Η Φιλοσοφία του Μέισου-Σάμα και του Τζορέι

Η Φιλοσοφία του Μέισου-Σάμα και του Τζορέι

Η Φιλοσοφία του Μέισου-Σάμα και του Τζορέι

Κατά τη διάρκεια τριών χιλιάδων ετών, η ανθρωπότητα απομακρυνόταν από το Νόμο της Φύσης, ο οποίος είναι ο Νόμος του Σύμπαντος, η Θέληση του Θεού, η Αλήθεια. Ο άνθρωπος οδηγούμενος από τον υλισμό, πιστεύει μόνο σε εκείνο που βλέπει. Ο εγωισμός του τον κάνει να πράττει σύμφωνα με το δικό του συμφέρον. Τελικά όμως εγκλωβίζεται από την υπερβολική και επουσιώδη του φιλοδοξία, καταστρέφοντας την ισορροπία του πλανήτη. Έτσι δημιουργεί δυσαρμονία και δυστυχία στον εαυτό του και στον πλησίον του.

Οι σοβαρές συνέπειες της έλλειψης σεβασμού προς τους Φυσικούς Νόμους μπορούν να επιβεβαιωθούν στη γεωργία, στην ιατρική, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στο περιβάλλον, στην πολιτική, στην οικονομία, και σε όλους τους άλλους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει στο όριο.  Αν ο άνθρωπος εξακολουθεί να δρα με αυτό τον τρόπο, είναι βέβαιο ότι θα καταστρέψει τον πλανήτη και στον εαυτό του.

Ο Μέισου-Σάμα ίδρυσε την Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία, με σκοπό την αφύπνιση της ανθρωπότητας, προειδοποιώντας την για αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα. Η μεσσιανική φιλοσοφία καλλιεργεί την πνευματικότητα και τον αλτρουισμό. Κάνει τον άνθρωπο να πιστεύει στο αόρατο και διδάσκει ότι το πνεύμα και το συναίσθημα υπάρχουν, όχι μόνο στον άνθρωπο, αλλά και στα ζώα, στα φυτά καθώς και σε όλα τα υπόλοιπα όντα.

Η διάδοση του Τζορέι, η ανάπτυξη της Φυσικής Γεωργίας και η διάδοση του Ωραίου, είναι βασικές πρακτικές της Φιλοσοφίας του Μέισου-Σάμα, ικανές να μετατρέπουν τους ανθρώπους από υλιστές σε πνευματικούς, και τους εγωιστές σε αλτρουιστές, επαναφέροντας τον πλανήτη στη αρχική του ισορροπία.

Ο τελικός σκοπός είναι η ανακατεύθυνση της ανθρωπότητας σε μια ζωή σύμφωνη με το Νόμο της Φύσης, η οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού, θεμελιωμένου στην αληθινή υγεία, στην ευημερία και στην ειρήνη.

You may also like