Δέηση της Αρχής της Άνοιξης 2016

Δέηση της Αρχής της Άνοιξης

Ομιλία του Κιόσου-Σάμα

Δέηση της Αρχής της Άνοιξης

Ιερό Έδαφος του Ατάμι– Ιαπωνία, 4 Φεβρουαρίου του 2016

Με βαθύ σεβασμό και ευλάβεια στον Θεό, θα ήθελα να πω ότι Εκείνος που μας δημιούργησε είναι ο Θεός, ο Δημιουργός. Η πρόθεση της Δημιουργίας είναι οι άνθρωποι να γεννηθούν ξανά ως αληθινά Του παιδιά για θα μπορέσουν να κληρονομήσουν τη δική Του αιώνια ζωή.

Για να πραγματοποιήσει αυτή την πρόθεση, ο Θεός, πριν τη Δημιουργία, στον Παράδεισο, συνέλαβε τα πνεύματα που θα γίνονταν όλα τα πράγματα στο Σύμπαν και αυτά που θα γίνονταν τα ανθρώπινα όντα. Τα ανθρώπινα πνεύματα είναι αυτά που ονομάζουμε «θεϊκά πνεύματα». Έτσι, ο Θεός έδωσε τη λειτουργία της αναπνοής σε όλα τα πνεύματα που συνέλαβε. Ο Θεός ενέχυσε την πρόθεσή Του της Δημιουργίας στην αναπνοή. Σε εμάς, τα θεϊκά πνεύματα, ο Θεός, με την αναπνοή Του, μας έδωσε τη ζωή και τη συνείδησή Του.

Στον Παράδεισο, ο Θεός μας θεώρησε παιδιά Του και έδωσε σε όλους μας το ίδιο όνομα: «Μεσσίας». Συνεπώς, η θέση του Μεσσία δεν ετοιμάστηκε αποκλειστικά για κάποιον που ήταν ιδιαίτερος. Το όνομα και η θέση του «Μεσσία, του ενός γιου του Θεού» δόθηκαν στον Παράδεισο για όλους εμάς, χωρίς εξαίρεση, πριν γεννηθούμε στη Γη.

Στη διαδικασία της Δημιουργίας του Σύμπαντος, ο Θεός πρώτα έστειλε όλα τα πράγματα στη Γη, και στο τέλος έστειλε τα ανθρώπινα όντα, δίνοντας στον καθένα μας τη συνείδηση του εαυτού του. Το γεγονός ότι τα ανθρώπινα όντα απέκτησαν την έννοια του εαυτού τους, δηλαδή, την αντίληψη του «εγώ», δεν είναι το αποτέλεσμα ούτε η πρόθεση της Δημιουργίας του Θεού. Ο σκοπός του Θεού είναι όλα τα ανθρώπινα όντα να γίνουμε παιδιά Του και να μας χαρίσει την αιώνια Του ζωή.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, εμείς, τα ανθρώπινα όντα στη Γη, πρέπει να επιστρέψουμε στον Παράδεισο με τη δική μας θέληση και να θυμόμαστε εκείνα που ο Θεός έκανε για μας στον Παράδεισο, δηλαδή, να θυμόμαστε ότι Εκείνος μας χάρισε την αναπνοή, τη ζωή, τη συνείδηση και την ψυχή Του, και μας έδωσε το όνομα Μεσσία.

Πριν γεννηθούμε στη Γη, ο Θεός έδωσε σε όλους μας την αιώνια ζωή Του. Εκείνη την εποχή, εμείς δεν είχαμε συνείδηση του εγώ. Τώρα που έχουμε ατομική συνείδηση του εαυτού μας, πρέπει, με την ελεύθερη και αυθόρμητη βούλησή μας, να επιστρέψουμε στον Παράδεισο και να δεχτούμε άλλη μια φορά την αιώνια ζωή του Θεού, με το να γεννηθούμε ξανά.

