Η γέννηση του νέου κόσμου

Η γέννηση του νέου κόσμου

Η γέννηση του νέου κόσμου που προφήτεψε ο Ιησούς Χριστός

Ας διαβάσουμε πρώτα κάποιες Διδασκαλίες του Μέισου-Σάμα που αφορούν στο θέμα:

 

Τι είναι η Τελική Κρίση;

 

O Ιησούς μας προειδοποίησε για την εποχή της μεγάλης δοκιμασίας, αλλά δεν μας είπε για το πότε θα έρθει ή για τη μορφή που θα έχει. Είναι ένα αίνιγμα δια μέσου των αιώνων, αλλά τώρα η ώρα πλησιάζει και ο Θεός αποκάλυψε το πραγματικό νόημα των λόγων του Ιησού.

Η τελική κρίση, όπως συχνά αναφέρεται σε αυτήν η Χριστιανοσύνη, είναι ο όρος για την περίοδο στην οποία η εποχή της Νύχτας θα μετατραπεί σε εποχή της Ημέρας. Αυτό σηματοδοτεί την εποχή της μεγάλης κάθαρσης παγκοσμίως. Η αλλαγή έχει ήδη αρχίσει και αυξάνεται εντονότατα. Γίνεται σε τρία στάδια. Πρώτα ξεκίνησε στα εσώτερα μέρη του πνευματικού πεδίου, κατόπιν έγινε η προβολή του στον ευρύτερο Πνευματικό Κόσμο και τελικά τώρα αντικατοπτρίζεται στον Υλικό Κόσμο.

Όταν αυτή η φάση ολοκληρωθεί, θα βρισκόμαστε στη νέα Εποχή του Φωτός. Η αλλαγή είναι φυσικά βαθμιαία, αλλά κάθε μέρα είναι αναπόφευκτα μια ώθηση προς τα εμπρός, βήμα-βήμα.

Καθώς ο Πνευματικός Κόσμος γίνεται φωτεινότερος, η κάθαρση θα γίνει πιο έντονη και ταυτοχρόνως η επίδραση του Τζορέι θα είναι πιο αισθητή. Τα μέλη μπορούν να πουν, συγκριτικά με προηγούμενες εποχές, ότι ήδη οι άνθρωποι ανταποκρίνονται περισσότερο στο Τζορέι και ότι τα αποτελέσματα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα απ’ ότι  ήταν στην αρχή των δραστηριοτήτων μας.

Η ανθρώπινη κοινωνία και ο κόσμος γενικά θα αλλάξει εμφανέστερα όσο η κάθαρση γίνεται εντονότερη. Σύμφωνα με τον κυβερνώντα Πνευματικό Νόμο, αυτοί που δεν είναι καθαροί θα αποδυναμωθούν βαθμιαία, ενώ αυτοί που έχουν καθαρό πνεύμα θα ευδοκιμούν ανάλογα με την έκταση της κάθαρσης στο πνευματικό πεδίο. Το καλό και το κακό επιτέλους θα προσδιοριστούν εμφανώς και κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί στη δύναμη της φύσης, καθώς το φως θα γίνεται ολοένα και εντονότερο. Όσο η δύναμη του πνεύματος της φωτιάς αυξάνει, το φως θα πλημμυρίσει όλες τις σκοτεινές περιοχές και ό,τι προηγουμένως κρατήθηκε κρυμμένο ή μυστικό θα αποκαλυφθεί.

Ο βαθμός της πνευματικής κάθαρσης και της φυσικής κατάστασης μας θα καθορίσουν την αντοχή μας σε αυτή τη σημαντική αλλαγή των γεγονότων. Οι άνθρωποι που έχουν συσσωρεύσει πολλά σύννεφα στο πνευματικό τους σώμα ή έχουν πολλές τοξίνες στο υλικό τους σώμα, δεν θα μπορέσουν να αντέξουν τη δύναμη του φωτός. Η τελική κρίση θα είναι πραγματικά τρομερή για αυτούς, αλλά κάποιοι άλλοι μπορούν να αναμένουν την ολοκλήρωση με χαρά.

Από εδώ και εμπρός δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε, εκτός εάν καθαρίσουμε αρκετά τους εαυτούς μας ώστε να αντέξουμε την αυξανόμενη ένταση του φωτός. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο σκοπός της πνευματικής μας εργασίας δεν είναι η ίαση του υλικού σώματος αυτού καθαυτού. Ο σκοπός είναι να αφαιρέσουμε τα σύννεφα από το πνευματικό σώμα με τη χρήση του θεϊκού φωτός που είναι σταλμένο δια μέσου της αγάπης του Θεού για να μας προετοιμάσει για αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

 

Μέισου-Σάμα, στις 27 Ιουνίου του 1951

 

 

Η γέννηση του νέου κόσμου

 

