Οι Κοσμικοί Κύκλοι και η σχέση τους με την εξέλιξη

Οι Κοσμικοί Κύκλοι και η σχέση τους με την εξέλιξη

Οι Κοσμικοί Κύκλοι και η σχέση τους με την εξέλιξη της ψυχής του ανθρώπου

 

Η ατομική και η συλλογική συνείδηση. Η ιδέα του ενός.

Διδασκαλία του Μέισου-Σάμα

Κοσμικοί Κύκλοι

(15 Ιουνίου του 1954)

Ο άνθρωπος ζει σε ένα άπειρο, μυστήριο και σε απόλυτη τάξη Σύμπαν, το οποίο εξελίσσεται και επανεξελίσσεται με κύκλους. Ένας κύκλος είναι μια χρονική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας συγκεκριμένες όψεις ή κινήσεις ουράνιων σωμάτων φτάνουν στο τέλος τους, και αρχίζουν να επαναλαμβάνουν έναν νέο κύκλο – μια περίοδο ετών ή και ολόκληρων εποχών – όπου διαδραματίζονται συγκεκριμένα φαινόμενα, τα οποία αλληλοεπηρεάζονται με όλη την πλάση. Στον ουρανό έχουμε κύκλους ουράνιων σωμάτων, στη Γη έχουμε κύκλους εποχών, κύκλους ημέρας και νύχτας. Τέλος, υπάρχουν και κύκλοι ηλικίας.

Οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε μικρή, μεσαία ή μεγάλη κλίμακα. Κύκλοι μικροί ή μεγάλοι πραγματοποιούνται κάθε δέκα, χίλια, τρεις χιλιάδες, δέκα χιλιάδες χρόνια, κ.ο.κ., οι οποίοι επαναλαμβάνονται συνέχεια στη επ’ άπειρον πορεία του χρόνου. Στην πραγματικότητα, το Σύμπαν είναι ατέλειωτα μυστήριο, τόσο μυστήριο, που η νοημοσύνη του σύγχρονου ανθρώπου δεν μπορεί ακόμα να το κατανοήσει.

Μετά από μια εποχή περίπου τριών χιλιάδων ετών σχετικού σκοταδισμού, είμαστε τώρα στην αυγή μιας Νέας Εποχής του Φωτός. Η μετάβαση αυτή δεν έχει προηγούμενο, και για αυτό μας είναι δύσκολο να την κατανοήσουμε. Είναι μια αλλαγή την οποία κανένας από τους προγόνους μας δεν είχε το προνόμιο να τη βιώσει. Είμαστε πολύ προνομιούχοι που ζούμε σε αυτή τη χρονική περίοδο, διότι καταλαβαίνουμε μερικώς την αληθινή σημασία αυτής της αλλαγής, έχοντας τον τρόπο με το Τζορέι, να κάνουμε αυτήν τη μετάβαση πιο εύκολη για μας, και να έχουμε την ευκαιρία να υπηρετήσουμε τον Θεό και την ανθρωπότητα.   

Μέισου-Σάμα, στις 15 Ιουνίου του 1954

 

 

Ουσιαστικά, μιλάμε για αφύπνιση. Πνευματική αφύπνιση. Ήρθε η ώρα. Εξάλλου, γι’ αυτό μας προετοίμαζε ο Ιησούς Χριστός από τότε που ήρθε στη Γη…

Ήρθε η ώρα που κάθε ζωντανό ον πάνω στη Γη θα καταλάβει την αποστολή του. Για την ακρίβεια, μόνο οι άνθρωποι ακόμα δεν την έχουν καταλάβει. Αλλά δεδομένου ότι οι άνθρωποι είναι η αποκορύφωση της δημιουργίας Του, η κατ’εικόνα και ομοίωση Του δημιουργία, άξιζε η αναμονή…

Όπως μας λέει ο Κιόσου-Σάμα (ο Πνευματικός μας Δάσκαλος που συνεχίζει το έργο του Μέισου-Σάμα αυτή τη στιγμή στον Υλικό Κόσμο): 

«Ο Μοναδικός και Ύψιστος Θεός, που ζει για όλη την αιωνιότητα, ετοίμασε «σπίθες» από τον ίδιο τον Εαυτό Του, για να δώσει ζωή στα παιδιά Του, δηλαδή, τους «αντιπροσώπους» Του, που θα κληρονομήσουν το Έργο Του της Σωτηρίας. Με άλλα λόγια, πιστεύω ότι η Πρωταρχική Συνείδηση, που είναι το Σχέδιο του Θεού να δώσει ζωή στα παιδιά Του, είναι παρόν σε όλα τα πράγματα στον κόσμο».