Πρέπει να γεννηθούμε ξανά και να φτάσουμε στη θέση του «Μεσσία, του ενός γιου του Θεού», δηλαδή, στη θέση που ο Θεός μας έδωσε στον Παράδεισο πριν γεννηθούμε στη Γη. Αυτός είναι ο τρόπος για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε την πρόθεση του Θεού και να ζούμε αιώνια.

Ο Θεός ήδη έχει εκπληρώσει την πρόθεσή Του της Δημιουργίας με τον Μέισου-Σάμα. Ο Μέισου-Σάμα κατάφερε να φτάσει στη θέση του «Μεσσία, του ενός γιου του Θεού».

Έτσι, όπως και εμείς, ο Μέισου-Σάμα στάλθηκε στη Γη. Στην πορεία της ζωής του, ο Μέισου-Σάμα απέκτησε την πεποίθηση ότι ο Θεός και ο Παράδεισος υπήρχαν μέσα του. Με τη δική του θέληση, αποφάσισε να επιστρέψει στον εσωτερικό του Παράδεισο μαζί με όλη την ανθρωπότητα και όλα τα πράγματα. Έτσι, έλαβε την αιώνια ζωή του Θεού «άλλη μια φορά» και «γεννήθηκε ξανά». Εκείνος δέχτηκε την αιώνια ζωή και με αυτή γέμισε κάθε κύτταρο του σώματός του. Έτσι, ο Μέισου-Σάμα εκπλήρωσε την πρόθεση της Δημιουργίας του Θεού και έφτασε στη θέση του «Μεσσία, ενός γιου του Θεού».

Ο Θεός ένιωσε απερίγραπτη χαρά και δόξα όταν έκανε τον Μέισου-Σάμα να γεννηθεί ξανά.

Όλες οι δημιουργίες του Θεού, σε όλο το Σύμπαν, έχουν εμποτιστεί με τη μεγαλειώδη χαρά του Θεού. Ο καθένας μας επίσης εμποτίστηκε με αυτή τη χαρά, όπως και όλα τα κύτταρα του σώματός μας.

Τον Ιούνιο του 1954, ο Μέισου-Σάμα δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ένας Μεσσίας είχε γεννηθεί» και ότι ο ίδιος είχε «γεννηθεί ξανά». Πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη δήλωση, ο Μέισου-Σάμα ήθελε να αντιληφθούμε ότι η χαρά του Θεού υπάρχει μέσα στο μυελό του καθενός μας.

Για μας, τους πιστούς του Μέισου-Σάμα, εκείνος είναι το πρότυπό μας. Ο Θεός μας έστειλε τον Μέισου-Σάμα για να μπορέσει ο καθένας μας να εκπληρώσει επίσης τη πρόθεση της Δημιουργίας του Θεού και να φτάσει στη θέση του «Μεσσία, ενός γιου του Θεού». Ως μέλος της Μεσσιανικής Εκκλησίας, αν εσύ επιθυμείς να γεννηθείς ξανά ως γιο του Θεού, θα πρέπει να αναγνωρίσεις και να πεις το εξής: «Ο Μέισου-Σάμα, ο οποίος γεννήθηκε ξανά ως ‘Μεσσίας, ένας γιος του Θεού’, υπάρχει στο κέντρο της συνείδησής μου. Εγώ τώρα θα επιστρέψω στον Παράδεισο μαζί με όλους τους ανθρώπους και όλα τα πράγματα».

Μέχρι πρόσφατα, δεν έδινα σημασία στη δύναμη του νου και της σκέψης, απλά γιατί είναι αφηρημένα και δεν μπορούν να αντιλαμβάνονται με τα ανθρώπινα μάτια. Ο Μέισου-Σάμα, όμως, μας έμαθε επανειλημμένα για τη σημασία τους και συνέχεια μας προειδοποιούσε για το πόσο ισχυρή και απεριόριστη είναι η δύναμή τους.

Γνωρίζουμε από διάφορες καταγραφές της εποχής του, ότι ο Μέισου-Σάμα τόνισε τη σημασία του νου, ιδιαίτερα μετά που προσβλήθηκε από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 1954. Μερικές φορές έλεγε στους οικιακούς βοηθούς του: «Οι καιροί άλλαξαν. Τώρα είναι διαφορετικά. Τώρα δεν είναι σημαντικό μόνο το Τζορέι. Από σήμερα πρέπει να χρησιμοποιούμε περισσότερο το μυαλό και τη σκέψη μας».

