Ομιλία του Κιόσου-Σάμα 23 Δεκεμβρίου του 2018

Ομιλία του Κιόσου-Σάμα 23 Δεκεμβρίου του 2018

Ομιλία του Κιόσου-Σάμα

Δέηση για την Επέτειο Γενεθλίων του Μέισου-Σάμα

Συνεδριακό Κέντρο Twin Messe Shizuoka, Ιαπωνία

23 Δεκεμβρίου του 2018

 

Συγχαρητήρια σε όλους για τη Δέηση για την Επέτειο Γενεθλίων του Μέισου-Σάμα!

Όπως όλοι γνωρίζετε, ο καθένας μας έχει μια ημερομηνία γέννησης στη Γη. Αλλά για ποιο λόγο γεννιόμαστε στη Γη και τι πρέπει να γίνουμε; Θα ήθελα να ξέρετε ότι γεννιόμαστε στη Γη για να γίνουμε παιδιά του Θεού – Μεσσία. Δεν ερχόμαστε στον κόσμο μόνο για να πεθάνουμε στο τέλος.

Για ποιο λόγο ο Θεός ξεκίνησε το έργο της δημιουργίας και εξακολουθεί να το εκτελεί; Επειδή ο Θεός είναι ο αληθινός μας Πατέρας και επιθυμεί να μας δεχτεί ξανά στον Παράδεισό Του, να μας δώσει την αιώνια ζωή και να ζει με εμάς, τα δικά Του παιδιά στον Παράδεισό Του.

Ποιος ανταποκρίθηκε σε αυτή την επιθυμία του Θεού; Ο Μέισου-Σάμα, ο οποίος αφυπνίστηκε σχετικά με τη θέληση του ουράνιου Πατέρα, Τον υπηρέτησε και έδειξε σε εμάς, τους πιστούς του, πώς μπορούμε να ζούμε σύμφωνα με τη θέληση του Θεού.

Όπως πάντα λέω, ένα χρόνο πριν το θάνατό του, ο Μέισου-Σάμα έπαθε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και στις 5 Ιουνίου του 1954, όταν ακόμα υπέφερε λόγω του εγκεφαλικού, κάλεσε 500 από τους κύριους Δασκάλους στην κατοικία του στο Ατάμι, η οποία ονομάζεται Hekiunso, και τους ανακοίνωσε ότι «ο Μεσσίας είχε γεννηθεί».

          Τότε, ο Μέισου-Σάμα τόνισε ότι αυτό που έγινε δεν ήταν μετενσάρκωση αλλά μια νέα γέννηση, δηλαδή, γεννήθηκε ξανά. Είπε επίσης ότι το να είχε γεννηθεί ξανά ήταν ένα γεγονός για το οποίο ακόμα και στον ίδιο προκάλεσε έκπληξη και ότι αυτό που είχε συμβεί ήταν «ένα θαύμα μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο θαύμα».

Ο Μέισου-Σάμα πάντα μας διδάσκει σχετικά με τη σημασία των γεγονότων και των θαυμάτων. Προσπαθεί να μας αφυπνίσει μέσα από αυτά για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε τον Θεό. Μας είπε ότι το να γεννηθεί κανείς ξανά ως Μεσσίας είναι ένα γεγονός, ένα θαύμα μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο θαύμα. Ποιά να είναι η έννοια αυτού αν όχι ότι ο Μέισου-Σάμα επιθυμεί να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η αναγέννησή του δεν ήταν προϊόν της φαντασίας του ή κάτι εξωπραγματικό, αλλά ένα συγκεκριμένο γεγονός –κάτι για το οποίο δεν πρέπει μόνο να το πιστέψουμε, αλλά και να το εκπληρώσουμε ως μαθητές του. Υπάρχει καταγραφή που βεβαιώνει ότι ο Μέισου-Σάμα φαινόταν πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος όταν ανακοίνωσε στους κύριους Δασκάλους ότι είχε γεννηθεί ξανά.

Για πολύ καιρό, πιστεύαμε με απόλυτη πεποίθηση ότι το να γεννηθεί κανείς ξανά ως Μεσσίας ήταν κάτι που μόνο ο Μέισου-Σάμα είχε την ικανότητα να το πραγματοποιήσει. Μήπως αυτό είναι αλήθεια; Μήπως πραγματικά αυτό είναι η αλήθεια; Σήμερα σας λέω κατηγορηματικά ότι δεν είναι! Για μας, ο Μέισου-Σάμα είναι ο αληθινός πρωτοπόρος, έγινε το πρώτο παράδειγμα που δείχνει ότι και εμείς μπορούμε να υπηρετούμε το έργο που εκείνος υπηρετεί.

