελεύθερη βούληση και μας εκπαιδεύει δια των αιώνων μέχρι να καταλάβουμε τη θεϊκή μας καταγωγή.

Το Τζορέι (που σημαίνει εξαγνισμός του πνεύματος και που είναι μια αλτρουιστική πράξη μετάδοσης συμπαντικής-πνευματικής ενέργειας), η ασχολία με την Τέχνη υψηλού επιπέδου και η ασχολία με τη Φυσική Γεωργία, δηλαδή, η καλλιέργεια τροφίμων χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, αποτελούν την τριλογία στην οποία βασίζεται όλη η φιλοσοφία μας. Φάρμες του Κέντρου Τζορέι υπάρχουν σε πολλές χώρες του κόσμου, όπου γίνονται σεμινάρια για αγρότες, για γεωπόνους και για απλούς ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με βιοκαλλιέργειες. Στη Βραζιλία, στην Ταϊλάνδη και στην Αγκόλα υπάρχουν μάλιστα και επίσημες Σχολές Φυσικής Γεωργίας αναγνωρισμένες από τα κράτη αυτά.

Όσον αφορά το Τζορέι, είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις κάτι εντελώς πνευματικό και θεϊκό με ανθρώπινα λόγια. Μια βιωματική εμπειρία με το Τζορέι αξίζει πολύ περισσότερο από ωραίες λέξεις. Θα μπορούσα να σας κάνω μια πολύ πλούσια ομιλία για το θέμα. Αλλά η εμπειρία μου, μετά από τόσα χρόνια ασχολίας με το Τζορέι, με δίδαξε ότι όσο λιγότερο μιλάω, τόσο περισσότερη δύναμη εκδηλώνεται μέσα από την πράξη του Τζορέι.

Σήμερα υπάρχουν Κέντρα Τζορέι σε περίπου 90 χώρες. Η αφετηρία ήταν στην  Ιαπωνία, όπου το 1947 ο Μέισου-Σάμα ίδρυσε τη Σεκάι Κιουσέι Κιό. Ένα πνευματικό και πολιτιστικό κίνημα για τη δημιουργία αφυπνισμένων και επομένως, ευτυχισμένων ανθρώπων.

Μας ρωτούν αν είμαστε θρησκεία, αν είμαστε ένα φιλοσοφικό κίνημα ή ένα σύλλογος πολιτιστικός. Η λέξη θρησκεία σημαίνει ένωση με το θείο, όποτε υπό αυτήν την έννοια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είμαστε θρησκεία. Φιλοσοφία σημαίνει ότι είμαστε φίλοι της σοφίας. Ναι, είμαστε, και προσπαθούμε να την καλλιεργούμε καθημερινά, προπαντός μέσα από πράξεις. Σύλλογος πολιτιστικός; Ναι, μας αρέσει η συλλογικότητα, πιστεύουμε σε αυτήν, πιστεύουμε στη συγκέντρωση και στην συλλογή καλών ιδεών. Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο, βάζοντας ένα ν, γίνεται συν-λόγος, να λέμε τα ίδια πράγματα δηλαδή, να πιστεύουμε στα ίδια πράγματα.

Σαφώς και πολιτιστικός, αφού μας αρέσει η Τέχνη και όλες οι δημιουργίες του ανθρώπου σε όλες τις εκφάνσεις τους. Δηλαδή, είμαστε όλα αυτά μαζί και τίποτα από όλα αυτά, αφού αυτό το έργο είναι πρωτότυπο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Όλες οι μορφές οργανώσεων είναι ανθρώπινες δημιουργίες. Συχνά λειτουργούν αυτόνομες και απομακρυσμένες από τον Δημιουργό, από τη Μεγάλη Φύση. Βασίζονται στο νου και στην ευφυΐα κάποιων ανθρώπων. Ακόμη και οι περισσότερες θρησκείες έχουν απομακρυνθεί από την αρχική τους αποστολή.

Ωστόσο, πιστεύουμε ότι πίσω από όλες τις ανθρώπινες δημιουργίες, στην πραγματικότητα υπάρχει μια Δύναμη, αόρατη ας το πούμε, που αφήνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι μόνοι τους δημιουργούν ότι θέλουν. Αυτό που κάνουμε εδώ είναι η προσπάθεια να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή τάξη. Δηλαδή είμαστε συνδημιουργοί, μαζί με τον Ύψιστο Θεό. Ο Θεός δεν κάνει και δεν θέλει να κάνει τίποτα από μόνος Του. Αλλά ούτε οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα από μόνοι τους, παρόλο που θα το ήθελαν.

