Δέηση της Αρχής της Άνοιξης 4 Φεβρουαρίου του 2019

Δέηση της Αρχής της Άνοιξης

Ομιλία του Κιόσου-Σάμα

Δέηση της Αρχής της Άνοιξης

Ξενοδοχείο Nagoya Castle, Ιαπωνία

        Χρόνια πολλά σε όλους σε αυτήν τη Δέηση της Αρχής της Άνοιξης.

       Αυτή τη στιγμή, όπως κάνω πάντα, όλα όσα νιώθω και σκέφτομαι θα τα ανακοινώσω στον Θεό, μέσα από τον Μέισου-Σάμα, τον οποίο θα παρακαλέσω να με καθοδηγήσει, και θα προχωρήσω σταθερά, βήμα προς βήμα, μαζί με όλους εσάς.

       Με βαθύ σεβασμό και φόβο του Θεού, σας λέω ότι η πρόθεση του Θεού στη Δημιουργία είναι να κάνει τα παιδιά Του να γεννηθούν κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν. Η πρόθεσή του Θεού είναι να κάνει όλα τα ανθρώπινα όντα να γίνουν παιδιά Του, Μεσσίες. Για αυτό το λόγο, ο Θεός ετοίμασε τον Παράδεισο, ακόμα και πριν αρχίσει το έργο Του, της Δημιουργίας όλου του Σύμπαντος. Έτσι, ο Θεός συνέλαβε τα αναρίθμητα πνευματικά παιδιά Του, δηλαδή εμάς, στον Παράδεισό Του και μας έδωσε στον καθένα μας το ίδιο όνομα, το όνομα «Μεσσίας». Αυτό δεν σημαίνει ότι διαχωριστήκαμε ή χωριστήκαμε από τον Θεό. Ήμασταν μαζί και ενωμένοι με το σώμα του Θεού.

       Στην πραγματικότητα, ακόμα και από τότε που ήρθαμε στη Γη, αλλά και μέχρι σήμερα, κουβαλάμε το σώμα του Θεού μέσα μας και είμαστε ενωμένοι μαζί Του. Το σώμα του Θεού ακόμα βρίσκεται μέσα μας και είναι το πραγματικό μας εγώ –το οποίο κατέχει το όνομα Μεσσίας. Συνεπώς, ο Θεός και το όνομα Μεσσίας είναι ένα. Ο Θεός εμπιστεύτηκε τη θέλησή Του στο όνομα Μεσσίας και είναι μέσα από αυτό το ιερό όνομα, που ο Θεός δημιουργεί τα πάντα και κυβερνάει τον Ουρανό και τη Γη. Ο Θεός αυτή τη στιγμή εκτελεί το έργο Του της Δημιουργίας μέσα από τον καθένα από μας με σταθερή και απόλυτη εξουσία, σύμφωνα με το σχέδιο που Εκείνος καθόρισε πριν πολύ καιρό, στην Αρχή. 

        Ξεχάσαμε το ποιος είναι ο αληθινός μας Πατέρας και ποια είναι η θέλησή Του. Αντί να αναζητάμε τον Θεό, ζούμε προσπαθώντας ακούραστα να έχουμε την εξουσία και να τη χρησιμοποιούμε σαν να ήταν δική μας. Με αυτή την έννοια, είναι σαν να είχαμε μπει σε ένα μακρύ ύπνο.

        Όμως, ο Μέισου-Σάμα μας ξύπνησε. Μας έκανε να αντιληφθούμε ότι ο Θεός είναι η πηγή της κάθε εξουσίας και του φωτός και ότι το όνομα Μεσσίας είναι το πνευματικό φως, η δύναμη του Θεού και η αιώνια αναπνοή του Θεού που υπάρχουν μέσα στον καθένα από εμάς.

        Αν το θέλουμε, μπορούμε να δεχτούμε τη συγχώρεση που περιλαμβάνεται στο όνομα Μεσσίας, να επιστρέψουμε στον Παράδεισο, να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά του Θεού και να λαμβάνουμε την αιώνια ζωή. Πόσο μεγαλειώδης είναι η αγάπη του Θεού! Μας μεγαλώνει και μας εκπαιδεύει, πνευματικά και υλικά, μέσα από αυτή την άφθονη αγάπη. Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε σε αυτή την αγάπη και να υπηρετούμε στο έργο Του, που είναι να κάνει όλη την ανθρωπότητα να γεννηθεί ξανά, μαζί με όλους τους προγόνους και όλα τα πράγματα.

