Η πραγματική αιτία της ανασφάλειας στην κοινωνία

Η πραγματική αιτία της ανασφάλειας στην κοινωνία

Η πραγματική αιτία της ανασφάλειας στην κοινωνία

Οι αρχές παραπονούνται για την αύξηση των εγκλημάτων και συχνά ρωτούν τι μπορεί να γίνει γι’ αυτά. Θα γράψω τη γνώμη μου πάνω στο θέμα.

Για να το πούμε απλά, οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη φτάσει σε επίπεδο τελειοποίησης ως πραγματικά ανθρώπινα όντα. Το λέω αυτό γιατί ακόμη έχουν πολλά ζωώδη χαρακτηριστικά. Είναι, για να το πω έτσι, ημι-ζωώδη , ημι- ανθρώπινα όντα. Μπορεί να σκεφτείτε ότι κάνω σκληρή κριτική, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Θα γράψω την αιτία γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξετε να συμφωνήσετε μαζί μου όταν τη διαβάσετε.

Ως μέσο πρόληψης του εγκλήματος υπάρχουν οι αστυνομικές δυνάμεις, τα δικαστήρια, οι φυλακές, μεγάλος αριθμός υπαλλήλων για να λειτουργήσουν όλα αυτά και εκατοντάδες χιλιάδες νόμων. Επίσης, όλα έξω είναι τόσο καλά εξοπλισμένα που δεν φαίνεται να υπάρχει χώρος για να γίνει έγκλημα. Αυτό δεν είναι διαφορετικό από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ανθεκτικά κάγκελα στα κλουβιά όπου κρατιούνται άγρια ζώα για να προστατεύονται οι άνθρωποι.

μονόπλευρο πολιτισμό

Μπορούμε να πούμε ότι από τα αρχαία χρόνια εμείς οι άνθρωποι έχουμε προγραμματίσει το μυαλό μας έτσι ώστε να προστατευόμαστε από τα επικίνδυνα άγρια ζώα, κατασκευάζοντας όλο και πιο ανθεκτικά κλουβιά, αλλά πόσες πολλές φορές τα άγρια αυτά ζώα δεν τα έχουν εύκολα σπάσει; Κατά τον ίδιο τρόπο, έχουμε φτάσει να κατασκευάσουμε με επιδεξιότητα λεπτομερέστατα νομικά δίκτυα καταστολής μέχρι που τελικά φτάσαμε στην παρούσα κατάσταση μέτρων για τον περιορισμό των εγκλημάτων.

Κοιτάξτε! Οι νόμοι και οι κανονισμοί αυξάνονται κάθε χρόνο. Αυτό είναι που ονομάζω λεπτομερέστερο δίκτυο. Έχουμε φτάσει να μεταχειριζόμαστε τους εγκληματίες έτσι γιατί αυτοί οι ζωώδεις άνθρωποι ακονίζουν τα νύχια τους και τα δόντια τους έτσι ώστε να μπορούν να σπάσουν τα κλουβιά. Αυτή είναι η αιτία της ανασφάλειας στην κοινωνία. Στην πραγματικότητα, ενώ οι εγκληματίες είναι ανθρώπινα όντα στην εξωτερική εμφάνιση, είναι ζωώδεις εσωτερικά.

Μονόπλευρος πολιτισμός

Αν ήταν πραγματικά ανθρώπινα όντα, μέχρι τώρα η κοινωνία θα είχε φτάσει στο επίπεδο όπου τα κλουβιά δε θα ήταν απαραίτητα. Ένας άνθρωπος που δε θα κάνει ποτέ μια κακή πράξη, άσχετα με το πού θα αφεθεί μόνος, έχει τα προσόντα να είναι ένα αληθινό ανθρώπινο ον στην πραγματικότητα. Άσχετα από τη μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει ο πολιτισμός, η ηθική του κοινού όλο και υποβαθμίζεται. Αυτό αποδεικνύει ότι τα μέσα που κάνουν τα κλουβιά να σπάζουν είναι ανώτερα από αυτά που τα προστατεύουν από τέτοια σπασίματα. Να γιατί ονομάζω το σημερινό πολιτισμό έναν μονόπλευρο πολιτισμό στον οποίο μόνο ο υλισμός έχει προοδεύσει.

Με την παραπάνω έννοια, ένας κόσμος όπου δε θα υπήρχαν νόμοι ή μέσα προστασίας του εγκλήματος γιατί θα ήταν άχρηστα, θα ήταν στα αλήθεια ένας κόσμος κατάλληλος για να ζουν εκεί ανθρώπινα όντα. Μπορούμε να πούμε ότι το να δημιουργηθεί ένας τέτοιος τόπος για πραγματικούς ανθρώπους είναι ο τελικός στόχος προς τον οποίον εργαζόμαστε.

Μέισου-Σάμα, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1949

You may also like