Δέηση για την Παγκόσμια Ειρήνη

Δεήσεις για την Παγκόσμια Ειρήνη

Ομιλία του ΚιόσουΣάμα

Δεήσεις για την Παγκόσμια Ειρήνη και για τις Ψυχές των Προγόνων

 Ιερό Έδαφος του Ατάμι

Ναός της Έδρας της Εκκλησίας Σου νο Χικάρι

 3, 4 και 5 Αυγούστου του 2018

 

Συγχαρητήρια σε όλους για τις Δεήσεις για την Παγκόσμια Ειρήνη και για τις Ψυχές των Προγόνων!

Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή μου στις δυο σημερινές Δεήσεις, μαζί με εσάς, τα μέλη της Κεντρικής Έδρας Ιζουνομέ. Νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση που βρίσκομαι τόσο κοντά σας.

Τον περασμένο μήνα, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πολλές ζημιές στην Ιαπωνία, ιδιαίτερα στη δυτική περιοχή. Πριν λίγα λεπτά, όσο ήμασταν μαζί κατά τη διάρκεια των Δεήσεων, παρέδωσα στον Θεό στο όνομα του Μεσσία, το οποίο είναι ενωμένο με τον Μέισου-Σάμα, τις προσευχές μου για να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια οι επισκευές και η ανοικοδόμηση, και όλα τα θύματα των βροχών, όλοι όσοι πλήγηκαν από αυτές, να μπορέσουν να είναι δεκτοί στον Παράδεισο του Θεού ως άτομα που ήδη συγχωρέθηκαν και στα οποία ήδη τους δόθηκε η αιώνια ζωή.

Φέτος, την 1η Μαΐου, δημιουργήθηκε η Κεντρική Έδρα Ιζουνομέ. Πιστεύω ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς την αποφασιστικότητά σας να αναζητήσετε τη θέληση του Μέισου-Σάμα και χωρίς το θάρρος σας να νικήσετε τις πολλές δυσκολίες. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων για την ισχυρή σας αποφασιστικότητα.

Στις 15 Ιουνίου, στην πόλη Οσάκα, η Δέηση του Επίγειου Παράδεισου τελέστηκε με επισημότητα, με την παρουσία μελών από όλη την Ιαπωνία και Δασκάλους από το εξωτερικό. Αυτό το γεγονός με σημάδεψε πολύ και με συγκίνησε βαθιά. Θα μου είναι αξέχαστο. Στη Δέηση του Επίγειου Παράδεισου και στις συναντήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες με τα μέλη σε όλες τις περιοχές της Ιαπωνίας, συμμετείχα ως προσκεκλιμένος, με δεχτήκατε με ανοιχτές αγκάλες και είχαμε τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε σαν να ήμασταν μια οικογένεια.

Θα ήθελα να αναζητήσω το συναίσθημα του Μέισου-Σάμα, ο οποίος πίστευε στον Θεό από το βάθος της καρδιάς του και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στην υπηρεσία Του. Μέσα από αυτή την αναζήτηση, θα ήθελα να προσεγγίσω λίγο παραπάνω τη θέληση του Θεού. Είμαι βαθιά ευγνώμων για την επαφή και την αλληλεπίδραση με όλους εσάς, είμαι βαθιά ευγνώμων που βλέπω τόσους ανθρώπους που επιθυμούν να προχωρούν μαζί μου για να μπορέσουμε όλοι να αντιληφθούμε το αληθινό μήνυμα που μας άφησε ο Μέισου-Σάμα.

Νιώθω ότι όλοι σας ήσαστε έντονα ενωμένοι με τον Μέισου-Σάμα –συνδεδεμένοι αχώριστα ο ένας με τους άλλους– και ότι ο Θεός μας ανατρέφει και μας εκπαιδεύει συνεχώς, όλους μαζί, για να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά Του.

Από εδώ και στο εξής, θα ήθελα να μεταφέρω σε όλους σας τις σκέψεις και τα συναισθήματα που δέχομαι από τον Θεό μέσα από τον Μέισου-Σάμα. Επίσης θα ήθελα να μεταφέρω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου, σαν να ήταν δικά μου, στον Θεό μέσα από τον Μέισου-Σάμα. Ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να αλλάξουν οι συνθήκες στην Εκκλησία μας, και τη σύγχυση στην οποία η Εκκλησία μας μπορεί να βρεθεί, εγώ θα εξακολουθώ να προχωρώ μαζί σας, με μεγάλη ελπίδα σε αυτή την αλλαγή στο δρόμο μιας εντελώς νέας πίστης και μιας εντελώς νέας ζωής που μας αποκάλυψε ο Μέισου-Σάμα.

Με βαθύ σεβασμό και φόβο του Θεού, σας λέω ότι η αγάπη του Θεού, του αληθινού μας Πατέρα –του αληθινού Πατέρα της ζωής μας–είναι άπειρα μεγάλη και βαθιά. Με την αγάπη Του για μας, Εκείνος σώζει, συγχωρεί και μας καλοδέχεται όλους και όλα στον Παράδεισό Του.