Επειδή δίνουμε τόση αξία στην σωματική πράξη του να δίνουμε Τζορέι, ίσως έχουμε την τάση να αγνοούμε αυτή την παρατήρηση ή να προσποιούμαστε ότι ο Μέισου-Σάμα δεν την έκανε. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι ο Μέισου-Σάμα το είπε, και να προσέξτε το γεγονός ότι πριν 62 χρόνια είπε ότι «οι καιροί άλλαξαν». Τι έγινε από τότε; Τι θα απαντούσαμε στον Μέισου-Σάμα αν μας ρωτούσε σήμερα: «Εσύ τι έκανες ή τι άλλαξε από το 1954;»

Μήπως έχουμε αναρωτηθεί σοβαρά αν το να χρησιμοποιούμε το νου μας, τη σκέψη μας δηλαδή, είναι πιο σημαντικό από το να δίνουμε Τζορέι; Πιστεύουμε ακόμα, ότι η σωματική και ορατή πράξη τού να δίνουμε Τζορέι, και όχι η αόρατη και πνευματική πράξη του να χρησιμοποιούμε το νου, τη σκέψη μας, είναι το σημαντικότερο μήνυμα των Διδασκαλιών του Μέισου-Σάμα, έτσι δεν είναι; Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε, και αυτή η αλλαγή πρέπει να γίνει τώρα.

Έχουμε ήδη καθυστερήσει 62 χρόνια σχετικά με αυτή τη δήλωση του Μέισου-Σάμα. Πόσο χρόνο παραπάνω θα αργήσουμε εξακολουθώντας να αποφεύγουμε αυτό το μήνυμα που μας άφησε ο Μέισου-Σάμα –αυτό το επαναστατικό μήνυμα που συνέχεια εξελίσσεται; Θέλω να ανακτήσω το χρόνο σχετικά με τον Μέισου-Σάμα και να μάθω τι θέλει εκείνος να μάθουμε ως πιστούς του. Αν κάποιος από σας θέλει επίσης να γνωρίσει την πραγματική σημασία αυτής της παρατήρησης του Μέισου-Σάμα, είμαι σίγουρος ότι εκείνος θα χαρεί πολύ να του μάθει αυτό που εκείνος ήθελε να πει.

Πιστεύω ότι μέσα από αυτή την παρατήρηση που έγινε το 1954, ο Μέισου-Σάμα θέλει να καταλάβουμε ότι οι νόες μας υπάρχουν για να χρησιμοποιηθούν από τον Θεό. Ο Θεός χρειάζεται τους νόες μας για να κάνει το Θεϊκό Του Έργο να προοδεύει. Έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τους νόες μας ελεύθερα και να δημιουργούμε οποιαδήποτε σκέψη θέλουμε. Όμως, όπως πάντα λέω, οι νόες, οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα μας είναι επίσης δημιουργίες του Θεού και υπάρχουν για να χρησιμοποιηθούν από Αυτόν. Ο Θεός τα δημιούργησε για να μπορέσει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω αυτών.

Συνεπώς, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ελαφρά τη λειτουργία που έχουν οι νόες, οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα μας, μόνο από το γεγονός ότι εμείς και οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούμε να τα δούμε. Ο Θεός μας παρατηρεί και γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο νου μας.

Ξέρει όλα όσα νιώθουμε. Μας βλέπει και μας ακούει με τη μεγάλη Του αγάπη και συγχώρεση.

