Η εποχή της εμφάνισης του Τζορέι

Η εποχή της εμφάνισης του Τζορέι

Η εποχή της εμφάνισης του Τζορέι

Η σχέση μας με αυτή την ενέργεια της τελευταίας φάσης αυτού του κοσμικού κύκλου

 

 

Η μετάβαση στην Εποχή της Ημέρας

Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για την αποκάλυψη του Τζορέι στον κόσμο, αυτήν ακριβώς την εποχή. Ο Πνευματικός Κόσμος περνάει πολλές αλλαγές που μόλις πρόσφατα έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται στο Υλικό Κόσμο. Αυτές οι αλλαγές είναι απλές και γίνονται κατανοητές με βάση την κυκλική φύση του Σύμπαντος. Το Σύμπαν συνίσταται από άπειρα και ποικίλα φαινόμενα, η φύση των οποίων μπορεί να γίνει κατανοητή με τους κύκλους του Γιν και του Γιανγκ.

Αυτά οι δυνάμεις, σύμφωνα με το μέγεθος και τη σύσταση, αναπτύσσονται, συντίθενται και διαχωρίζονται, εξισώνονται και διαλύονται, καταρρέουν και συντίθενται ξανά και αυτή είναι μια αέναη διαδικασία ανάπτυξης, κατά τον ίδιο τρόπο που υπάρχει η μέρα και η νύχτα και ο κύκλος των 24 ωρών, η ζέστη και το κρύο των διαφόρων εποχών κάθε έτους.

Η Φύση έχει ενσωματώσει παρόμοιες αντιθέσεις στον ιστό του Σύμπαντος. Υπάρχει ο ουρανός, που εκτείνεται ως την αιωνιότητα και διαθέτει τέτοια απειροελάχιστα σωματίδια που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτά ούτε κάτω από το μικροσκόπιο. Αυτές οι λειτουργίες, οι κύκλοι και τα φαινόμενα συνεχίζονται χρόνο με το χρόνο. Οι κύκλοι, που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτοί με το ανθρώπινο μάτι, έρχονται μια φορά κάθε χιλιάδες χρόνια.

Αυτός ο κύκλος σηματοδοτεί τη Μετάβαση από τη Νύχτα στη Μέρα, από πνευματικής πλευράς. Ο υλιστής διανοούμενος όμως, μπορεί να μπερδευτεί από αυτό.

Όσο σίγουρα ο ήλιος φέρνει την ημέρα στο Υλικό κόσμο, η αύξηση του στοιχείου της Φωτιάς στον Πνευματικό, φέρνει αόρατο πνευματικό φως στο Υλικό κόσμο. Καθώς αυξάνει η ένταση του στοιχείου της Φωτιάς μέρα με τη μέρα, έχει ως συνέπεια την αύξηση του πνευματικού φωτός στο Υλικό κόσμο. Αυτό προκαλεί τρομακτικής ισχύος μεταβολές σε κάθε πλευρά της ανθρώπινης ζωής. Κατά τη διάρκεια της Εποχής του Σκότους, το στοιχείο του νερού κυριαρχούσε στον κόσμο μας. Αυτό φαίνεται σε όλα τα έθνη από την εναλλαγή των γεγονότων και τις διακυμάνσεις του πολέμου και της ειρήνης, την ταλάντευση ανάμεσα στη φτώχεια και την ευημερία. Σε αυτή τη μακρά πνευματική νύχτα, η Γη φωτιζόταν πνευματικά, με το φως της αντανάκλασης του φεγγαριού, που έλαμπε μόνο ορισμένες ώρες.

Συμβολικά μιλώντας, όταν οι σκιές έκρυβαν το φεγγάρι, υπήρχε μόνο το φως των αστεριών. Όταν τα σύννεφα έκρυβαν τα αστέρια, βασίλευε το απόλυτο σκοτάδι. Το φεγγαρόφωτο, όταν λάμπει στην πανσέληνο, αποτελεί αντανάκλαση του φωτός, είναι έμμεσο και ως εκ τούτου αμυδρό. Αντίθετα, ο Ήλιος που φωτίζει άμεσα, είναι υπέρλαμπρος και εκτυφλωτικός. Κατά τη διάρκεια της Νύχτας, η διαδικασία του εξαγνισμού δεν υπήρχε και για αυτό οι τοξίνες συσσωρεύονταν και σκλήρυναν μέσα στο σώμα για σειρά ετών, συχνά για μια ολόκληρη ζωή.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν η Φύση προσπάθησε να καθαρίσει το σύστημα από τα δηλητήρια. Τα διάφορα φαρμακευτικά γιατροσόφια αναχαίτιζαν την αποκαλούμενη αρρώστια. Αυτό εκλαμβανόταν σαν θεραπεία. Έτσι οι άνθρωποι δημιούργησαν τη λαθεμένη εντύπωση ότι τα φάρμακα μπορούν να αποκαταστήσουν την υγεία. Στο Πνευματικό Βασίλειο, η Φωτιά αυξάνει την έντασή της, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία του εξαγνισμού και εντείνοντας τις διάφορες καθαρτικές και διορθωτικές λειτουργίες.