Το Κίνημα μας δεν είναι αποκλειστικά θρησκεία. Η θρησκεία είναι ένα μέρος του. Τότε ποιος τίτλος θα ήταν ο καταλληλότερος για το Κίνημα μας; Πιστεύω ότι ο πιο ταιριαστός, θα ήταν να τον αποκαλέσουμε «κατασκευαστικό έργο του νέου κόσμου». Παρόλα αυτά όμως η λέξη «κατασκευαστικό» δίνει την εντύπωση ενός έργου που πραγματοποιείται σε μια κατασκευαστική εταιρία, μάλλον θα ήταν καλύτερο να συνεχίσουμε να το ονομάζουμε Σεκάι Κιουσέι Κιό (Παγκόσμια Εκκλησία της Σωτηρίας) προ το παρόν, αφού κανένα καλύτερο όνομα δεν έχει προταθεί μέχρι σήμερα.

Το πλάνο του Κινήματος μας είναι να βοηθήσουμε την ανάπτυξη και την επέκταση της κοινωνίας μας φέρνοντας την πνευματική επιστήμη στο επίπεδο της σημερινής υλικής επιστήμης. Όπως ήδη ξέρετε, η επιστημονική πλευρά της κοινωνίας μας έχει κάνει προόδους με μεγάλη ταχύτητα και συνεχίζει τη γρήγορη ανάπτυξη. Η πνευματική πλευρά της κοινωνίας έχει μείνει αρκετά πίσω παραμένοντας στο ίδιο σημείο για χιλιάδες χρόνια στο πρωτόγονο αυτό στάδιο, έχοντας κάνει πολύ λίγη πρόοδο από τότε.

Η διαφορά μεταξύ της υλικής και της πνευματικής κοινωνίας έχει πλέον φτάσει σε ένα μεγάλο χάσμα. Το αποτέλεσμα αυτής της ανισορροπίας είναι ότι η υλική επιστήμη έχει επικρατήσει, και έτσι οι άνθρωποι θαμπώνονται από αυτήν, έχοντας μια λανθασμένη άποψη της πνευματικής πλευράς της ύπαρξης, και για αυτό το λόγο, η σημασία της έχει σχεδόν απόλυτα παραβλεφθεί.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η υλική επιστήμη, περιέχει όλο τον πολιτισμό θαυμάζοντας τον, ελέγχοντάς τους και είναι ευχαριστημένοι που έχουν γίνει σκλάβοι της. Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση του κόσμου.

Πάνω απ’ όλα σκεφθείτε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει αποθέσει την ανεκτίμητη ζωή τους στα χέρια της επιστήμης και αισθάνεται ασφαλής με αυτό. Παρά το γεγονός ότι η επιστήμη δεν μπορεί να εγγυηθεί τη ζωή, εξακολουθούν να την πιστεύουν τυφλά μιας και δεν το συνειδητοποιούν.

Ο Θεός δείχνει μεγάλη κατανόηση για αυτήν την πλάνη, και μέσω εμού, τώρα αφυπνίζει την ανθρωπότητα για το πραγματικό νόημα της ζωής. Μέσα από υλικές καταστάσεις, μας αποκαλύπτει ότι η ζωή η ίδια δεν είναι υλική, ότι είναι αόρατη, αλλά αληθινή, και κυβερνάται απόλυτα από Αυτόν.

Οι «υλικές καταστάσεις» έχουν συνειδητοποιηθεί μέσω του Τζορέι. Πολλοί άνθρωποι ενώ είχαν θεωρηθεί από την ιατρική επιστήμη ότι έπασχαν από ανίατες ασθένειες, τελικά μέσω του Τζορέι δέχθηκαν πνευματική θεραπεία και αποκαταστάθηκε η φυσική τους υγεία, ως μια εκδήλωση του Θεού και της Θεϊκής Του Δύναμης. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί την Αλήθεια της θεωρίας μου.

Μπορεί να έχετε μια ερώτηση στο μυαλό σας που να χρειάζεται απάντηση, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί μια αλήθεια τόσο μεγάλης σημασίας είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της άγνωστη. Είναι πολύ φυσιολογικό να αναρωτιέστε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι ήταν απαραίτητο η αλήθεια να ήταν κρυμμένη έτσι ώστε να αναπτυχθεί πρώτα η επιστήμη της ύλης μέχρι εκείνο το σημείο που όριζε το σχέδιο του Θεού, έως την αρχή της μεταβατικής εποχής.

Τώρα ο Θεός, έρχεται να διορθώσει την υλική ανισορροπία αυτού του κόσμου και να εναρμονίσει αυτό που ανήκει στον Πνευματικό Κόσμο και να το ξεχωρίσει από αυτό που ανήκει στον υλικό. Μαζί πνευματικές και υλικές επιστήμες θα έρθουν σε ισορροπία από τα Έργα Του και θα εξελιχθούν παράλληλα. Ένας νέος κόσμος ενός αληθινού πολιτισμού θα ενεργοποιηθεί. Το κέλυφος που είναι η παλιά τάξη πραγμάτων, θα φθάσει στο τέλος του και η νέα τάξη πραγμάτων θα γεννηθεί.