Κοιτάξτε καλά τι μας λέει: Ο Μοναδικός και Ύψιστος Θεός ετοίμασε σπίθες από τον ίδιο τον Εαυτό Του για να δώσει ζωή στα παιδιά Του και αυτό το γεγονός βρίσκεται παντού στον κόσμο.

Γιατί γεννηθήκαμε σε αυτόν τον κόσμο;

Βρισκόμαστε εδώ για να «ξαναγεννηθούμε» ως παιδιά του Θεού. Γεννηθήκαμε σαν παιδιά ανθρώπων αλλά τώρα ξαναγεννηθήκαμε ως παιδιά του Θεού αφού στην ουσία, από τη δημιουργία μας στον Παράδεισο, ήδη ήμαστε παιδιά Του. Απλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να το συνειδητοποιήσουμε πνευματικά και σωματικά ότι έχουμε αυτή τη Θεία Σπίθα μέσα μας.

 «Γι’ αυτό, εμείς που είμαστε οι Θείες Σπίθες της ψυχής του Ύψιστου Θεού, προετοιμαστήκαμε αρχικά στον Θεϊκό Κόσμο για να υπηρετήσουμε στο Έργο Του, ενωμένοι με την Πρωταρχική Συνείδηση, και μετά ενσαρκωθήκαμε στη Γη έχοντας και μια ατομική συνείδηση. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, ερμηνεύω τη λέξη «Μεσσίας» ως αυτές τις «Θεϊκές Σπίθες».

 Τι μας λέει ο Κιόσου-Σάμα λοιπόν: «Έχουμε μια ατομική συνείδηση μέσα σε μια Πρωταρχική Συνείδηση ως ‘κομμάτια’ Του. Αυτή την ατομική συνείδηση μπορούμε να την ονομάσουμε ‘Εγώ’ ή ‘Ανώτερο Εαυτό’». Νομίζω ότι έχουμε μια λανθασμένη ιδέα για το ‘Εγώ’. Πιστεύουμε ότι το Εγώ είναι κάτι έξω από εμάς, κάτι αρνητικό που προέρχεται από το Δευτερεύον Πνεύμα μας (ζωώδες πνεύμα που έχει ο κάθε άνθρωπος για την σμίλευση του Πρωταρχικού Πνεύματος του ανθρώπου)» Δείτε τη Διδασκαλία «Τα τρία πνεύματα του ανθρώπου» Θεμέλιο του Παραδείσου  -Τόμος 1

Δεν είναι αυτή η εικόνα που έχουμε για το Εγώ; Αλλά δεν είναι αυτή η εικόνα που ήθελε να μας περάσει ο Μέισου-Σάμα. Στα ιαπωνικά Εγώ σημαίνει «Γκα». Το «Γκα» μας απέκτησε αυτήν την αυτοσυνείδηση στη Γη για να μπορέσουμε να εκφράσουμε τη θέληση της ψυχής μας. Ο Κιόσου-Σάμα λέει: «Η Ψυχή είναι ο προϊστάμενος, το Εγώ, η ατομική συνείδηση, είναι ο υφιστάμενος».

Να ελέγχουμε το Γκα (δείτε τη Διδασκαλία «Γκα» – Θεμέλιο του Παραδείσου – Τόμος 1) που μας λέει ο Μέισου-Σαμα, δεν είναι λοιπόν να ελέγχουμε τη ζωώδη φύση μας. Είναι να βάλουμε Τάξη, δηλαδή, το Πνεύμα να Προηγείται της Ύλης. Είναι η Ψυχή ο προϊστάμενος και η ατομική μας συνείδηση ο υφιστάμενος. Να «ελέγχουμε το Γκα» σημαίνει ότι υπακούμε στην Ψυχή μας.

Το Γκα δημιουργήθηκε όχι για να σκέφτεται διαφορετικά, αλλά για να αναπτύξει την ιδέα, να τη δουλέψει, ώστε να γίνει όλο και πιο όμορφη και αποτελεσματική. Είναι σαν τον ζωγράφο, που όσο φαντασία και να έχει, αν δεν γνωρίζει μια τεχνική δεν θα μπορέσει να την εκφράσει στον καμβά. Η ατομική μας συνείδηση είναι η τεχνοτροπία με την οποία εκφράζουμε τη Θέληση της Ψυχής μας. Η Ψυχή είναι η Αληθινή Ουσία, είναι το αληθινό «Εγώ» μας. Το Γκα είναι ένα «πρόσωπο», μια «προσωπικότητα», ένας «ηθοποιός» που παίζει ένα ρόλο που ο σκηνοθέτης, δηλαδή, ο Θεός, του ανέθεσε. Εμείς απλά πρέπει να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνική.