Οι συμπυκνωμένες τοξίνες για παράδειγμα, διαλύονται πιο γρήγορα. Και καθώς η νέα εποχή πλησιάζει, θα γίνει πιο δύσκολο για τις τοξίνες οποιασδήποτε μορφής να πυκνώνουν και να συσσωρεύονται στο σώμα. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να υποβληθούν σε πολύ σοβαρή και έντονη κάθαρση γιατί το εξαγνιστικό πνεύμα της Φωτιάς θα καθαρίζει τον οργανισμό τους, απομακρύνοντας τόσο τις κληρονομικές όσο και τις επίκτητες τοξίνες. Ακόμα, σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αρρώστιες από ό, τι υπήρχαν μερικά χρόνια πριν. Πολλές καινούριες θα συνεχίσουν να παρουσιάζονται. Και αυτές αποτελούν μόνο μερική ένδειξη της αυξανόμενης σοβαρότητας της διαδικασίας του εξαγνισμού.

Έχει φθάσει ο καιρός που αποφασίζεται η μοίρα των κατοίκων της Γης. Πολλές αλλαγές θα συμβούν καθώς η ακτίνα του Πνευματικού Βασιλείου αλλάζει και από τον έμμεσο φωτισμό του φεγγαριού μεταφέρεται στον άμεσο φωτισμό του Ήλιου. Όταν φτάσει ο καιρός του πλήρους ηλιακού φωτός, κανείς από όσους βρίσκονται στο σκοτάδι δεν θα διαφύγει την τρομακτικής ισχύος κάθαρση. Αλλά όσοι έχουν καθαρίσει τα υλικά και τα πνευματικά τους σώματα δεν χρειάζεται να ανησυχούν.

Κατά κάποιο τρόπο το όλο θέμα είναι απωθητικό και βασανιστικό και να το σκέπτεται κανείς. Αλλά δεν είναι τόσο βασανιστικό και τρομακτικό όσο το να ζει κανείς στο σκοτάδι και αυτή η αλλαγή θα φέρει τη μεγαλύτερη αγαλλίαση όταν ολοκληρωθεί. Ο Κόσμος της Νύχτας, ή ο έμμεσα φωτισμένος κόσμος, ανήκε στο ημίφως, στη σύγκρουση, στην πείνα, στους λοιμούς και στα βάσανα. Ο Κόσμος της Ημέρας ή ο άμεσα και άπλετα φωτισμένος κόσμος, θα ανήκει στη λαμπρότητα, στην ευημερία, στην ειρήνη και στην αγαλλίαση.

Μέισου-Σάμα

Η διαφορά από την Αγάπη του Θεού και την αγάπη του συνηθισμένου ανθρώπου

Βρισκόμαστε στην τελική φάση αυτού του τελευταίου Κοσμικού Κύκλου. Από την εποχή της εμφάνισης πάνω στη Γη του Βούδα και του Ιησού Χριστού, ποτέ δεν είχαμε φτάσει τόσο κοντά στην Αλήθεια.

Όπως ένα κύκλο 360 μοιρών, ενώ φαίνεται να είμαστε στο πιο μακρινό σημείο από την Αλήθεια, από την αφετηρία, στην πραγματικότητα βρισκόμαστε στο πιο κοντινό σημείο, αφού έχουμε διασχίσει όλον τον κύκλο. Βρισκόμαστε στο σημείο επιστροφής στην αφετηρία, εκεί που μας δημιούργησε ο Ύψιστος, με τη διαφορά ότι ερχόμαστε σε Αυτόν πιο έμπειροι, πιο «δουλευμένοι». Κάναμε το μεγάλο ταξίδι «μακριά» από Αυτόν, ώστε να έχουμε τα δικά μας βιώματα, τις δικές εμπειρίες, ώστε να θελήσουμε πλέον, κουρασμένοι, να επιστρέψουμε σπίτι, εκεί όπου υπάρχει θαλπωρή, ζεστασιά, αγάπη, συγχώρεση… Όπως ο έφηβος που κάνει τη δική του επανάσταση, αλλά ξέρει ότι πάντα οι δικοί του θα είναι εκεί να τον αγκαλιάσουν…