Η αποστολή μου είναι να υπηρετήσω στο έργο του Θεού και να δώσω ζωή στο νέο κόσμο του αληθινού πολιτισμού.

 

Μέισου-Σάμα, στις 30 Ιουλίου του 1952

 

 

Η πραγματοποίηση της προφητείας της Βασιλείας των Ουρανών

 

Διαβάζοντας τη Βίβλο σήμερα, βρήκα τρία σημεία εξαιρετικής σημασίας. Είναι: η Τελική Κρίση, η Βασιλεία των Ουρανών είναι κοντά και η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Αναλύοντάς τα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η Τελευταία Κρίση θα γίνει από τον Θεό και η Παρουσία του Χριστού θα συμβεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Επομένως, αυτές οι δύο προφητείες δεν χρειάζονται καμία εξήγηση.

Ωστόσο, όσον αφορά την προφητεία της Βασιλείας των Ουρανών, αυτή και μόνο αυτή η προφητεία, θα εκπληρωθεί από τα ανθρώπινα όντα. Ο παράδεισος πρέπει να οικοδομηθεί μέσω της ανθρώπινης προσπάθειας. Έτσι είναι φυσικό ότι κάποια μέρα κάποιος θα χρειαστεί να γίνει ο αρχιτέκτονας που θα τον υλοποιήσει.

Εάν αυτό είναι αλήθεια, πιστεύουμε ότι αυτή η «μέρα» είναι το παρόν και ότι ο «κάποιος» είναι η θρησκεία μας. Στην πραγματικότητα, η εργασία μας έχει ήδη αρχίσει. Σημειώστε ότι σήμερα κατασκευάζουμε το πρωτότυπο του παραδείσου, όπως αποκαλύπτεται συχνά στις εκδόσεις μας.

Συνεπώς, η εργασία μας για την οικοδόμηση ενός παραδείσου στη γη αποδεικνύει ότι η προφητεία του Ιησού Χριστού είναι αληθινή. Ωστόσο, δεν έχω καμία πρόθεση να καυχηθώ για αυτό, καθώς τόσο η βιβλική προφητεία όσο και το γεγονός ότι εμείς την υλοποιούμε είναι εκδηλώσεις της θέλησης του Ιεχωβά. Με την αγάπη Του για την ανθρωπότητα και για να οικοδομήσει έναν ιδανικό κόσμο, ο Θεός επιλέγει και χρησιμοποιεί εκείνους που επιθυμεί, όπως το επιθυμεί.

Αυτό που κάνουμε στο παρόν ήταν ήδη προφητευμένο πριν από δύο χιλιάδες χρόνια από τον Ιησού Χριστό. Ο στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε την προφητεία του Ιησού και πιστεύω ότι ο Θεός ανέθεσε αυτή την αποστολή στη θρησκεία μας.

 

                                                                                          Μέισου Σάμα

Περιοδικό Chijo Tengoku (Επίγειος Παράδεισος), τόμος 14,

της 20 Μαρτίου του 1950

 

 Ανάλυση των διδασκαλείων

Ας αναλύσουμε λοιπόν τις παραπάνω Διδασκαλίες. Εφόσον πρόκειται για ένα δύσκολο και λεπτό θέμα, θα θέλαμε την προσοχή σας και να έχετε ανοιχτό μυαλό ώστε οι προκαταλήψεις και οι φόβοι που μας έχουν εμφυτευθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια, και που περνούν από γενιά σε γενιά, να παρακαμφθούν με κάποιο τρόπο.

Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ θυσίασε τη ζωή του στο σταυρό και έτσι εξιλέωσε τις αμαρτίες μας, τις αμαρτίες όλης της ανθρωπότητας. Ο Ιησούς αναστήθηκε και εκπλήρωσε την αποστολή του ως γιος του Θεού, ως ο Χριστός, ο Μεσσίας.

Όταν ο Ιησούς είπε ότι ήταν ο Μεσσίας, επιβεβαίωσε επίσης ότι, αν πραγματοποιούσαμε το θέλημα του Θεού, θα μπορούσαμε να γίνουμε αδελφοί και αδελφές του, και ότι ο καθένας από μας θα χρειαζόταν να αναγεννηθεί για να δει τη Βασιλεία του Θεού.

Πιστεύουμε ότι για πολύ καιρό, για σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια, η αληθινή έννοια του να γίνουμε αδελφοί και αδελφές του Ιησού Χριστού και να ξαναγεννηθούμε, δεν έχει αποκαλυφθεί στην ανθρωπότητα.

