Φυσική αυτοθεραπεία

Φυσική αυτοθεραπεία

Φυσική αυτοθεραπεία

Ο άνθρωπος αποτελεί την κορωνίδα της δημιουργίας του Θεού και για αυτό είναι προικισμένος με έμφυτη δύναμη αυτοθεραπείας. Πράγματι, η επιστήμη διαθέτει μόνο μερική κατανόηση του ανθρώπινου οργανισμού και κανείς δεν μπορεί να πει πόσες εκατονταετίες θα χρειαστούν για να αποκτηθεί πλήρης κατανόηση, αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια κατανόηση θα είναι ποτέ εφικτή.

Συλλογιστείτε το θαύμα της ανθρώπινης ύπαρξης: Πόσο υπέροχο είναι το ανθρώπινο πλάσμα, με τα μέλη του, τις λεπτές λειτουργίες της βούλησης και της σκέψης, των συγκινησιακών εκφράσεων της χαράς, του θυμού, της λύπης και της ικανοποίησης. Τα νευρικά κύτταρα είναι πολύ ευαίσθητα και αντιδρούν και στο περπάτημα ενός μυρμηγκιού. Η γλώσσα είναι ικανότατη στο να ξεχωρίζει κάθε είδους γεύσεις, στο να εκφράζει κάθε σκέψη καθώς και στο να διακρίνει τα συναισθήματα του κατόχου της. Τα πρόσωπα εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μοναδικά και ξεχωριστά.

Ιδιαίτερα μυστήρια είναι η λειτουργία της αναπαραγωγής. Τα σώματά μας διαθέτουν τη μυστηριώδη δύναμη να δημιουργούν την ανεκτίμητη ανθρώπινη σάρκα και αυτή η έμφυτη εσωτερική δύναμη δεν μπορεί ποτέ να αποκτηθεί ούτε με την γνώση ούτε με την ιατρική ούτε με μηχανικό τρόπο.

Αν κάθε άνθρωπος έχει τη δύναμη να δημιουργεί άνθρωπο, είναι τόσο ακατανόητο το να διαθέτει τον μηχανισμό αυτοθεραπείας των δικών του ασθενειών;

Το μεγαλύτερο λάθος της σύγχρονης ιατρικής είναι η υποτίμηση της θεραπευτικής ικανότητας με την οποία είναι προικισμένοι όλοι οι άνθρωποι. Πολλοί άνθρωποι μόλις αρρωστήσουν πάνε αμέσως στο γιατρό και αφού τους εξετάσει, κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Έκανες πολύ καλά που ήρθες σε μένα αμέσως, αν είχες καθυστερήσει θα ήταν πολύ αργά».

Οι γιατροί λένε παρόμοια πράγματα γιατί πιστεύουν ότι η αρρώστια, όταν δεν δεχτεί θεραπεία, αναπόφευκτα χειροτερεύει. Δεν τους αρέσει καθόλου να μην ασχοληθούν αμέσως με μια κατάσταση, δίνοντας κάποια συνταγή ή θεραπεία που παρεμβαίνει στην φυσική πορεία της αυτό-θεραπείας του σώματος. Και αυτό το ονομάζουν «προληπτική ιατρική».

Το σώμα έχει δημιουργηθεί για να αυτορυθμίζεται με συνεχή διαδικασία αυτοκάθαρσης και να αποβάλλει με φυσιολογικό τρόπο τις τοξίνες. Αυτή η θαυματουργική φυσική διαδικασία συνοδεύεται από κάποιο πόνο και δυσανεξία, αλλά το άτομο πολύ σύντομα νοιώθει καλύτερα από πριν, αν επιτρέψουμε στη λειτουργία να ολοκληρώσει την πορεία της.

Μέισου-Σάμα

You may also like