Η διαφορά από την Αγάπη του Θεού και την αγάπη του συνηθισμένου ανθρώπου φαίνεται από αυτά που μας λέει ο Κιόσου-Σάμα: «Η ανθρώπινη αγάπη είναι εγωιστική και αναξιόπιστη. Μπορούμε να νιώθουμε μεγάλη συμπόνια για κάποιον και λίγο αργότερα, αν αυτό το άτομο κάνει κάτι που δεν μας αρέσει, να μην νιώθουμε τίποτα για αυτόν. Αγαπάμε εκείνους που μας στηρίζουν, αλλά δεν μας αρέσουν εκείνοι που εναντιώνονται σε εμάς. Μπορούμε να αγαπάμε όλο τον κόσμο, αλλά δεν μας αρέσουν αυτοί που είναι πιο κοντά μας αν μας φέρονται άδικα. Χρησιμοποιούμε την αγάπη μας για να δείξουμε την ηθική μας ακεραιότητα σε άλλους και για να καυχιόμαστε ότι αγαπάμε τους άλλους.  

          Από την άλλη πλευρά, η αγάπη του Θεού είναι αιώνια, αλτρουιστική και αξιόπιστη. Η αγάπη του Θεού ποτέ δεν παγώνει ή εξασθενεί, ακόμα και όταν επαναστατούμε εναντίον Του. Η αγάπη του Θεού δεν μισεί, δεν κουράζεται και δεν αποδυναμώνεται». (Συνάντηση με τα Μέλη, 11 Νοεμβρίου του 2016).

          Και το έμπρακτο δείγμα της Αγάπης του Θεού εκδηλώθηκε πάνω στη Γη, στον Υλικό Κόσμο δηλαδή, μέσα από το Τζορέι.

Το Τζορέι είναι μέθοδος και πρακτική ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να εξαλείψει αποτελεσματικά τα μιάσματα του ανθρωπίνου πνεύματος και να ανοιχτεί η δυνατότητα υλοποίησης της δοσμένης ευτυχίας.

Το Τζορέι είναι δώρο Θεού που ανυψώνει την Ψυχή του ανθρώπου στη θεώρηση και την υλοποίηση της Βασιλείας του Ουρανού. (Ελθέτω η Βασιλεία σου. Γενηθήτω το Θέλημά σου ως εν Ουρανό και επί της Γης).

Όταν ο άνθρωπος ανακαλύψει την αποστολή της ψυχής του (το θέλημα του Θεού) και ταυτιστεί μαζί της, ταυτίζεται συγχρόνως με τον ίδιο τον Θεό και κατακτά τη Βασιλεία του Ουρανού που αποτελεί έναν κόσμο όπου βασιλεύει η υγεία, η  ευημερία και η ειρήνη.

Κέντρο Τζορέι Ελλάς

 

Η αποκατάσταση της υγείας του κόσμου με πνευματικά μέσα

Προς το παρόν πετυχαίνουμε αξιοθαύμαστες θεραπείες με το Τζορέι, που είναι θεραπευτική μέθοδος βασισμένη στην πνευματική επιστήμη. Οι επιτυχίες μας είναι τόσο εκπληκτικές που οι άνθρωποι τις περιγράφουν σαν θαύματα. Ωστόσο κάποιος που καταλαβαίνει την αρχή αυτής της θεραπευτικής μεθόδου αντιλαμβάνεται ότι αυτό που κάνουμε είναι εντελώς φυσικό και καθόλου μυστηριώδες. Θα το θεωρούσαμε θαύμα αν κάποιος μπορούσε να θεραπευτεί πλήρως με θεραπεία βασισμένη σε μέσα που αφορούν μόνο το βιολογικό σώμα. Η φανταστική δύναμη θεραπείας που εκδηλώνει αυτή η θεραπευτική τέχνη που έχω αναπτύξει, ανοίγει την πόρτα του μυστηρίου που παρέμενε σφραγισμένη για χιλιάδες χρόνια. Γιατί με το Τζορέι καθίσταται εφικτό να μπει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας η θεραπευτική επιστήμη.

To Τζορέι μπορεί να απελευθερώσει την ανθρωπότητα από την ανασφάλεια που φέρνει η ασθένεια, συνεπώς μπορεί να φέρει την αληθινή ευτυχία. Επιπλέον, είμαι σίγουρος ότι η εκπαίδευση των ανθρώπων σε αυτή την νέα θεραπευτική τέχνη μπορεί να δημιουργήσει την παγκόσμια επανάσταση. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας αναστατώνει. Γιατί η επανάσταση για την οποία μιλάω απέχει πολύ από τις αιματοχυσίες και τις βίαιες εξεγέρσεις, διότι πρόκειται για μια ειρηνική επανάσταση με σκοπό να οδηγήσει στην ευτυχία και την άδολη χαρά. Θα προσφέρει επίσης τα θεμέλια για τον καινούριο πολιτισμό. Ανοίγεται έτσι ο δρόμος για την ευτυχία που κάθε ανθρώπινο πλάσμα λαχταράει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

