Αίτηση για προσευχή και Τζορέι

Αίτηση για προσευχή και Τζορέι

Αίτηση για προσευχή και Τζορέι
Όνομα
Επώνυμο
Sending

Η Δύναμη του λόγου

Υπέροχα αποτελέσματα μπορούμε να βιώσουμε μέσω της προσευχής. Όταν κάποιος είναι σοβαρά άρρωστος και πονά ή κινδυνεύει ή αντιμετωπίζει κάποια άλλη δυσκολία, τα μέλη στην Ιαπωνία συχνά ψάλλουν το Amatsu Norito*  δυνατά.  Το άτομο που βρίσκεται σε δυσχέρεια ανακουφίζεται, συχνά τόσο θαυματουργά που αναρωτιέται τι μπορεί να συνέβη. Υπάρχει συγκεκριμένη αιτία γι’ αυτήν την πράξη.

Είναι η δονητική δύναμη του λόγου που προκαλεί ένα τέτοιο φαινόμενο που μοιάζει με θαύμα. Το σύμπαν είναι γεμάτο με αιθέρα, μέσα στον οποίο υπάρχουν  εβδομήντα πέντε  βασικοί ήχοι κι όλες τους οι παραλλαγές ή διαφορετικές συχνότητες βρίσκονται σε συνεχή δονητική  κίνηση. Αυτός ο χώρος λέγεται «το πνευματικό πεδίο του λόγου». Μέσω των συχνοτήτων τους, όλα τα πράγματα στο σύμπαν βρίσκουν την ύπαρξη τους και με την σειρά τους εκπέμπουν ήχους με συγκεκριμένα μήκη κύματος.

Το ανθρώπινο αυτί έχει τη δυνατότητα να ακούει μόνο τους ήχους που εμπίπτουν μέσα στο περιορισμένο φάσμα του. Οι λέξεις που προφέρουμε αποτυπώνονται στον αιθέρα που μας περιβάλλει και δημιουργούν κραδασμούς που επηρεάζουν το πνευματικό πεδίο. Οι ενάρετες λέξεις εκπέμπουν υψηλούς κραδασμούς που ελαττώνουν τα σύννεφα στον πνευματικό κόσμο, ενώ οι κακές λέξεις εκπέμπουν χαμηλούς κραδασμούς που αυξάνουν τα σύννεφα.

Υπάρχει συγκεκριμένη σειρά στη διάταξη των βασικών ήχων στο πνευματικό πεδίο του λόγου. Το μήκος κύματος των λέξεων που διαβιβάζουν καλές σκέψεις γεμάτες αγάπη είναι συντονισμένες σ’ αυτήν την επιταγή και στο νόμο της αλήθειας, της αρετής και της ομορφιάς. Είναι ευχάριστες στο ανθρώπινο αυτί, γιατί το διαπερνούν κι έρχονται σ’ επαφή με την ψυχή, το κέντρο της συνειδητότητας. Αντίθετα, οι κακές λέξεις γεμάτες μίσος δεν φτάνουν στην ψυχή, αλλά σταματούν στο μυαλό.

Το δευτερεύον πνεύμα, που είναι ζωώδους φύσεως, μπορεί να κυριαρχήσει στο μυαλό και να μείνει εκεί, αλλά δεν μπορεί να μπει στην ψυχή. Όσο πυκνά       είναι τα σύννεφα που κυκλώνουν το μυαλό, τόσο πιο δυνατά και κατά συνέπεια πιο ενεργά γίνονται τα δευτερεύοντα πνεύματα.

Όταν έχουμε μια τέτοια κατάσταση, τα σύννεφα και τα δευτερεύοντα πνεύματα καλύπτουν το φως της ψυχής, η φωνή της συνείδησης γίνεται αδύναμη και το άτομο αρχίζει να αντλεί ευχαρίστηση από κακές πράξεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χαίρονται ν’ ακούν κάτι καλό. Επειδή οι δονήσεις που απελευθερώνονται έχουν μια υφή ανάτασης, προκαλούν μια ευχάριστη αντίδραση στο πνευματικό μας σώμα.