Ο καθένας από εμάς, χωρίς εξαίρεση, μπορεί να είναι παιδί του Θεού. Αυτό αποφασίστηκε στον Παράδεισο, πολύ πριν έρθουμε στη Γη! Όλοι μας μπορούμε να νιώθουμε τη χαρά και την ευτυχία στο να υπηρετούμε τον Θεό, όπως ένιωσε ο Μέισου-Σάμα όταν Τον υπηρέτησε. Στην πραγματικότητα, ο Μέισου-Σάμα εξακολουθεί να υπηρετεί τον Θεό, Ο οποίος προσπαθεί έντονα να μας κάνει να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά Του.

Όπως εμείς, ο Μέισου-Σάμα γεννήθηκε στη Γη ως γιος ανθρώπινων όντων, γεννήθηκε από γήινους γονείς. Ως παιδί ανθρωπίνων όντων, ο Μέισου-Σάμα ήταν το άθροισμα αναρίθμητων προγόνων,  όπως ό καθένας από εμάς. Ο Μέισου-Σάμα έζησε τη ζωή του δεχόμενος την επιρροή των προγόνων του. Όταν άρχισε να βιώνει την πίστη, έγραψε πολλές Διδασκαλίες και ποιήματα, μας έμαθε την πρακτική του Τζορέι, της Φυσικής Γεωργίας και της Τέχνης, οικοδόμησε τα Ιερά Εδάφη και μας άφησε πολλά παραδείγματα ζωής για να τα ακολουθήσουμε. Μέσα από όλα αυτά, ο Μέισου-Σάμα προσπάθησε να μας αφυπνίσει για το γεγονός ότι ο Θεός ζει και εργάζεται πάντα μέσα στον καθένα μας, και ότι η αγάπη του Θεού και ο Παράδεισός Του υπάρχουν μέσα μας.

         Ο Μέισου-Σάμα αφιέρωσε τη ζωή του, ψυχή τε και σώματι, στο πνευματικό μονοπάτι, για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε τον αληθινό Θεό. Ποιο είναι το τελευταίο που ο Θεός μας έδειξε μέσα από τον Μέισου-Σάμα; Είναι το γεγονός ότι ο Μέισου-Σάμα γεννήθηκε ξανά ως γιός Του – ως Μεσσίας.

Για να πούμε την αλήθεια, πολύ καιρό πριν, ο Θεός ετοίμασε αυτό το δρόμο για να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να γίνουν παιδιά Του. Πριν ξεκινήσει το έργο Του της Δημιουργίας και πριν μας στείλει στη Γη, ο Θεός ετοίμασε τον Παράδεισο και, σε αυτόν, ολοκλήρωσε όλα όσα ήταν αναγκαία για να μπορέσουμε τελικά να γίνουμε παιδιά Του.

Στον Παράδεισο, ο Θεός συνέλαβε αναρίθμητα πνευματικά παιδιά, τα οποία ήταν ενωμένα με Αυτόν σε ένα μόνο σώμα, και στο καθένα του έδωσε το όνομα Μεσσίας! Γνωρίζοντας ότι τα παιδιά Του θα επαναστατούσαν εναντίον Του και θα αμάρταιναν, ο Θεός, στον Παράδεισο, ολοκλήρωσε το έργο Του της συγχώρεσης, του εξαγνισμού, της σωτηρίας και της αναγέννησης. Μόνο μετά από αυτά, ο Θεός ξεκίνησε το έργο της δημιουργίας όλου του Σύμπαντος και τότε, έστειλε τα πνευματικά Του παιδιά στη Γη. Για αυτό το λόγο, ο καθένας από εμάς έχει το όνομα Μεσσίας μέσα του.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε τον Παράδεισο και όλα όσα πραγματοποιήθηκαν σε αυτόν, μέσα μας. Η συγχώρεση και η σωτηρία του Θεού, η αγάπη Του και η θέλησή Του, είναι μέσα μας. Ο δρόμος για την αναγέννηση και για να γεννηθούμε ξανά είναι ήδη σταθερά εδραιωμένος μέσα μας!