 

Μέισου-Σάμα

 

Οι αρχές του Τζορέι

Τo Πνευματικό προηγείται του Υλικού

 

Για να καταλάβουμε το γιατί το Τζορέι δουλεύει εκεί όπου η ιατρική δεν μπορεί να κάνει τίποτα είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την κρίσιμη σχέση ανάμεσα στο Πνεύμα και στην Ύλη. Ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε συνίσταται από το ορατό (υλικό) και το αόρατο (πνευματικό). Ο Υλικός Κόσμος αφορά τον άνθρωπο γιατί δεν αντιλαμβάνεται τον Πνευματικό Κόσμο, η ύπαρξη του οποίου δε γίνεται αντιληπτή με συμβατικές μεθοδολογίες έρευνας. Γι’ αυτό και η συμβατική επιστήμη έχει προοδεύσει μόνο όσον αφορά τη μελέτη του Υλικού Κόσμου. Παρότι όμως οι περισσότεροι είναι συνδεδεμένοι με την υλική πραγματικότητα, ο Πνευματικός Κόσμος είναι πολύ πιο σημαντικός. Είναι το Βασίλειο της Αιτίας και του Αποτελέσματος και ως εκ τούτου αποτελεί την πηγή εφοδιασμού του Υλικού Κόσμου.

Με άλλα λόγια, όλα τα φαινόμενα πρώτα παράγονται στο Πνευματικό Βασίλειο και κατόπιν αντανακλώνται στον Υλικό Κόσμο. Κάποιος θα έπρεπε να σκεφτεί τον Πνευματικό Κόσμο σαν ένα φιλμ που περιέχει τις εικόνες που προβάλλονται στον κινηματογράφο. Θεώρησε τις εικόνες που βλέπεις στην οθόνη σαν τον Υλικό Κόσμο. Μια άλλη αναλογία αυτής της αρχής μπορεί να παρατηρηθεί όταν βλέπουμε τις ανθρώπινες κινήσεις. Θεώρησε για παράδειγμα την πράξη της κίνησης των χεριών και των ποδιών. Το αόρατο πνεύμα που αντιστοιχεί στη νόησή μας λειτουργεί πρώτα διατάζοντας τα χέρια και τα πόδια. Η κίνηση αυτή καθαυτή αντιστοιχεί στον Υλικό Κόσμο.

Είναι αδιανόητο ότι τα χέρια και τα πόδια μπορούν να κινηθούν από μόνα τους. Κατά τον ίδιο τρόπο, είναι αδύνατον για οτιδήποτε άλλο να συμβεί στον Υλικό Κόσμο χωρίς πρώτα να έχει προηγηθεί στον Πνευματικό. Επομένως το Πνευματικό προηγείται του Υλικού.

Ένας πολιτισμός δεν μπορεί ποτέ να προοδεύσει εντελώς αν δεν αντιληφθεί αυτή την Αλήθεια. Μόνον τότε θα μπορέσει η ανθρωπότητα να μάθει να ζει σωστά – δηλαδή σύμφωνα με τους Νόμους της Θείας Τάξης – και να κατακτήσει την ευτυχία. Όμως, στο σημείο της ιστορίας που διανύομε σήμερα, ο πνευματικός πολιτισμός δεν συμβαδίζει με την τεχνολογική πρόοδο. Αυτή η αφύσικη και ανισόρροπη κατάσταση – κατά την οποία διάγουμε μια περίοδο πνευματικής άγνοιας – μας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου ανυπόφορου πόνου, βασάνων και μιας έντονα αθεϊστικής άποψης. Σε αυτή την επώδυνη κατάσταση ο υλικός πολιτισμός με τα δικά του μέσα δημιουργεί τους πόρους της αυτοκαταστροφής του, όπως γίνεται αντιληπτό από την ανάπτυξη της πολεμικής μηχανής και της ατομικής βόμβας.

Αυτή η ατυχής κατάσταση μπορεί να ανατραπεί με την αποκάλυψη της ύπαρξης του Πνευματικού Κόσμου. Η ορθόδοξη επιστήμη δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτόν τον στόχο, αλλά μπορούμε να τον υλοποιήσουμε μόνο με την απελευθέρωση της πνευματικής δύναμης που η ανθρωπότητα δεν έχει νιώσει ακόμα. Είναι δύσκολο να πείσεις έναν καθαρά υλιστή διανοούμενο να δεχθεί την πνευματική δύναμη, αλλά το Τζορέι είναι πολύ πειστικό. Ακόμα και ένας αθεϊστής παρατηρεί τα αποτελέσματα του Τζορέι και μπορεί να αναρωτηθεί για την αόρατη δύναμη που διοχετεύει την πνευματική ενέργεια.

 

Μέισου-Σάμα

You may also like