Αποστολή του Κινήματος

Αποστολή του Κινήματος

Αποστολή του Κινήματος

Εδώ και εκατοντάδες χρόνια η Ανθρωπότητα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το Νόμο της Φύσης. Νόμο που διέπει το Σύμπαν, και κινείται με τη Θέληση του Θεού, και με την δύναμη της Αλήθειας.

Κινούμενος από τον υλισμό και τον εγωισμό, τις τάσεις αυτές που γεννούν την υπέρμετρη και δίχως αρχές φιλοδοξία, ο άνθρωπος καταστρέφει  σιγά σιγά την ισορροπία του πλανήτη. Το αποτέλεσμα είναι να επιφέρει  μονάχα δυστυχία για τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.

Οι επιπτώσεις από την έλλειψη σεβασμού στους νόμους της φύσης διαφαίνονται σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας: στη γεωργία, στην ιατρική, στην παιδεία, στην υγεία, στην τέχνη, στο περιβάλλον, στην πολιτική, στην οικονομία, στις κοινωνικές υποθέσεις κ.λ.π. Η κατάσταση αυτή έχει πλέον φθάσει σε οριακό σημείο. Αν συνεχιστεί, ο άνθρωπος θα καταλήξει στην καταστροφή του και στην καταστροφή του ίδιου του πλανήτη.

Το Παγκόσμιο Μεσσιανικό Κίνημα και το Ίδρυμα Μοκίτι Οκάντα έχουν ως αποστολή να επισημάνουν στην Ανθρωπότητα τι κινδύνους προμηνύει η θλιβερή αυτή πραγματικότητα.  Διαμέσου της φιλοσοφίας που πρεσβεύει, να υποδείξει το δρόμο που θα κάνει τους ανθρώπους να επανέλθουν στον φυσικό τρόπο ζωής. Αυτό θεμελιώνεται στην πνευματική εξύψωση και στον αλτρουισμό. Έτσι ο άνθρωπος και η ανθρωπότητα αλλά και όλος ο πλανήτης θα οδηγηθούν εκ νέου  στην πρωταρχική τους ισορροπία. Σε έναν τρόπο ζωής που θα βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τη Φύση και με το Σύμπαν.

Οι βασικές δραστηριότητες που αναπτύσσουμε σήμερα είναι: η άσκηση του Τζορέι, η πνευματική εξύψωση μέσω του Ωραίου και η πρακτική της Φυσικής Γεωργίας. Αυτές είναι άμεσα συνδεδεμένες με την προώθηση των ιδανικών που απορρέουν από τη φιλοσοφία μας.

Μ’ αυτή την έννοια, μπορούμε να πούμε ότι αποστολή του Παγκόσμιου Μεσσιανικού Κινήματος και του Ιδρύματος Μοκίτι Οκάντα συμβάλει ώστε ο υλισμός να μετατραπεί σε πνευματική εξύψωση, ο εγωισμός να μετατραπεί σε αλτρουισμό και στην αναζήτηση μιας φιλοσοφίας και στάσης που θα οδηγήσει τους ανθρώπους σε μια ζωή εναρμονισμένη με τους Νόμους της Φύσης.

Αυτό θα είναι η απαρχή για την δημιουργία ενός πρότυπο Επίγειου Παραδείσου και η ανατολή ενός Νέου Πολιτισμού.