Συχνά λέμε ότι πρέπει να δρούμε για να δημιουργήσουμε έναν Παράδεισο στη Γη ή έναν καλύτερο κόσμο. Όταν λέμε αυτό, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι ορατό και συγκεκριμένο, χρησιμοποιώντας το σώμα μας, όπως για παράδειγμα, δίνοντας Τζορέι σε άλλους ανθρώπους, μοιράζοντας λουλούδια ή καθοδηγώντας ανθρώπους στην Εκκλησία. Πραγματικά, αυτές είναι πολύ σημαντικές πράξεις. Αλλά θα ήθελα να ξέρετε ότι το να απευθύνουμε τις καρδιές μας και τους νόες μας στον Θεό και να παραδώσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας σε Εκείνον είναι, από μόνα τους, σημαντικές πράξεις που οδηγούν στην οικοδόμηση στου Επίγειου Παραδείσου.

Η καρδιά και ο νους σας ανήκουν στη Γη, έτσι δεν είναι; Συνεπώς, αν θέλετε να συμμετέχετε στην οικοδόμηση του Επίγειου Παραδείσου, η καρδιά και ο νους σας δεν πρέπει να γίνουν παραδεισένια; Ωστόσο, οι καρδιές και οι νόες είναι γεμάτοι από ατέλειες, έτσι δεν είναι; Για αυτό πρέπει να παραδώσουμε το εσωτερικό μας στον Θεό και να δεχόμαστε τη ιερή καρδιά και το ιερό νους Του, γιατί ο Θεός, και όχι εμείς, είναι το μοναδικό Ον που μπορεί να οικοδομήσει τον Επίγειο Παράδεισο.

Συνεπώς, ας αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε! Ας πάρουμε απόσταση από τον παλιό τρόπο σκέψης στον οποίο η «δράση» σχετίζεται μόνο με τις ορατές και συγκεκριμένες πράξεις, για τις οποίες χρησιμοποιούμε το σώμα μας. Να πιστεύουμε ότι ο Θεός θέλει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι σε Αυτόν και σε Αυτόν να παραδίδουμε την ύπαρξή μας. Αυτό από μόνο του είναι μια σημαντική δράση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να υπηρετήσουμε στη νέα φάση του Θεϊκού Έργου του Μέισου-Σάμα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

«Η οικοδόμηση του Επίγειου Παραδείσου» έχει μία μόνο έννοια: Να ακολουθούμε τα βήματα του Μεσσία Μέισου-Σάμα, να γεννηθούμε ξανά ως αληθινά παιδιά του Θεού και να φτάσουμε στη θέση του Μεσσία. Ο καθένας μας μπορεί να γίνει ένας Μεσσίας όσο ζει ακόμα στη Γη, γιατί αυτό είναι η μοίρα μας.

Ο Θεός μας έδωσε το όνομα «Μεσσία» στον Παράδεισο και τώρα πρέπει, εδώ στη Γη, να ικανοποιήσουμε τη θέλησή Του. Η έννοια της οικοδόμησης του Επίγειου Παραδείσου είναι αυτή: ο Θεός κατασκευάζει τον Επίγειο Παράδεισο για να γίνουμε παιδιά Του. Πού συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει μέσα μας.

Ο Θεός ετοιμάζει συνέχεια την καρδιά μας και το νου μας για να μην εξαφανιστεί η συνείδησή μας όταν πεθάνουμε. Ο Θεός θέλει οι συνειδήσεις μας να κρατούν για πάντα και να φτάσουν στην αιώνια ζωή. Για αυτό είναι που θα σας λέω επανειλημμένα να παραδώσετε το εσωτερικό σας, την καρδιά σας και το νου σας στον Θεό στο όνομα του Μεσσία Μέισου-Σάμα. Να παραδώσετε τη ζωή σας, τη συνείδηση και την ψυχή σας στον Θεό. Έτσι, Εκείνος θα μπορέσει να σας ετοιμάζει, να σας εκπαιδεύει και να σας οδηγεί στο να αποκτήσετε αιώνια ζωή. Αν ζείτε με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να συμμετέχετε στην οικοδόμηση του Επίγειου Παραδείσου.

Από το βάθος της καρδιάς μου και στο όνομα του Μεσσία, θα ήθελα να δοξάσω τον Θεό, ο οποίος είναι πάνω και μέσα από όλους μας. Εκείνος να μας κυβερνάει σε όλα και για πάντα.

You may also like