Αληθινή Υγεία και Φαινομενική Υγεία

Αληθινή Υγεία και Φαινομενική Υγεία

Αληθινή Υγεία και Φαινομενική Υγεία

Σχεδόν ολόκληρη η ανθρωπότητα – ή τουλάχιστον όλα τα μέλη της «πολιτισμένης ανθρωπότητα» – είναι άρρωστα. Μερικά δεν είναι ορατά ασθενή, ενώ άλλα έχουν ασθενήσει ήδη. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι που υποφέρουν σε φυσικό επίπεδο, είναι ορατά ασθενείς. Ενώ οι φαινομενικά υγιείς, υποφέρουν από λανθάνουσα ασθένεια. Εδώ θα ασχοληθώ μόνο με την κατάσταση όσων υποφέρουν από λανθάνουσα ασθένεια, καθώς δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την κατάσταση όσων έχουν ήδη εκδηλώσει ασθένεια.

Οι λανθάνοντες ασθενείς έχουν συγκεντρώσει τοξίνες , αλλά η εκδήλωση του εξαγνισμού που θα διαλύσει τις στερεοποιημένες τοξίνες δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Ένα πραγματικά υγιές άτομο, είναι κάποιο που είναι πραγματικά απαλλαγμένο από τοξίνες και  δεν βιώνει κανενός είδος εξαγνισμού. Σε αντίθεση με αυτόν, ένα λανθάνον ασθενές άτομο, έχει συσσωρευμένες τοξίνες, αλλά παρόλα αυτά είναι φαινομενικά σε καλή κατάσταση. Εκπληρώνει τις καθημερινές του υποχρεώσεις, ακόμη και σκληρή σωματικά εργασία και φαίνεται απόλυτα υγιής.

Επί πλέον, εφόσον είναι δύσκολο να εντοπιστούν αυτού του είδους οι τοξίνες, οι σύγχρονες ιατρικές εξετάσεις παρουσιάζουν αυτούς του ανθρώπους ως υγιείς. Αποκαλώ αυτή την κατάσταση «Ψευδή Υγεία» και δεν μπορώ να μην ανατριχιάσω σκεπτόμενος, πόσοι άνθρωποι σήμερα πορεύονται ανέμελα στο δρόμο τους παρά το εκρηκτικό φορτίο ασθένειας που κουβαλούν. Το παλιό γνωμικό που λέει ότι οι άνθρωποι είναι «δοχεία που φέρουν ασθένεια» αναφέρεται σε αυτή την κατάσταση της «ψευδούς υγείας».

Μέισου-Σάμα

 

 

You may also like