Η πνευματική εξήγηση για τις φωτιές

Η πνευματική εξήγηση για τις φωτιές

Η πνευματική εξήγηση για τις φωτιές

Πώς και γιατί ξεσπάει μια φωτιά; Συνήθως υπάρχει ένας πασιφανής φυσικός λόγος. Μια φωτιά δημιουργείται συνήθως από κάποιου είδους απερισκεψία, ένα σπίρτο ή κάποιο τσιγάρο που πετάξαμε, μια σόμπα που την τοποθετήσαμε επικίνδυνα ή κάποια παρόμοια πράξη. Από τη σκοπιά κάποιου ο οποίος κάνει πνευματική εργασία, υπάρχει πάντα ένας πνευματικός λόγος γιατί ανάβει μια φωτιά. Έτσι, χρειάζεται να εξηγήσουμε τον αληθινό λόγο μιας τέτοιας καταστροφής λέγοντας ότι η αιτία βρίσκεται στο αόρατο πνευματικό βασίλειο.

Όπως λέμε πάντα, η αρρώστια είναι η πράξη της φύσης που εξαγνίζει το σώμα. Όταν φτάνει σ’ ένα ορισμένο όριο η συσσώρευση νεφών ενός ατόμου, που εμφανίζονται σαν τοξίνες στο φυσικό μας σώμα, αρχίζει μια φυσική δραστηριότητα αποβολής, γιατί οι τοξίνες αρχίζουν να εμποδίζουν την καλή λειτουργία των οργάνων. Έτσι εξαγνίζεται το πνευματικό σώμα και εμφανίζεται κάθαρση στο φυσικό σώμα, μια πράξη χωρίς την οποία δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την υγεία μας. Επομένως, η κάθαρση είναι μια μεγάλη ευλογία που συμβαίνει σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους που καθόρισε ο παντοδύναμος Θεός.

Το να αναφερθώ στις αρρώστιες ενώ εξηγώ το νόημα των φωτιών, μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά αυτό το κάνω γιατί ο λόγος για τις αρρώστιες και τις φωτιές είναι ο ίδιος. Η φωτιά είναι επίσης μια μορφή εξαγνισμού.

Το ίδιο αληθεύει και για τις καταιγίδες όλων των κατηγοριών. Όταν ο Πνευματικός Κόσμος σκεπάζεται από σύννεφα κι έχουν συσσωρευτεί ακαθαρσίες από κακές σκέψεις, λέξεις κι έργα ανθρωπίνων όντων, γίνεται συνήθως κάθαρση μέσω κάποιου είδους καταιγίδας. Οι ακαθαρσίες ή τα σύννεφα διασκορπίζονται από τον άνεμο, ξεπλένονται από το νερό και μετά στεγνώνουν από τον ήλιο. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εξαγνίζεται το βασίλειο του πνεύματος, ο αιθέρας. Η αρρώστια είναι ο εξαγνισμός ή ο καθαρισμός του ανθρώπινου σώματος, ενώ οι καταιγίδες είναι ο καθαρισμός της ατμόσφαιρας πάνω στη γη.

Εξαγνισμός

Και τα κτίρια πρέπει να εξαγνιστούν, όταν έχει συσσωρευτεί ένα ποσό από πνευματικά σύννεφα. Οι συννεφιασμένες συνθήκες των κτιρίων οφείλονται κυρίως στα ακάθαρτα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να κτιστούν και στις αρνητικές σκέψεις, λέξεις ή πράξεις αυτών που ζουν μέσα σ’ αυτά.

Κάποτε συνάντησα ένα άτομο που είχε το χάρισμα της μαντικής. Είπε ότι καθώς περπατούσε στις οδούς του Τόκιο, μερικά χρόνια πριν το μεγάλο σεισμό του 1923, είδε με το μάτι του μέντιουμ που είχε, κατά μήκος των δρόμων όπου υπήρχαν μεγάλα κτίρια κι ακριβά σπίτια, ερείπια και κατεστραμμένα σπίτια, βρώμικους δρόμους κι απόρησε γιατί τα πράγματα είχαν καταντήσει έτσι. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα, έγινε ο σεισμός κι ακολούθησε μια μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε το Τόκιο και τις γύρω περιοχές. Τότε κατάλαβε τι σήμαινε αυτό που είχε δει. Το όραμα που είχε δει είχε υλοποιηθεί.

Το Πνεύμα προηγείται της Ύλης

Όπως συνηθίζω να τονίζω πάντα, είναι αλήθεια το ότι όσα γίνονται σ’ αυτόν τον κόσμο συμβαίνουν πρώτα στον Πνευματικό Κόσμο. Σύμφωνα με το νόμο του Πνευματικού Κόσμου που προηγείται του φυσικού, το πνευματικό βασίλειο εξαγνίζεται πρώτο και μετά ο εξαγνισμός αντανακλάται στο φυσικό επίπεδο.

Σε μια μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε το Ατάμι το 1950, η περιοχή τριγύρω από το κτίριο που χρησιμοποιούσαμε ως προσωρινή έδρα τυλίχθηκε στις φλόγες, αλλά το κτίριο δεν κάηκε. Το κτίριο δεν είχε πνευματικά σύννεφα κι ήταν αρκετά φυσικό το ότι σώθηκε.

Από υλική σκοπιά, πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να κτίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κτίρια προστατευμένα από τη φωτιά. Όσον αφορά το πνεύμα, πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα κτίριά μας καθαρά. Κάνοντας αυτήν την προσπάθεια, δημιουργούμε κάποιου είδους πνευματική προστασία ενάντια στη φωτιά. Όταν όλοι οι κάτοικοι της γης συνειδητοποιήσουν αυτήν την αλήθεια και αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι πόλεις μας θα είναι πραγματικά προστατευμένες από την φωτιά και δε θα καταστραφούν ποτέ από τις φλόγες.

Μέισου-Σάμα, 20 Μαΐου 1950

 

 

You may also like