Το Γκα πρέπει να το ελέγχουμε όταν ξεχνούμε ότι δεχθήκαμε μια εντολή και λέμε: «Εγώ είμαι το αφεντικό, η Ψυχή μου είναι ο υφιστάμενος. Κάνω ότι θέλω».

Τι μας λέει λοιπόν ο Κιόσου-Σάμα; «Εμείς δεν είμαστε αυτή η ατομική συνείδηση, είμαστε η Σπίθα του πνεύματος του Ύψιστου Θεού που γεννήθηκε στη Γη με μια ατομική συνείδηση επίσης». Και μας λέει ότι αυτές οι «Θεϊκές Σπίθες» ονομάστηκαν Μεσσίας.

«Παρ’ όλου που ο αριθμός αυτών των Θεϊκών Σπιθών είναι αμέτρητος, στο αιώνιο και απεριόριστο Θεϊκό Κόσμο, δηλαδή, δίπλα στον Ύψιστο Θεό, καταλαβαίνω ότι αυτές οι Θεϊκές Σπίθες είναι μια μονάδα.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό μοιάζει με το γεγονός ότι, όποιο και να είναι το δοχείο που θα γεμίσουμε με θαλασσινό νερό, το περιεχόμενο θα είναι πάντα θαλασσινό νερό.

Όπως και εμείς, και ο Μέισου-Σάμα γεννήθηκε σε αυτόν τον κόσμο ως παιδί ανθρωπίνων όντων, αλλά επίσης υλοποίησε το σκοπό του Ύψιστου Θεού να «ξαναγεννηθεί», ως αληθινός Του αντιπρόσωπος, και αυτόν τον «αντιπρόσωπο» τον ονομάζω «Μεσσία»».

Είμαστε ένα κομμάτι του Πνεύματος του Θεού και παρότι έχουμε μέσα μας μόνο μια Σπίθα Του, αυτή η Σπίθα έχει όλα τα χαρακτηριστικά Του. Ο Κιόσου-Σάμα κάπου αναφέρει: «Δεν οφείλει σε τίποτα να ψάχνουμε το Φως έξω από εμάς. Πρέπει να το ψάξουμε μέσα μας, πρέπει να φωτίσουμε την Ψυχή μας. Όλο το Φως βρίσκεται ήδη μέσα μας, αρκεί να στραφούμε προς την Ψυχή μας και να κάνουμε την Ψυχή μας να χαρεί».

Και συνεχίζει: «Ο Μέισου-Σάμα κατάφερε να υλοποιήσει το σκοπό του Ύψιστου Θεού, κατάλαβε ότι αυτή η Θεϊκή Σπίθα υπήρχε μέσα του, ήταν ο ίδιος ο Ύψιστος Θεός, ήταν ο Μεσσίας. Και Τον άφησε να τον καταλάβει ολοκληρωτικά, έκανε την ατομική του συνείδηση και την Πρωταρχική του συνείδηση να γίνουν 100% υπάκουες στον Ύψιστο Θεό».

 Για αυτό τον λόγο ο Κιόσου-Σάμα λέει ότι ο Μέισου-Σάμα είναι το μοντέλο μας, το πρότυπο μας. Αυτή είναι η σημασία της έκφρασης «Να γεννηθώ ως γιος του Θεού», είναι η κατανόηση ότι η Θεϊκή Σπίθα που βρίσκεται μέσα μας είναι ο ίδιος ο Ύψιστος Θεός, είμαστε Ένα.  Είναι η κατανόηση ότι η ατομική μας συνείδηση πρέπει να υπακούσει την Ψυχή μας. Η συνείδηση μας είναι απλά ένα «πρόσωπο», ένας  «ρόλος». Αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα είναι η Ψυχή, είμαστε ένα κομματάκι του Θεού και ο Μέισου-Σάμα που έδειξε τον τρόπο να το συνειδητοποιήσουμε αυτό, είναι το πρότυπο μας.

 

 

Κέντρο Τζορέι Ελλάς

 

 

 

 

 

You may also like