Όταν οι άνθρωποι αρέσκονται ν’ ακούν άσχημες λέξεις, είναι γιατί τα κατώτερα πνεύματα αρέσκονται στους χαμηλούς κραδασμούς που εκπέμπουν αυτές οι λέξεις. Για παράδειγμα, αν καλοί άνθρωποι τύχαινε να ακούσουν κατά λάθος κάποιους κακούς ανθρώπους να κάνουν ανήθικα σχέδια, η κουβέντα των δεύτερων θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστη στους πρώτους, σχεδόν αφόρητη, ενώ στους κακούς θα ήταν ευχάριστη.

Όταν φιλάνθρωπες λέξεις φτάσουν στο εσώτερο μέρος του πνευματικού σώματος, το πρωταρχικό πνεύμα παίρνει μεγαλύτερη λάμψη κι αρχίζει να διαλύει τα σύννεφα που κυκλώνουν την ψυχή. Αυτό στη συνέχεια κάνει τη δύναμη του δευτερεύοντος πνεύματος να εξασθενήσει. Καθώς γίνεται αυτό, το πρωταρχικό πνεύμα κερδίζει περισσότερη δύναμη και γίνεται κυρίαρχο κάνοντας τον άνθρωπο ν’ αναπτύξει μεγαλύτερη αντιπάθεια για τις λέξεις με χαμηλό κραδασμό.

Όταν ψάλλετε το Amatsu Νorito, οι ισχυρές δονήσεις που εκπέμπονται από τις λέξεις, αδυνατίζουν τα δευτερεύοντα πνεύματα μέσα στους ψάλλοντες, αλλά και μέσα στους ακροατές. Αν ένα κακοποιό πνεύμα έχει κάνει κατάληψη σε κάποιον από τους ακροατές βασανίζοντας το κορμί του, αυτό το πνεύμα θα χρειαστεί να φύγει. Τού είναι αδύνατο ν’ αντέξει την υψηλή κραδασμιακή δύναμη της προσευχής.

Όταν τα σύννεφα που κυκλώνουν το μυαλό ενός ανθρώπου ελαττωθούν ή διαλυθούν, τότε και το φυσικό σώμα ελευθερώνεται από τα βάσανά του ανάλογα.

Η δύναμη του κραδασμού καλοδιαλεγμένων λέξεων είναι τεράστια. Έτσι, όταν το Amatsu Norito απαγγέλλεται δυνατά, ο περιβάλλων πνευματικός κόσμος καθαρίζεται ακόμη περισσότερο. Κατά τον ίδιο τρόπο, αποτελεσματική είναι και η Κυριακή Προσευχή, αποσπάσματα από τη Βίβλο, οι Ψαλμοί ή ιερές λέξεις, αν και τα επίπεδα της κραδασμιακής τους δύναμης διαφέρουν. Αν δεν είχαμε αυτές τις καλές λέξεις υψηλών κραδασμών, θα είχαν μαζευτεί πολύ περισσότερα σύννεφα γύρω από τον κόσμο, προκαλώντας πολύ περισσότερες καταστροφές απ’ αυτές που βλέπουμε σήμερα.

Υπάρχει άλλο ένα σημαντικό σημείο ν’ αναφέρουμε σε σχέση με τη δύναμη των λέξεων. Δεν είναι μόνο οι δονήσεις των ίδιων των λέξεων που καθορίζουν το αποτέλεσμα τους, αλλά επίσης κι ο βαθμός αγνότητας του πνευματικού όντος που τις προφέρει. Όσο πιο καθαρή είναι η ψυχή, τόσο πιο δυνατά θα είναι τα δονητικά κύματα που εκπέμπονται από τις προφερόμενες  λέξεις.

Γι’ αυτό, πρέπει πάντα να κάνουμε το παν για ν’ ανεβάσουμε τους κραδασμούς μας σ’ ένα ανώτερο πεδίο, ώστε οι λέξεις μας να έχουν μεγαλύτερη δύναμη.

Μέισου-Σάμα 5 Φεβρουαρίου 1947

You may also like