Ο άνθρωπος είναι ένα πηγάδι που αναβλύζει υγεία

Ο άνθρωπος είναι ένα πηγάδι που αναβλύζει υγεία

Ο άνθρωπος είναι ένα πηγάδι που αναβλύζει υγεία

Από τα αρχαία χρόνια έλεγαν συχνά ότι ο άνθρωπος είναι ένα πηγάδι γεμάτο ασθένειες. Η άποψη αυτή είναι πέρα για πέρα εσφαλμένη. Διορθώνοντας την παραπάνω έκφραση, θα λέγαμε ότι ο άνθρωπος είναι ένα πηγάδι που αναβλύζει υγεία. Όπως έχω ήδη πει, ο άνθρωπος είναι από τη φύση του υγιής. Βλέπουμε ωστόσο, ότι σήμερα η ασθένεια τον συντροφεύει στη ζωή του και αυτό θεωρείται ως ένα άλυτο πρόβλημα. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί να καταλήγουν να δεχτούν αυτή την κατάσταση ως μοιραία.

Πράγματι, από τη στιγμή που κάποιος αρρωστήσει, η θεραπεία του καταντά μια δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο άνθρωπος αρρωσταίνει για μακρά χρονική περίοδο, ή αρρωσταίνει πολύ συχνά. Συναντάμε μέχρι και ανθρώπους, οι οποίοι περνούν περισσότερο χρόνο της ζωής τους ως άρρωστοι παρά ως υγιείς. Δικαιολογείται, συνεπώς, η άποψη πως ο άνθρωπος είναι ένα πηγάδι γεμάτο ασθένειες. Η συγκεκριμένη έκφραση άλλωστε, θα προέκυψε μάλλον όταν διαπιστώθηκε πως η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται. Αυτό έγινε, διότι δεν υπήρχε ακόμη επίγνωση για την πραγματική φύση των ασθενειών, οπότε αυτές όσο και ο θάνατος, θεωρούνταν αναπότρεπτες.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, ο Βούδας είχε πει πως «ο άνθρωπος πρέπει να αποδεχτεί τα βάσανα και τη δυστυχία που συνοδεύουν τη γέννηση, την ασθένεια, τα γηρατειά και το θάνατο».

Θα μιλήσω στη συνέχεια για την αντι-φύση, η οποία αποτελεί την πηγή των ασθενειών. Όταν αρρωστήσει, ο άνθρωπος προσφεύγει στα φάρμακα σαν μοναδική ελπίδα για τη θεραπεία του. Και εκεί βρίσκεται το λάθος του. Στην κινέζικη ιατρική τα φάρμακα εξάγονται από τις ρίζες των φυτών ή από το φλοιό των δένδρων. Όσο για τη δυτική ιατρική, λαμβάνει τα φαρμακευτικά της σκευάσματα από τα ορυκτά, τα βότανα ή άλλες πηγές. Όλα αυτά είναι ενέργειες που ουσιαστικά αντιτίθενται στη Φύση.

Σκεφθείτε το λίγο: οι ουσίες που λαμβάνονται με αυτό τον τρόπο έχουν πικρή γεύση, δυσάρεστη οσμή, είναι ξινές, κλπ., χαρακτηριστικά που ούτως ή άλλως είναι αποκρουστικά. Η γνωστή έκφραση «να βγάλω από το στόμα το φαρμάκι» δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα αυτού το γεγονότος. Γιατί, όμως, η λήψη φαρμάκων είναι μια τόσο δυσάρεστη διαδικασία; Η απάντηση είναι η εξής: ο Θεός θέλει να μας δείξει ότι δεν πρέπει να τα παίρνουμε, επειδή είναι δηλητηριώδη. Αντιθέτως, όσον αφορά τα τρόφιμα, όλα παράγονται κατά τέτοιο τρόπο που να ευφραίνουν την ανθρώπινη γεύση: άρα, η κατανάλωσή τους αποτελεί μια φυσιολογική ενέργεια.

Συνηθίζεται να λέγεται ότι ορισμένα τρόφιμα είναι θρεπτικά, ενώ άλλα δεν είναι.

Αλλά και αυτό είναι λάθος. Παρά τις κάποιες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα τρόφιμα που παράγονται σε διάφορες περιοχές (πράγμα που οφείλεται στις διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και στα διαφορετικά χαρακτηριστικά των περιοχών), όλα τους ανεξαιρέτως είναι κατάλληλα για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν στο συγκεκριμένο τόπο. Τα άτομα της κίτρινης φυλής τρέφονται με ρύζι, ενώ οι λευκοί με στάρι. Με το ίδιο σκεπτικό, λόγω του ότι η Ιαπωνία είναι ένα αρχιπέλαγος, συνεπάγεται ότι ο λαός της πρέπει να τρώει ψάρι, και αντιστοίχως οι άνθρωποι των ηπειρωτικών περιοχών καταναλώνουν κρέας.

Βάσει της ίδιας λογικής, τα γεύματα των αγροτών, στα οποία κυριαρχούν οι φυτικές τροφές, είναι σύμφωνα με τη Φύση. Το ίδιο το γεγονός ότι οι αγρότες αντέχουν στη σκληρή και συνεχή χειρωνακτική εργασία, δείχνει ότι η διατροφή τους με βάση τα φυτά είναι ενδεδειγμένη. Αγνοώντας την αρχή που μόλις αναφέραμε, οι διαιτολόγοι καταβάλλουν σήμερα προσπάθειες να πείσουν τους αγρότες να καταναλώνουν ψάρια. Αν όμως οι αγρότες ακολουθήσουν αυτές τις συμβουλές, θα επέλθει μείωση της παραγωγικής τους ικανότητας. Από την άλλη μεριά, λόγω του ότι η διατροφή των αλιέων στηρίζεται στο ψάρι, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να δουλεύουν αδιάκοπα για αυτό η εργασία τους γίνεται εποχικά και αποσπασματικά.

Πέραν τούτου, η διατροφή με βάση το ψάρι βοηθά στην ανάπτυξη της ευαισθησίας, άρα είναι κατάλληλη για την άσκηση της αλιευτικής δραστηριότητας. Από όλα αυτά, συμπεραίνουμε πως η Φύση είναι πράγματι τέλεια.

Μέισου-Σάμα

You may also like