Το μήνυμα των λουλουδιών

Το μήνυμα των λουλουδιών

IMAG1796 (600 x 339)Όλοι μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε πόσο δύσκολη έχει γίνει η ζωή μας. Όλοι μας λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε καθημερινά πρακτικές και ψυχολογικές πιέσεις. Η απομάκρυνση μας από τη φύση και τους νόμους της, μας έκανε με το πέρασμα των χρόνων να ξεχάσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Σιγά-σιγά γεμίσαμε με φόβους κι ανασφάλειες …

Ζητήσαμε τη λύση των προβλημάτων μας στον υλισμό, δημιουργήσαμε άμυνες κι απομονωθήκαμε από την ίδια τη ζωή. Σταματήσαμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας, τη φύση και τον συνάνθρωπό μας. Ξεχάσαμε το πραγματικό νόημα της ζωής, ξεχάσαμε τον άνθρωπο.

Η φιλοσοφία του Κινήματος του Μέισου-Σάμα, μας οδηγεί ξανά στις πηγές, στην αρμονία και στη συνεργασία με τη Φύση και το Σύμπαν. Μας φέρνει πάλι κοντά στο θεϊκό κομμάτι που έχουμε όλοι μέσα μας. Είμαστε φτιαγμένοι για να δημιουργούμε και όχι να καταστρέφουμε, ν’ αγαπάμε και όχι να φοβόμαστε. Η καλοσύνη κι η αγάπη πηγάζουν από την ανθρώπινη ύπαρξη.

Μέσω της Ikebana, του Johrei και της Φυσικής Γεωργίας, μας δίνεται ξανά η δυνατότητα να εκφράσουμε τα ταλέντα, τις γνώσεις μας, τη δημιουργικότητα και την ομορφιά. Να θεραπεύσουμε τον πόνο και τις πληγές μας. Να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και τη Φύση. Μας εξαγνίζει και μας χαρίζει την υγεία στο νου και στην καρδιά, για να γίνουμε ολοκληρωμένοι, πραγματικοί άνθρωποι και να σταθούμε ξανά στα πόδια μας με αυτοεκτίμηση και σεβασμό.

Η κατανόηση και η αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων, η εναρμόνισή μας με τους Νόμους της Φύσης θα μας οδηγήσει στη δημιουργία ενός Επίγειου Παράδεισου και στην ανατολή ενός Νέου Πολιτισμού.

Για μαθήματα Ικεμπάνα πληροφορίες στο 6973022144

 

You may also like