Στην Ιαπωνία, το 1954, ο ιδρυτής μας, ο Μέισου-Σάμα (1882-1955), ανακοίνωσε ότι γεννήθηκε ξανά ως Μεσσίας.

Πιστεύουμε ότι αυτό που πέτυχε ο Μέισου-Σάμα δεν ήταν κάτι που περιοριζόταν στον εαυτό του. Να γεννηθούμε ξανά ως παιδιά του Θεού, ως Μεσσίες, είναι αυτό που πρέπει να στοχεύουν όλα τα ανθρώπινα όντα στη Γη, ή καλύτερα, αυτό είναι το πεπρωμένο μας καθορισμένο από τον Θεό. Ο καθένας από μας, χωρίς εξαίρεση, έχει το πνεύμα του Μεσσία μέσα του και είναι συνδεδεμένος με αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Μέισου-Σάμα ολοκλήρωσε το έργο του Θεού, το οποίο ξεκίνησε πριν από δύο χιλιάδες χρόνια μέσω του Ιησού Χριστού, διακηρύσσοντας την αλήθεια ότι είμαστε όλοι ενωμένοι με το όνομα «Μεσσίας».

 

Ο Μέισου-Σάμα συνέθεσε ένα ποίημα που λέει:

 

«Μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας,

στη φυσιογνωμία, στο ύψος και στο χρώμα του δέρματος,

αλλά στα μάτια του Θεού

είμαστε όλοι πολίτες της ίδιας χώρας».

 

Αυτή η «χώρα» στην οποία αναφέρεται το ποίημα είναι στην πραγματικότητα η εγγενής μας χώρα, εκεί όπου όλες οι ψυχές, όλες οι υπάρξεις έχουν δημιουργηθεί στην αρχή των πάντων. Όλοι μας, πνευματικά μιλώντας, προερχόμαστε από την ίδια αφετηρία.

Ο χριστιανισμός, που χρησιμοποίησε την έννοια του Μεσσία του Ιουδαϊσμού, μας διδάσκει ότι ο Ιησούς εκπλήρωσε όλες τις προφητείες που αφορούσαν τον Μεσσία, και έτσι τον ονόμασαν «Χριστό», που είναι η μετάφραση στα ελληνικά της λέξης «Μεσσίας». Έτσι, στον χριστιανισμό, πιστεύουμε ότι ο Χριστός θα ξαναγυρίσει για να αναστήσει τους νεκρούς και να ξεκινήσει την Τελική Κρίση, ώστε αμέσως μετά να εμφανιστούν ο Νέος Ουρανός και η Νέα Γη.

Ο Χριστός μας άφησε το μήνυμα ότι όλοι μας είμαστε παιδιά του Θεού. Εκείνος ήταν το παράδειγμα μας. Το ίδιο, πρόσφατα, είπε ο Μέισου-Σάμα που κατάφερε να γεννηθεί ξανά ως αληθινό παιδί του Θεού. Ήταν και εκείνος παράδειγμα για όλους μας.

Αντί να περιμένουμε απλά, ως μετανιωμένοι αμαρτωλοί, τον ερχομό της Τελικής Κρίσης, μήπως δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τις βαθιές έννοιες των μηνυμάτων του Ιησού Χριστού και του Μέισου-Σάμα, μεταξύ άλλων; Μήπως η έκβαση της Τελικής Κρίσης δεν εξαρτάται περισσότερο από εμάς;

Τα μηνύματα είναι καθαρά: όλοι οι άνθρωποι, όλες οι υπάρξεις στον κόσμο αυτό, είναι Δικές Του δημιουργίες. Όλοι μας είμαστε παιδιά του Θεού. Και μόνο όταν το καταλάβουμε αυτό καλά, ότι δηλαδή, έχουμε τον Θεό μέσα μας, την θεϊκή σπίθα μέσα μας, μόνο τότε θα είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της δημιουργίας, όλοι μαζί. Γιατί δεν είμαστε ένα κύτταρο ανεξάρτητο από το υπόλοιπο «σώμα». Όταν ένα κύτταρο εξελιχθεί, όλα τα άλλα κύτταρα θα ακολουθήσουν.

Ας κάνουμε λοιπόν, ο καθένας μας, όση δουλειά με τον εαυτό μας γίνεται, και όλοι μαζί να εξελιχθούμε σε άξια όντα, ως αντιπρόσωποι του Ύψιστου Θεού, του Πατέρα-Μητέρα μας.

Εδώ, στο Κέντρο Τζορέι, προσπαθούμε να το κάνουμε αυτό. Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί ταυτόχρονα, ο ένας βοηθώντας τον άλλον.

Ελάτε και εσείς μαζί μας σε αυτήν την πανέμορφη προσπάθεια.

 

Κέντρο Τζορέι

 

 

 

You may also like