 Με την αγάπη Του, ο Θεός, ο Δημιουργός, ο Κύριος της Δημιουργίας, εκτελεί συνεχώς το έργο Του της δημιουργίας, δηλαδή, τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Την ήμερα αυτή της Δέησης για τις Ψυχές των Προγόνων, ανακαλούμε στην μνήμη μας, άλλη μια φορά, το γεγονός ότι ο Θεός αναπτύσσει το θεϊκό Του έργο της σωτηρίας της ανθρωπότητας, μέσα από εμάς και από τους προγόνους μας, οι οποίοι είναι μέσα μας –ακριβώς όπως μας δίδαξε ο Μέισου-Σάμα, «είμαστε το άθροισμα όλων των προγόνων μας».

Εμείς έχουμε την αίσθηση ότι είμαστε μόνοι, ως άτομα. Νομίζουμε ότι προσπαθούμε μόνοι μας να γίνουμε καλύτερα άτομα, ότι υποφέρουμε, νιώθουμε θυμό, θλίψη και χαρά μόνοι μας. Νομίζουμε ότι υπηρετούμε τον Θεό μόνοι. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι πρόγονοί μας βρίσκονται τώρα μαζί με τον Θεό, ζωντανοί μέσα μας. Είμαστε πάντα ενωμένοι με τους προγόνους μας, μαζί με τον Θεό.

Εμείς και οι πρόγονοί μας δεν ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο απλά για να χαθούμε μετά την εκτέλεση της αποστολής μας στη Γη. Στην πραγματικότητα, γεννιόμαστε σε αυτόν τον κόσμο για να υπηρετούμε στο αιώνιο έργο της δημιουργίας και για να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά του Θεού, Μεσσίες. Γεννιόμαστε στη Γη για να αποκτήσουμε την αιώνια ζωή.

Πρόσφατα ο Μέισου-Σάμα με έκανε να αντιληφθώ κάτι. Εγώ νόμιζα ότι η Άσκηση του Σόνεν – η άσκηση του να παραδίδουμε στον Θεό τα διάφορα συναισθήματα και σκέψεις που εκδηλώνονται στο μυαλό μας- ήταν μια εργασία για τη σωτηρία γεγονότων που είχαν συμβεί στο παρελθόν, δηλαδή, τη σωτηρία του παρελθόντος. Εγώ παρατήρησα όμως, ότι όλα όσα κάνει ο Θεός στοχεύουν στο μέλλον, στη σωτηρία του μέλλοντος. Ο Θεός χρησιμοποιεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον για να δημιουργεί ένα νέο μέλλον. Αυτό είναι το έργο της σωτηρίας του Θεού.

Ο Θεός είναι ο Θεός του Μέλλοντος. Η ζωή των προγόνων μας, η ζωή μας σήμερα και η ζωή των απογόνων μας, όλες ήταν και θα είναι μέρος του μεγάλου έργου του Θεού, της δημιουργίας ενός νέου μέλλοντος. Η δύναμη της δημιουργίας του Θεού είναι η δύναμη της δημιουργίας ενός νέου μέλλοντος και του να γίνουν καινούρια όλα τα πράγματα.

Θυμηθείτε το εξής: Στον Παράδεισο, στον Κόσμο της Αρχής, ο Θεός μας εμπιστεύτηκε το Μέλλον Του, και εμείς γεννηθήκαμε στη Γη φέρνοντας μαζί μας αυτό το μέλλον. Το μέλλον του Θεού είναι το εξής: Εκείνος μας συγχωρεί όλους, χωρίς εξαίρεση, μας δέχεται στον Παράδεισο, μας κάνει να γίνουμε τα αληθινά Του παιδιά και ζει μαζί μας αιώνια.

Όλα όσα έκαναν οι πρόγονοί μας, όλα όσα κάναμε εμείς, ήταν μέρος του σχεδίου του Θεού, του Μέλλοντος του Θεού. Κάθε στιγμή –στο παρελθόν, παρόν και μέλλον- ο Θεός χρησιμοποιεί όλη την ανθρωπότητα, όλους τους προγόνους και όλη τη Φύση, χωρίς εξαίρεση, για να πραγματοποιήσει το έργο Του της δημιουργίας ενός νέου μέλλοντος.

Εμείς πάντα σκεφτόμαστε σχετικά με το μέλλον για εμάς και όχι για τον Θεό, έτσι δεν είναι; Το μέλλον μας δεν είναι δικό μας, είναι του Θεού. Το μέλλον υπάρχει για τον Θεό και όχι για μας. Ας δεχτούμε αυτή την αλήθεια με μεγάλη χαρά! Από σήμερα, ας υπηρετούμε με χαρά στο έργο της δημιουργίας του Θεού! Ας στραφούμε στον Θεό να του πούμε το εξής: «Ευχαριστώ, Θεέ! Ο Κύριος με χρησιμοποιεί, χρησιμοποιεί και τους προγόνους μου, στο δικό Του έργο της δημιουργίας του Μέλλοντος που είναι να κάνει καινούρια όλα τα πράγματα!»