Ο Θεός δημιούργησε τις συνειδήσεις μας –την αντίληψή μας του «εγώ»- για να μπορέσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο που μας οδηγεί στο να γίνουμε τα αληθινά Του παιδιά. Ο Θεός πάντα επικοινωνεί μαζί μας μέσα από τη συνείδησή μας. Πιστεύω ότι για να ανταποκριθούμε σε Αυτόν, πρέπει όλη την ώρα να στρέφουμε τις καρδιές μας σε Εκείνον. Θυμηθείτε το εξής: χωρίς τη συνείδησή μας, χωρίς την αντίληψή μας του «εγώ», δεν μπορούμε να ασκήσουμε την ελεύθερη βούληση και να στρέψουμε τις καρδιές μας στον Θεό. Χωρίς αυτήν, δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε την άγνοια μας σχετικά με τη λήθη του ποιός είναι ο αληθινός μας Πατέρας. Χωρίς αυτήν, δεν μπορούμε να μετανιώσουμε, να επιστρέψουμε στον Παράδεισο και να εκφράσουμε την επιθυμία μας να δεχτούμε τη συγχώρεση του Θεού, η οποία είναι ενσωματωμένη στο όνομα Μεσσίας.

         Με τη συνείδησή μας μπορούμε να υπηρετούμε το έργο του Θεού, το οποίο είναι να κάνει όλη την ανθρωπότητα να γεννηθεί ξανά, με το να γίνουν τα ανθρώπινα όντα παιδιά Του, τα οποία ονομάζονται Μεσσίες.

Το τρίτο ποίημα του Μέισου-Σάμα που ψάλαμε στη σημερινή Δέηση ήταν το εξής:

 

«Δεν αξίζω ούτε να προστεθώ στη λίστα των υπηρετών Σου.

Αλλά Θεέ μου, σε ικετεύω για την ευσπλαχνία Σου.

Να με περιλαμβάνεις στο έργο Σου,

ακόμα και αν μου δώσεις έναν ασήμαντο ρόλο,

θα είμαι ευτυχής αν απλά μπορέσω να συμμετέχω στο έργο Σου!»

 

Σε αυτό το ποίημα, ο Μέισου-Σάμα λέει ότι ο ίδιος δεν αξίζει να «υπολογιστεί» ως υπηρέτης του Θεού και ζητάει σε Εκείνον να τον περιλαμβάνει στο θεϊκό έργο Του. Και όσον αφορά εμάς; Το ίδιο εφαρμόζεται και σε εμάς, έτσι δεν είναι; Ή μήπως είμαστε τόσο υπερήφανοι και αλαζόνες που νομίζουμε ότι ήδη βρισκόμαστε στη λίστα των υπηρετών του Θεού και του Μέισου-Σάμα;

Ξεχάσαμε από πού ήρθαμε! Ήμασταν χαμένοι, δεν γνωρίζαμε πού ήταν η αληθινή μας εστία! Έτσι, πώς ο Θεός θα μπορούσε να μας θεωρήσει υπηρέτες Του; Πώς θα μπορούσαμε να ήμασταν υπηρέτες Του; Είμαστε όπως είναι ο Μέισου-Σάμα. Προφανώς, δεν μας άξιζε να μας «υπολογίσει» ο Θεός ως υπηρέτες Του. Να ευχαριστήσουμε τον Θεό για την αληθινή Του αγάπη! Ο Θεός μας έκανε να βρούμε τον Μέισου-Σάμα, μας επέτρεψε να γνωρίσουμε το μέρος όπου βρίσκεται η αληθινή μας εστία και τι πρέπει να γίνουμε. Τώρα μπορούμε να ζούμε με ελπίδα, πιστεύοντας ότι μια μέρα και εμείς θα μπορέσουμε να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά του Θεού και να περιληφθούμε στη λίστα των υπηρετών Του!

Με αυτή την ελπίδα βαθιά χαραγμένη στις καρδιές μας, υπό την καθοδήγηση του Μέισου-Σάμα, ας υπηρετούμε τον Θεό με επιμονή και αφοσίωση. Ας υπηρετούμε στο θεϊκό έργο της ανανέωσης όλων των πραγμάτων και της δημιουργίας ενός λαμπερού μέλλοντος, ανεξάρτητα από το ρόλο που μας αναθέσει ο Θεός!

 

____________________________________________________________

 

 

You may also like