Το όραμα μας

Κάποιοι δεν πιστεύουν ότι βασιζόμαστε μόνο στις προσφορές ευγνωμοσύνης του κόσμου, των μελών μας και των υποστηρικτών μας. Και όμως, παρότι αυτό φαίνεται ουτοπικό, είναι εφικτό, γιατί όταν κάτι βασίζεται στην αγάπη και στον αλτρουισμό, όλα γίνονται, ακόμα και σε δύσκολες εποχές, όπως αυτές που ζούμε σήμερα στη χώρα μας. Και εδώ, σε αυτόν τον χώρο, προσπαθούμε να κάνουμε ένα μικρό μοντέλο ενός ιδανικού κόσμου, βασισμένο στην Αλήθεια, στο Καλό και στο Ωραίο. Τα σχέδια μας όμως, είναι πολύ μεγαλύτερα. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα πρότυπο ιδανικού κόσμου σε μεγάλη κλίμακα.Ένα πρότυπο ιδανικής πόλης, με καθαρά συναισθήματα, με καθαρές και ειλικρινές σκέψεις, με καθαρό περιβάλλον, καθαρή τροφή, με σεβασμό στη Μητέρα Γη, και επομένως, στον Δημιουργό μας, στον Ουράνιο Πατέρα μας. Με άλληλο σεβασμό μεταξύ των ανθρώπων. Όλα όμως ξεκινούν από ένα μικρό δείγμα, ένα μικρό μοντέλο, και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε εδώ.

Κάποιοι μπορεί να μας θεωρήσουν ουτοπικούς, ονειροπόλους, αφελείς, ας το πούμε ευγενικά. Κι όμως, γνωρίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, βαθιά μέσα τους, θέλουν να πιστεύουν σε ένα τέτοιο κόσμο και σε μια τέτοια προσπάθεια, απλά έχουν κουραστεί και έχουν απογοητευτεί από αυτά που βλέπουν γύρω τους, έχουν απογοητευτεί από τους ανθρώπους και έτσι, απλά αποσύρονται και εγκαταλείπουν τον αγώνα, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε ένα κόσμο γεμάτο ψευτιά και βόλεμα.

Ο Μέισου-Σάμα στο μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μας έδειξε ότι αυτό είναι εφικτό. Το έκανε σε τρεις πόλεις της Ιαπωνίας, στο Χακόνε, στο Ατάμι και στο Κιότο, όπου δημιούργησε μικρά δείγματα αυτού του ιδανικού κόσμου. Οι συνεχιστές του έργου του υιοθέτησαν τις ιδέες αυτές και το συνέχισαν σε χώρες όπως η Βραζιλία (στο Γκουαραπιράνγκα), η Ταϊλάνδη (στο Σαραμπούρι) και τώρα στην Αγκόλα (στο Κακουάκου). Δεν θα γίνει και στην Ελλάδα, σε αυτή τη ευλογημένη και γεμάτη ενέργεια χώρα; Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει!

Η κατάσταση

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από φάρμακα, δεν πιστεύουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς φάρμακα, χωρίς χημικές ουσίες. Το γνωρίζετε ότι υπάρχει δραματική αύξηση ψυχοφαρμάκων στα λύματα της Αθήνας; Έχει γίνει πρόσφατη έρευνα για αυτό το θέμα. Γνωρίζετε επίσης ότι, σύμφωνα με έρευνες, η ανθρωπότητα χάνει σταδιακά τη μάχη των αντιβιοτικών, αφού τα μικρόβια γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά λόγω της ανεύθυνης υπερβολικής χρήσης τέτοιων φαρμάκων;

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου το να είσαι ευγενικός, θεωρείται δείγμα αδυναμίας. Φοβόμαστε να μιλήσουμε με τους γείτονες, και ας είναι μια πόρτα μακριά μας. Φοβόμαστε ότι πάντα ο άλλος κάτι κρύβει, ότι τίποτα δεν δίνεται χωρίς συμφέρον. Με λίγα λόγια, χάνουμε την ανθρωπιά μας, χάνουμε τη ψυχική μας υγεία και σιγά-σιγά χάνουμε και τη σωματική μας υγεία.

Η ώρα της μεγάλης στροφής έρχεται. Ο Δημιουργός μας δεν θέλει άλλο να μας βλέπει να υποφέρουμε έτσι και να απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από Αυτόν. Ήρθε η ώρα της επιστροφής στις ρίζες μας, στις πνευματικές ρίζες της ανθρωπότητας. Όλα είναι ένα, όλα βρίσκονται μέσα σε ένα κύτταρο, όλα είναι το αποτέλεσμα του ενός. Εγώ, ως μονάδα, πρέπει να αλλάξω για να αλλάξει ο κόσμος ολόκληρος. Σας ευχαριστώ πολύ που με βοηθάτε να αλλάζω καθημερινά κι έτσι, να μπορώ να βοηθάω ανθρώπους που επίσης θέλουν να αλλάξουν.

Καλώς ήρθατε όλοι εσείς που θέλετε να αλλάξετε και που θέλετε έναν καλύτερο κόσμο για εσάς και έναν καλύτερο κόσμο για τους απογόνους σας.

Κέντρο Τζορέι Ελλάς, εγκαίνια

Κέντρο Τζορέι Ελλάς, εγκαίνια

You may also like