Εμείς ξεχάσαμε τον Παράδεισο, την αληθινή μας εστία. Αγνοούμε τη θέληση του Θεού, του αληθινού μας Πατέρα. Από άγνοια   καταδικάζουμε τον εαυτό μας να πεθάνει, να χαθεί, επιλέγοντας να μην μετανοήσουμε και έτσι, να μην κληρονομήσουμε τη ζωή του Θεού.

Παρόλα αυτά, με την αλάνθαστη αγάπη για τα παιδιά Του, και στο όνομα του Μεσσία, ο Θεός μας συγχώρεσε. Μέσα από τον Μέισου-Σάμα, ο Θεός μας πληροφόρησε ότι έχουμε μια αληθινή εστία –τον Παράδεισο– μέσα στον καθένα μας και ότι ο Παράδεισος αυτός είναι γεμάτος ζωή, δύναμη, ενέργεια και λαμπρότητα. Πιστεύω ότι η Μετάβαση από τη Νύχτα στην Ημέρα που αποκάλυψε ο Μέισου-Σάμα σημαίνει τη συγχώρεση του Θεού.

Για αυτό, έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι η Μετάβαση από τη Νύχτα στην Ημέρα ήταν η μεγαλύτερη από τα καλά νέα που έλαβε μέχρι στιγμής η ανθρωπότητα. Μέσα από αυτά τα καλά νέα, που είναι ενωμένα με το όνομα Μεσσίας, θεωρούμε ότι έχουμε συγχωρεθεί και σωθεί, είμαστε ζωντανοί και έχουμε την άδεια να επιστρέψουμε στο Βασίλειο του Θεού. Τι θαυμάσιο είναι το γεγονός να υπάρχει μέσα μας ο δρόμος της επιστροφής μας στην αληθινή μας εστία –στο Βασίλειο του Θεού– μέσα από το όνομα Μεσσίας!

Πριν από 87 χρόνια, στις 15 Ιουνίου του 1931, ο Μέισου-Σάμα ανέβηκε στο βουνό Νοκογκίρι και την αυγή δέχτηκε την αποκάλυψη σχετικά με τη Μετάβαση της Νύχτας στην Ημέρα. Εκείνη την ημέρα, 28 άτομα συνόδευαν τον Μέισου-Σάμα, και το ξημέρωμα, οδηγούμενοι από εκείνον και στραμμένοι προς την ανατολή του ήλιου, απάγγειλαν την προσευχή Αμάτσου-Νορίτο.

Θα ήθελα να σας πω το εξής: Ως άτομα ενωμένα με τον Μέισου-Σάμα, μέσα από το όνομα Μεσσίας στον Κόσμο της Αρχής, και εσείς επίσης ήσασταν παρόντες στην κορυφή του βουνού Νοκογκίρι. Εσείς μαζί με τον Μέισου-Σάμα προσφέρατε την προσευχή σας στον ήλιο και δεχτήκατε την αποκάλυψη σχετικά με τη Μεγάλη Μετάβαση και τη συγχώρεση του Θεού.

Το τρίτο ποίημα που ψάλαμε σήμερα στη Δέηση για τις Ψυχές των Προγόνων είναι το εξής:

 

«Εγώ σας λέω, οπαδοί μου: Μετανοήστε και ετοιμαστείτε!
Έτσι θα επιβιώσετε εύκολα στο τέλος των καιρών»

 

Ο Μέισου-Σάμα μας προτρέπει να παραδεχτούμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, να μετανοήσουμε και να δεχτούμε τη συγχώρεση του Θεού στο όνομα του Μεσσία. Ο Θεός ήξερε ότι ο καθένας από μας θα Τον αρνιόταν και θα γινόταν αμαρτωλός. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Θεός, πολύ πριν τη δημιουργία, στον Κόσμο της Αρχής, προετοίμασε το όνομα Μεσσίας για μας, για να υπάρχει ένας δρόμος επιστροφής στον Παράδεισο του Θεού –στην αληθινή μας εστία– ανεξάρτητα από το πόσο θα είχαμε απομακρυνθεί από τον Εκείνον.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Επίσης ο Θεός έστειλε στον κόσμο τον Μέισου-Σάμα, και μέσα από αυτόν μας έκανε να θυμηθούμε το όνομα Μεσσίας. Πόσο μεγάλη, βαθιά και αλάνθαστη είναι η αγάπη του Θεού! Πρέπει να ανταποκριθούμε στην Αγάπη Του και να Τον υπηρετούμε. Με αυτό τον σκοπό, πρέπει να δεχτούμε τη συγχώρεση του Θεού στο ιερό όνομα του Μεσσία. Έτσι, θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε στο έργο της δημιουργίας του Θεού που είναι να φτιαχτεί ένα νέο μέλλον και να ανανεωθούν όλα τα πράγματα. Καθοδηγούμενοι από τον Μέισου-Σάμα, ας υπηρετούμε ακούραστα τον Θεό ενωμένοι σε μια καρδιά.

Η χάρη, η ειρήνη και η αγάπη του Θεού να είναι μαζί με όλους σας.

 

You may also like