       Ο Μέισου-Σάμα είπε ότι «γεννήθηκε ξανά» και ότι έγινε το παράδειγμα για να το ακολουθήσουμε. Ωστόσο, τι σημαίνει «να γεννηθούμε ξανά»; Θέλει να πει μήπως, ότι πρέπει να γίνουμε ξεχωριστά άτομα και να φτάσουμε σε ένα μεγαλείο, στο οποίο οι απλοί άνθρωποι δεν μπορούν να το φτάσουν; Ή μήπως σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε σαν τους αγίους, ακέραιοι και γεμάτοι αρετές, που ποτέ δεν κάνουν λάθη; Το να γεννηθούμε ξανά δεν σημαίνει τίποτα από όλα αυτά.

        Στην ανακοίνωσή της 5ης Ιουνίου του 1954, στην οικία του, το Hekiunso, ο Μέισου-Σάμα αρχικά είπε ότι «ένας Μεσσίας είχε γεννηθεί». Αμέσως μετά, είπε ότι ο ίδιος είχε γεννηθεί ξανά. Έτσι, ποιος μπορούσε να είχε γεννήσει έναν Μεσσία; Δεν είναι ξεκάθαρο ότι, σύμφωνα με τα λόγια του, ο Μέισου-Σάμα παραδέχτηκε την ύπαρξη κάποιου που γέννησε έναν Μεσσία; Προφανώς, αυτός που τον γέννησε δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Θεό –ο Μοναδικός Θεός, ο αληθινός μας Πατέρας.

       Οι ψυχές μας δεν είναι δικές μας, ανήκουν στον Θεό. Για να μας αναθρέφει και να μας εκπαιδεύει, ο Θεός επέτρεψε να αμαρτήσουμε, νομίζοντας ότι οι ψυχές ήταν δικές μας, ότι μας ανήκουν. Πρέπει να αφυπνιστούμε σχετικά με την αγάπη του Θεού, να μετανοήσουμε για το ότι κατανοήσαμε λάθος το τι σημαίνει να δεχτούμε τη συγχώρεση του Θεού. Πρέπει να επιστρέψουμε τις ψυχές μας σε Αυτόν που πραγματικά ανήκουν, δηλαδή, στον Θεό.

        Πιστεύω ότι ο Μέισου-Σάμα απλά, έκανε αυτό. Ως ο δικός μας εκπρόσωπος και για το δικό μας καλό, ο Μέισου-Σάμα μετανόησε, δέχτηκε τη συγχώρεση του Θεού μέσα από το όνομα Μεσσίας και παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό.  Είμαι βέβαιος ότι ο Θεός δέχτηκε το συναίσθημα του Μέισου-Σάμα, του παραχώρησε τη δική Του αιώνια ψυχή που ονομάζεται Μεσσίας και έκανε τον Μέισου-Σάμα να γεννηθεί ξανά ως αληθινό Του παιδί. Αυτός ήταν ο λόγος που το 1954 ο Μέισου-Σάμα είπε ότι «ένας Μεσσίας είχε γεννηθεί» και ότι ο ίδιος είχε «γεννηθεί ξανά».

        Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Μέισου-Σάμα υπηρέτησε τον Θεό και εκπλήρωσε την αληθινή θέλησή Του ως πρωτοπόρος, εκπροσωπώντας όλη την ανθρωπότητα! Δεν πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε τα βήματα του Μέισου-Σάμα, με την επιθυμία να εκπληρώσουμε αυτό που εκείνος κατάφερε; Να γίνουμε πρωτοπόροι, να γεννηθούμε ξανά, για να μπορέσει όλη η ανθρωπότητα να αφυπνιστεί σχετικά με αυτήν την αληθινή σωτηρία από τον Θεό; Είναι ξεκάθαρο αυτό που πρέπει να κάνουμε! Ο Θεός επιθυμεί να γίνουμε αυτό το είδος των ανθρώπων, γιατί επιθυμεί να μοιραστεί με όλους τη χαρά να γεννηθούν ξανά τα παιδιά Του.

        Στην εποχή στην οποία ανακοίνωσε τη γέννηση του Μεσσία, ο Μέισου-Σάμα είπε το εξής: «Η ιεραρχική θέση του Μεσσία είναι η υψηλότερη που μπορεί κάποιος να φτάσει. Στη Δύση, ο Μεσσίας ονομάζεται “Βασιλεύς των Βασιλέων”. Για να σωθεί η ανθρωπότητα, πρέπει να εμφανιστεί ο Μεσσίας. Συνεπώς, αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός». Ο Θεός ένωσε όλους και όλα στο όνομα Μεσσίας και μέσα από αυτό το όνομα, το οποίο είναι το ισχυρότερο από όλα τα ονόματα, Εκείνος βασιλεύει πάνω σε όλα όσα υπάρχουν στον Ουρανό και στη Γη. Ο Θεός βασιλεύει ακόμα και στο πιο βαθύ μέρος του νου και της καρδιάς μας!

        Κάποιες φορές δεν πιστεύουμε ούτε νιώθουμε ότι ο Θεός ελέγχει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας. Όμως, ακόμα και αυτό το συναίσθημα βρίσκεται στα χέρια Του. Και Εκείνος εξιλεώνει τις αμαρτίες μας, μας συγχωρεί, μας σώζει και μας δέχεται στον Παράδεισό Του, μέσα από το όνομα Μεσσίας –το όνομα στο οποίο ο Μέισου-Σάμα έδωσε τόση σημασία. Μήπως για αυτό ο Μέισου-Σάμα μας έμαθε ότι ο «Μεσσίας» κατέχει την υψηλότερη θέση της ιεραρχίας, αυτή του «Βασιλέως των Βασιλέων»;

       Όπως πιθανώς γνωρίζετε, ο ορισμός «Βασιλεύς των Βασιλέων» αναφέρεται στη Βίβλο και στους στοίχους της «Χορωδίας Αλληλούια» του Ορατόριου «Ο Μεσσίας» του Χαίντελ –χορωδία που άρεσε πολύ στον Μέισου-Σάμα και που άκουγε επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Γη. Μετά από την ομιλία μου, η «Χορωδία Αλληλούια» θα ερμηνευτεί από τη χορωδία των μελών, ως προσφορά στον Θεό και στον Μέισου-Σάμα. Μέσα από αυτή την προσφορά, θα δοξάσουμε τον Θεό, ο Οποίος έχει τη δύναμη και την εξουσία να δώσει τη χάρη της συγχώρεσης για τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας. Στο όνομα του Μεσσία, που είναι ενωμένο με τον Μέισου-Σάμα, ας δοξάσουμε τον Θεό, ο Οποίος μας κυβερνά και όλα τα πραγματοποιεί.

       Ενημερώθηκα ότι στην επόμενη Δέηση για τον Επίγειο Παράδεισο, η
«Χορωδία Αλληλούια» θα ερμηνευτεί σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, ως προσφορά στον Θεό, από μέλη όλης της Ιαπωνίας. Επιθυμώ να μην είναι μόνο γυναίκες, αλλά να συμμετέχουν και άνδρες, να αλληλοβοηθιούνται και να προσφέρουν αυτή τη μελωδία, ως ένα σώμα, με μεγάλη χαρά.  Ειλικρινά θα ήθελα μαζί σας να υμνούμε και να δοξάζουμε τον Θεό, στην επόμενη Δέηση του Επίγειου Παράδεισου.

        Θα ήθελα να ολοκληρώσω την ομιλία μου ευγνωμονώντας τον Θεό για την άδεια Του, να υπηρετούμε το εντελώς νέο έργο της σωτηρίας που μας δείχνει ο Μέισου-Σάμα. Θα ήθελα να Τον ευγνωμονώ για την άδεια Του, να γίνουμε πρωτοπόροι του αληθινού θεϊκού έργου. Με την καθοδήγηση του Μέισου-Σάμα, ας υπηρετούμε ακούραστα τον Θεό, του Οποίου το έργο προοδεύει με μια πρωτοφανή ταχύτητα!

You may also like